MENU

Με κορόιδευαν”, αποκαλύπτει ο 11χρονος μαθητής από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μετά την καταγγελία του πατέρα του ότι ο γιος του δέχεται καθημερινά bullying από συμμαθητές του στο σχολείο, εδώ και 2,5 χρόνια.

"Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου, μου είπαν, εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά” λέει ο μικρός μαθητής για τις αντιδράσεις των συμμαθητών του έπειτα από τις αποκαλύψεις του πατέρα του για τον σχολικό εκφοβισμό που δέχεται ο 11χρονος από ομάδα 10 συμμαθητών του στο σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το μικρό αγόρι περιέγραψε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία χρόνια δυόμιση χρόνια. Όπως ακούγεται να λέει και στο βίντεο, τα έχει πει στη δασκάλα του αλλά δεν έγινε κάτι. Οι απειλές, η βία και ο εκφοβισμός συνεχίζονται όπως εξηγεί και εκτός σχολείου.

"Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα… την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά. Για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες” λέει ο 11χρονος για το περιστατικό κατά το οποίο γύρισε από το σχολείο μαχαιρωμένος στην πλάτη.

"Μια μέρα έβρισαν ακόμη και την μαμά μου που ήρθε στο σχολείο, και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω, μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα” εξηγεί ο μικρός μαθητής από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο πατέρας του 11χρονου είχε προχωρήσει σε καταγγελία για το bullying που ο γιος του δέχεται καθημερινά από ομάδα 10 συμμαθητών του στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού μαθητή, ο 11χρονος, δυόμιση χρόνια τώρα, αντιμετωπίζει τη βία μέσα στο σχολείο του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο κ. Αλέξανδρος Γιάντσης ανέφερε ότι ο γιος του δέχεται συστηματικές επιθέσεις από μία ομάδα περίπου 10 παιδιών, για τις οποίες έχει ενημερώσει πολλές φορές και τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Πρωτοβάθμια. Και συμπληρώνει ότι "αυτή η βια, προστατεύεται από τους καθηγητές του και τους γονείς συγκεκριμένων μαθητών”.

"Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Έχω πάει και στην Πρωτοβαθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούς, άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη” είχε πει ο πατέρας.

"Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτύρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να "παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικό παιδί, που παρενοχλείται ακόμα και όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του. Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου, Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί” σημείωσε ο πατέρας του μαθητή.

Πηγή: thetoc.gr

Ανατριχίλα απ' όσα λέει 11χρονος για το bullying: «Μου είπαν 'αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου, θα σε χτυπάμε'»
EVENTS