MENU

Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσεις τη συνέντευξη που έδωσε και να μην σοκαριστείς. Με πολλά πράγματα. Δεν γίνεται, επίσης, να μην εξοργιστείς. Με πολλά πράγματα, επίσης. Και δυστυχώς! Αυτή η συνέντευξη θα πρέπει να μας εξοργίσει όλους ως κοινωνία. 

Την στιγμή που φτηνές τηλεπερσόνες και νεόπλουτες influencers «ξεπλένουν» τους βιαστές ένα κορίτσι θαρραλέο, χωρίς να ντρέπεται γι' αυτό που συνέβη και χωρίς να φοβάται ίσως την δύναμη των ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεσή της βγήκε να μιλήσει. Έδειξε το πρόσωπό της, στάθηκε μπροστά σε μια κάμερα και είπε όλα όσα βίωσε.

Η Γεωργία είναι η αδερφή, η κόρη, η φίλη μας. Και πάει να τα βάλει με ένα κατεστημένο ακόμα και στην δικαιοσύνη, που κουκουλώνει και καλύπτει ισχυρούς. 

«Εγώ δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ» λεει η 24χρονη στην συνέντευξή της. Είναι συγκλονιστικό. Διότι κάποιοι πήγαν σε αυτό το πάρτι για να βιάσουν. 

Για όσους την επέκριναν για την επιλογή του δημοσιογράφου για να μιλήσει ας σκεφτούν σε ποιο τηλεοπτικό μέσο, σε ποιον δημοσιογράφο της τηλεόρασης, σε ποια τηλεπερσόνα θα μπορούσε να δώσει μια τέτοια συνέντευξη χωρίς να «κινδυνεύσει» να βρεθεί κατηγορούμενη η ίδια. Τι θα γινόταν αν είχε απέναντί της παρουσιάστριες που λένε ότι ένας νέος και ωραίος δεν έχει ανάγκη να βιάσει. Με τέτοια επιχειρήματα θα την αντιμετώπιζαν...

Πρόκειται γι' αυτούς που αν ο δράστης ενός βιασμού είναι αλλοδαπός, λένε ότι το θύμα έζησε τον απόλυτο τρόμο στα χέρια του ανθρωπόμορφου τέρατος.  Αν, βέβαια, είναι γόνος της αστικής κοινωνίας, το πάρτι στο οποίο είχε πάει το θύμα ήταν ροζ και τα παιδιά είχαν πιει λίγο παραπάνω και παρασύρθηκαν. Αυτούς που ψάχνουν αιτία σε έναν βιασμό. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκε το σθένος να βγει και να μιλήσει. Ας μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Μίλησε δημόσια. Σε οποιονδήποτε. Είναι κάτι παραπάνω από αρκετό. 

Είναι απίστευτη η δύναμη που χρειάζεται, μόλις μερικές ημέρες μετά από αυτό που της συνέβη, να «μαζέψει» τα κομμάτια της και κάνει κάτι τέτοιο. 

Όπως, φυσικά, ήθελε σθένος για να πάει αμέσως στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει την καταγγελία. Έστω κι αν χρειάστηκε να μείνει επί δώδεκα ώρες μόνη της, έχοντας τον δικηγόρο του καταγγελλόμενου να την τραμπουκίζει προσπαθώντας να της ρίξει ευθύνες, ακούγοντας ότι θα πρέπει να μείνει τρεις ημέρες άπλυτη μέχρι να την εξετάσει ιατροδικαστής, μαθαίνοντας ότι τελικά στην ανακρίτρια θα πήγαινε μετά από 14 ημέρες, όταν πια η ιστορία είχε αρχίσει να «σκάει« στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν ήταν δυνατόν να κουκουλωθεί άλλο. 

Μια γυναίκα με κότσια που δείχνει το πρόσωπο της, χωρίς να φοβάται ένα σάπιο αρρωστημένο σύστημα, ακόμα και την σαθρή δικαιοσύνη που συχνά πυκνά στέκεται δίπλα στον ισχυρό και όχι στον ανίσχυρο. 

Αυτή είναι η 24χρονη Γεωργία από τον Λαγκαδά που χρειάστηκε, μάλιστα, να «απολογηθεί» κιόλας επειδή πήγε σε πάρτι! Αυτό και μόνο δειχνει πολλά για το πόσο υποκριτική και ξεπλυματικη κοινωνία είμαστε.

Η Γεωργία «ανάγκασε» τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, να επέμβει παραγγέλνοντας στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση της 24χρονης, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων»! 

Και θα βοηθήσει και άλλες γυναίκες. Έβγαλε το πρόσωπο της ψάχνοντας μάρτυρες από εκείνη τη βραδιά. Και όχι μόνο από τότε. Θέλει όποια γυναίκα έχει υποστεί το ίδιο, αλλά δεν μίλησε, «θάβοντας» μέσα της τον πόνο, να μιλήσει κι αυτή. Και όπως ανέφερε ο δικηγόρος της έχει στα χέρια του δυο νέες καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο, μία το 2016 και μία το 2018. 

Η Γεωργία δεν είναι μόνη της και πρέπει να το γνωρίζει πια. Το κύμα συμπαράστασης, όλοι αυτοί που ζητούν την δικαίωσή της είναι πάρα πολλοί. Και αυτή είναι μια ελπίδα για την κοινωνία, μια ελπίδα πως αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Όποιος κι αν πρόκειται να τιμωρηθεί... 

 

Ένα πολύ γενναίο κορίτσι κόντρα σε φτηνές τηλεπερσόνες και νεόπλουτες influencers
EVENTS