MENU

Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, για τη δράση της αποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών» που «εδρεύει» στη Θεσσαλονίκη και προχωρά σε υποτιθέμενους εξορκισμούς σε δημόσια θέα.

Η εν λόγω εκκλησία φέρεται να στεγαζόταν σε πρώην κέντρο διασκέδασης της συμπρωτεύουσας, όπου μάλιστα εκεί ήταν και ο χώρος που πραγματοποιούσε τις τελετές της.

Με εντολή της Αστυνομίας και μετά από έφοδο που έγινε, πραγματοποιήθηκε το σφράγισμα της εγκατάστασης. Όπως έγινε γνωστό, οι τελετές αυτές πραγματοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ πριν από το 2012 βρισκόταν σε άλλο κτίριο δίπλα από το υπνωτήριο αστέγων του δήμου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega, η κ. Μαρία αναφέρθηκε στην δική της εμπειρία που είχε με τους υποτιθέμενους εξορκιστές, περιγράφοντας το πρόβλημα που βιώνει στο σπίτι της, καθώς οι δυο κόρες της έχουν φτάσει στο σημείο να μην της μιλούν πλέον. Η ίδια έκανε λόγο για τακτικές προσηλυτισμού που γίνονται από τα μέλη.

«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μου δίνετε την ευκαιρία να σας καταθέσω αυτόν τον Γολγοθά που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Είστε η τελευταία μου ελπίδα.

Έχω χτυπήσει όλες τις πόρτες, έχω κάνει τέτοιον αγώνα τόσο καιρό, έχουμε καταρρεύσει ψυχικά, δε σας κρύβω ότι για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου, κατέφθασα σε ψυχολόγο και ψυχίατρο, έπαθα κατάθλιψη, παίρνω αντικαταθλιπτικά», είπε αρχικά η κ. Μαρία εμφανώς συγχυσμένη.

«Προσηλύτισαν τις κόρες μου από μικρή ηλικία. Είχα την ατυχία να έχω γείτονες που ανήκουν στην αίρεση των Πεντηκοστιανών. Ενώ φαίνονταν φυσιολογικοί, και ήμουν και πολύ κοινωνικός άνθρωπος, άνοιξα την πόρτα μου, όταν γέννησα ήρθαν και μου ευχήθηκαν και ήταν τόσο καλοί. Ωστόσο πόσο ύπουλοι και πανούργοι αποδείχθηκαν στο τέλος».

«Αρχικά προσηλύτισαν εμένα. Δεν είχα ιδέα ποιοι ήταν οι Πεντηκοστιανοί, τι αντιπροσωπεύουν. Σιγά σιγά αυτή η γυναίκα μου μιλούσε για τον Χριστό και την Εκκλησία τους, μέχρι που με κατάφερε και πήγα σε αυτόν τον χώρο που λέγεται «Εκκλησία».

Είναι ένας μεγάλος χώρος, όπου γίνεται το κήρυγμα και μετά προσεύχονται. Έπαθα τέτοιο σοκ όταν ήρθε η ώρα της προσευχής, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Στο τέλος του κηρύγματος, γονατίζουν και γίνεται η προσευχή.

Όταν λέμε προσευχή εννοούμε να κλαίνε, να φωνάζουν, έρχονταν από πάνω μου ο «ποιμένας» και ένας άλλος, σου σηκώνουν τα χέρια, και πρέπει να ουρλιάξεις, για να «βαφτιστείς» με το Άγιο Πνεύμα, να αγωνιστείς για να βαφτιστείς με αυτό το Πνεύμα.

Μετά άρχισαν να μιλάνε αριστερά δεξιά, ξένες γλώσσες, δεν υπήρχαν καν. Υποτίθεται ότι αυτοί που μιλούσαν τις γλώσσες είχαν βαφτιστεί με αυτό το πνεύμα και τις γνώριζαν», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Τα παιδιά από τότε που μπλέξανε μαζί τους από το δημοτικό, έβαζε η κυρία αυτή τα παιδιά μου να φεύγουν 1-2 ωρες πριν, τα τάιζε και τους έκανε μάθημα για την εκκλησία τους. Τα παιδιά ενώ ήταν 2 φυσιολογικά κορίτσια για την ηλικία τους.

Τώρα κυκλοφορούν με μία φούστα μέχρι το γόνατο και πρέπει να φοράνε ένα πουκάμισο να μη φαίνονται τα χέρια τους. Πέταξαν τα καλλυντικά, τις εικόνες, τα Χριστούγεννα που περίμεναν με λαχτάρα, δεν θέλουν να ακούν τώρα για Χριστούγεννα.

Έχουν κόψει κάθε επαφή με συγγενείς και φίλους. Τα παιδιά μου τους στηρίζουν οικονομικά. Την κόρη μου την μεγάλη που φοιτά στην επαρχία, την έφερναν κρυφά από εμάς, την φιλοξενούσε για 3 μήνες ο ποιμένας και την φιλοξενούσε σπίτι του, είναι γύρω στα 55 αυτός.

Η γυναίκα του που είναι και μάνα, θα της άρεσε το δικό της το παιδί να πάει να μείνει και να κοιμάται σε ξένο σπίτι;», συνέχισε σοκάροντας με τα λόγια της.

«Κοντεύει 18 η μικρή και ξέρω ότι θα έρθει να μου το πει, τους έχουν ποτίσει το μυαλό. Τους έχουν δασκαλέψει. Κάθε Κυριακή που είναι 3 ώρες το κήρυγμα, εννοείται βγάζουν δισκάκι και δίνεις χρήματα».

«Πήγα εκλιπαρώντας τους να αφήσουν τα παιδιά μου ήσυχα. Όταν σταμάτησα να πηγαίνω, εκεί που ήταν αυτή η κυρία, καλή γλυκιά και ευαίσθητη, έβλεπες ότι άλλαξαν αμέσως συμπεριφορά. Όταν πήγαμε να τους πούμε να τι αφήσουν ήσυχες αυτός ο κύριος γύρισε και μου είπε: “Εγώ τις αγαπάω, τις μεγάλωσα, θα τις παίρνω. Κάντε ό,τι θέλετε. Πήγα στον Εισαγγελέα και έκλαιγα, είπα τι συμβαίνει αλλά μου είπε ο Εισαγγελέας, ότι έχει ψηφιστεί νόμος που δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα, μόνο μία καταγγελία», συμπλήρωσε.

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά σχολίασε τα γεγονότα και όλα όσα ανέφερε η κ. Μαρία.

«Το Σύνταγμα της Ελλάδος, επιτρέπει την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία επιθυμεί.

Από εκεί και πέρα το ίδιο το Σύνταγμα απαγορεύει την θρησκευτική λατρεία άγνωστης θρησκείας που αντίκειται στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη, και ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.

Προσηλυτισμός είναι όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις με αθέμιτα μέσα, και να εκμεταλλευτείς την απειρία, την κουφότητα την ανάγκη ενός ατόμου. Ισχύει ειδικός νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbomb.gr 

Εκκλησία των Εθνών: «Έχασα τα παιδιά μου από την αίρεση, χρησιμοποιούν τακτικές προσηλυτισμού» (vid)