MENU

Κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοριτσιών, στο Κατηχητικό του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κ. Πατησίων και τις βίαζε. Η δράση του ξεκίνησε το 2019 οπότε και φέρεται να έλαβε χώρα ο κατά συρροή βιασμός του 17χρονου σήμερα παιδιού πού τον κατήγγειλε. 

Οι πληροφορίες θέλουν τον ιερέα να ασέλγησε στο κορίτσι δεκαδες φορές, ακόμα και μέσα στον Ναό, ακόμα και στο αυτοκίνητό του. Ενώ έστελνε και μηνύματα στο κορίτσι, ζητώντας του προκλητικές και γυμνές φωτογραφίες.

Τους έλεγε ότι είναι ο εξομολογητής τους, ο πνευματικός τους και πώς θα πρέπει να μοιράζονται μαζί του όλα τα προσωπικά τους προβλήματα.

Έτσι, κατάφερε να προσεγγίσει και τη 17χρονη σήμερα ο Πατέρας Στέφανος, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ΄εξακολούθηση βιασμό του παιδιού, όταν ήταν 14 χρονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιερέας, πατέρας και ο ίδιος τριών ανήλικων παιδιών ο οποίος πλέον λειτουργούσε σε άλλο ιερό ναό στην Ηλιούπολη, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μικρής, την οποία γνώρισε στο κατηχητικό μέσω της θείας της.

Με αυτό τον τρόπο, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η 16χρονη, καθώς και οι γονείς της, την παρέσυρε, τη βίασε και ασέλγησε σε βάρος της πολλές φορές.

Το χρονικό του εφιάλτη πού έζησε η 16χρονη

Όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο κατηγορούμενος ιερέας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε αργία με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, άρχισε σταδιακά να στέλνει στο παιδί υλικό με πορνογραφικό περιεχόμενο και μετά από λίγο καιρό ζητούσε να του στείλει και αυτό ...γυμνές φωτογραφίες της.

Ασελγούσε στο μικρό κορίτσι, μετά από την εξομολόγηση

O κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πώς βίαζε το παιδί - συστηματικά επί ένα πεντάμηνο από τα μέσα του 2019 έως και τις αρχές του '20, όπου μπορούσε. Εντός του ιερού ναού όπου λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια, στο γραφείο του, στο αυτοκίνητο του...

Μάλιστα 0 37χρονος ιερέας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της έλεγε: "είμαι πατέρας σου, φίλος σου και πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου".

Το κορίτσι σταδιακά άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, έμοιαζε φοβισμένο, έκοψε το κατηχητικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω στοιχείο που έρχεται στο φως.

Λιποθυμούσε από το φόβο της κάθε φορά που έβλεπε τον ιερέα.

Πριν από λίγο καιρό, το κορίτσι , είδε μια ταινία, όπου υπήρχε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης. Μέσα απ’ αυτό "είδε" τον εαυτό της και αποφάσισε να μιλήσει. Στην αρχή αποκάλυψε όσα είχε ζήσει στις φίλες και τη θεία της και στη συνέχεια στη μητέρα της.

Αμέσως, η οικογένεια της 16χρονης κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές τα όσα τους είχε περιγράψει η κόρη τους, ταραγμένη και με δάκρυα στα μάτια.

Μετά το τέλος της έρευνας και συγκεκριμένα χθες διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε ταχύτατα. Μελέτησε άμεσα το υλικό και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η δικογραφία παραπέμφθηκε σε ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Ερευνούν και άλλες καταγγελίες

Εν τω μεταξύ , οι αρχές ερευνούν καταγγελίες κοριτσιών από το ίδιο κατηχητικό του ναού, όπου ο ιερέας φέρεται να βίαζε τη 16χρονη.

Ο ιερέας φέρεται να έλεγε =και σ΄αυτά πώς είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα και τα προσωπικά τους προβλήματα προκειμένου να βρίσκουν λύση.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη - Στο πλεύρο κόρη του, φώναζε πώς ο πατέρας της "είναι αθώος"

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής ο κατηγορούμενος κληρικός πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Δε συνοδευόταν από δικηγόρο. Ωστόσο έξω από το κτήριο 9 της Ευελπίδων βρισκόταν η κόρη του η οποία όταν αντιλήφθηκε την παρουσία δημοσιογράφων φώναξε "ο πατέρας μου είναι αθώος, αθώος, ποιος σας ειδοποίηση να έρθετε εδώ;".

Ο ιερέας κατηγορείται για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Τέθηκε σε αργία με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου - Παραπέμπεται και σε εκκλησιαστικό δικαστήριο
Με απόφαση αρχιεπισκόπου ο κληρικός τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της Εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του ιερέα σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Πηγή: thetoc.gr 

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα: Εξομολογούσε την 16χρονη και μετά τη βίαζε μέσα στην εκκλησία (vid)
EVENTS