MENU

Μάλιστα οδηγοί που δεν άφησαν τα οχήματά τους, παραμένουν μέχρι και το πρωί της Τρίτης ακινητοποιημένοι στο σημείο ή εγκλωβίστηκαν σε κάποιον άλλο δρόμο της Αττικής. Γεμάτοι οργή και απόγνωσή ζητούν απλά να επιστρέψουν στο σπίτι τους μετά από σχεδόν 24 ώρες.

Οι πολίτες καταγγέλλουν την πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας και οποιασδήποτε ενημέρωσης για σχεδόν μία ημέρα ενώ ο κάθε οδηγός έχει μια εφιαλτική μαρτυρία να διηγηθεί. Άνθρωποι δεν έχουν πάρει την φαρμακευτική τους αγωγή, άλλοι δεν μπορούσαν να φύγουν με τα κλιμάκια του στρατού γιατί δεν μπορούσαν να περπατήσουν μέσα στο χιόνι και πολλοί έχουν ώρες να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους για να τους πουν ότι είναι καλά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αποδίδει τα όσα εφιαλτικά διαδραματίζονται το τελευταίο 24ωρο στην εταιρεία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μάλιστα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ότι απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200.

Μας είπαν φύγετε από την Αττική Οδό από την Κηφισίας και ξανακολλήσαμε

Πολίτης η οποία ήταν εγκλωβισμένη στο ύψος της Χαλανδρίου μετά τις 6 το πρωί, ενώ είχε περάσει τη νύχτα της εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό μίλησε στο OPEN για την τεράστια ταλαιπωρία της.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Αττική Οδό για τα προβλήματα, πληρώσαμε κανονικά και μπήκαμε. Μας είπαν τελικά στις 6 παρά δέκα γυρίστε πίσω από Κηφισίας γιατί οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και ξαναμπλοκάραμε. Βγήκαμε όλοι έξω από τα αυτοκίνητά μας και σπρώχναμε ένα φορτηγό για να απεγκλωβιστεί. «Άμα δεν βοηθήσει ο ένας τον άλλον θα μείνουμε εδώ», σημείωσε με τον δημοσιογράφο Φώτη Καραμπατζάκη να σημειώνει ότι για δύο ώρες που βρίσκεται στο σημείο δεν έχει πάει κανείς για να τους ενημερώσει ή να τους βοηθήσει.

Η ίδια σημείωσε πως τους βοήθησαν από το στρατό, παρέχοντάς τους κουβέρτες και τα απαραίτητα και μάλιστα τους είπαν ότι η Αττική Οδός μπορεί να κάνει ακόμα μία ημέρα για να ανοίξει. Άλλος πολίτης που είχε εγκλωβιστεί στο σημείο είπε ότι δεν τους έγινε καμία ενημέρωση για το προς τα πού να κατευθυνθούν από τα αρμόδια όργανα.

Δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά

Ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος ο οποίος καλύπτει τα γεγονότα από το πρωί της Τρίτης μετέδωσε στο OPEN τα όσα σημειώθηκαν στην Αττική Οδό. Στη σύνδεση μίλησε άνθρωπος ο οποίος είναι καρκινοπαθής για την τεράστια ταλαιπωρία που έχει υποστεί. «Δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Έχουμε πανικοβληθεί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν πέρασε για να τους ενημερώσει ή να τους βοηθήσει, ούτε καν για να τους προσφέρει ένα μπουκαλάκι νερό. Στο σημείο που βρισκόταν μέχρι και τις 5:30 το πρωί είχε φτάσει μόνο ένα κλιμάκιο του στρατού για να τους δώσει κουβέρτες αλλά τα νερά δεν έφτασαν σε όλους.

Ο ίδιος μάλιστα ήταν εγκλωβισμένος ακριβώς απέναντι από το μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας και κανένας άνθρωπος δεν είχε φτάσει να τους βοηθήσει, ούτε τους είχε ανοίξει τον δρόμο.

Ο Κώστας Ασημακόπουλος μετέδωσε ακόμα μια σοκαριστική εικόνα που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έφτασαν στο σημείο κάποιοι αστυνομικοί και είπαν στον κόσμο «όποιος έχει ανάγκη μας ακολουθεί». Σχηματίστηκε μία τεράστια ουρά ανθρώπων που περπατούσαν για πολύ μεγάλη απόσταση μέσα στη χιονοθύελλα για να τους απεγκλωβίσουν με ασφάλεια.

Εικόνες ντροπής και άνθρωποι σε σοκ

Επίσης μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι πολίτες που δεν είναι από την Αθήνα και έχουν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό, επομένως δεν έχουν να πάνε κάπου ακόμα και αν απεγκλωβιστούν. Σε πολλούς οδηγούς έχει τελειώσει η βενζίνη και δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το ποιος θα τους παραλάβει και τι θα γίνει με τα αυτοκίνητά τους. «Είδαμε ανθρώπους να βγαίνουν για την ανάγκη τους κλαίγοντας», σημείωσε ο Κώστας Ασημακόπουλος.

Μία από ηλικιωμένη γυναίκα που, εγκλωβισμένη για σχεδόν 20 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο της υπέστη σοκ και ξεκίνησε να φωνάζει με τους υπόλοιπους οδηγούς να προσπαθούν να την ηρεμήσουν. Πολλοί δεν έχουν καταφέρει από χθες να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους για να τους μεταφέρουν ότι είναι καλά, ενώ εκατοντάδες οδηγοί δεν έχουν πάρει φάρμακα ή κάποια φαρμακευτική αγωγή που χρειάζονται.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είναι πρωτοφανείς. Στρατιώτες με τα πόδια μετέφεραν κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ενώ μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συρμός του Προαστιακού μετέβη στην Αττική Οδό προκειμένου να μεταφέρει κόσμο με ασφάλεια. Όταν σε κάποιους ζήτησαν να περπατήσουν ένα χιλιόμετρο μέσα στη νύχτα και μέσα στο χιόνι, επόμενο ήταν έπειτα από πάνω από 12ωρη ταλαιπωρία να σημειωθεί ένταση… Το ethnos.gr και ο Κώστας Ασημακόπουλος βρέθηκε εκεί και κατέγραψαν τις στιγμές.

Άκης Παυλόπουλος: 17 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

Ο δημοσιογράφος του OPEN Άκης Παυλόπουλος ο οποίος εγκλωβίστηκε στις 11.30 η ώρα στην Αττική Οδό απεγκλωβίστηκε στις 04:00 τα ξημερώματα. Μιλώντας στην εκπομπή περιέγραψε τις στιγμές της απεγκλώβισης. «Καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε μία από τις εξόδους, βοήθησε ο στρατός. «Ήταν τόσο παγωμένα τα αυτοκίνητα όταν μας είπαν ότι μπορούμε να φύγουμε που είχαμε στην κυριολεξία παγώσει. Οι άνδρες του στρατού έδιναν κουβέρτες σε παιδιά για να τα προστατέψουν. Αρκετοί παράτησαν τα αυτοκίνητά τους και ακολουθούσαν τα κλιμάκια σε ξενοδοχεία ή προς τον Προαστιακό».

«Έχουν μείνει πολλοί πίσω στην Αττική Οδό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν φανταζόταν ποτό ότι θα μπορούσαν να εγκλωβιστούν τόσοι άνθρωποι «στον πιο ακριβό και πιο διαφημισμένο δρόμο της Ελλάδας» και μίλησε για ένα «κολαστήριο πέντε αστέρων».

Δραματικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό (vids)
EVENTS