MENU

Για τις 28 Ιανουαρίου διέκοψε η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η σημερινή διαδικασία είχε πολλές εντάσεις, ενώ κατατέθηκε και από το δικηγόρο ενός εκ των κατηγορουμένων μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος μάρτυρα της πολιτικής αγωγής. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος που κατέθεσε ψεύδεται, καθώς απέδωσε στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξίου κόμματος, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

«Υποβάλω αίτημα κατά το άρθρο 337ΚΠΔ, να παραπεμφθεί επί ψεύδους καταθέσεως γιατί επιχειρεί να του αποδώσει φράσεις που δεν του αντιστοιχούν σύμφωνα με το άρθρο. Του απέδωσε σαφές κινήτρο διαπράξει ενός ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται» υποστήριξε ο δικηγόρος Ορφέας Φίλος, με την πολιτική αγωγή να αναφέρει «είμαστε εκτός μέτρου πια».!». Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία. Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί ένταση όταν ο μάρτυρας συνέδεσε ένα λογαριασμό του Twitter με το όνομα «snake» με τον κατηγορούμενο μεσίτη, επισημαίνοντας ότι οι αναγνώστες μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν ότι το προφίλ ανήκει στον κατηγορούμενο, καθώς ο λογαριασμός του συνδεόταν με το κινητό τηλέφωνο του μεσιτικού γραφείου.

Υπεράσπιση μεσίτη: Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με το λογαριασμό. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφάντησει τον εντολέα μου και προχωρά τρία χρόνια σε μία προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του. Να ανακαλέσει αλλιώς…

Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα; Δεν έχει ακόμη μιλήσει να εξηγήσει πως ταυτοποίησε…

Πολ. αγωγή: Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας! Και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει (ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας!

Υπεράσπιση: Να καταγράφει στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος!

Πολ. Αγωγή: Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… υπάρχει ένα όριο και προσβάλει τη νοημοσύνη μας..

Υπεράσπιση: Η κυρία προχωρά σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο!

Πολ. Αγωγή: Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν!

Πρόεδρος: Έχουμε νομικό πολιτισμό. Ας συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Ξέσπασμα είχε και η μητέρα του Ζακ Κωστοπουλου, όταν ο συνήγορος του κατηγορουμένου μεσίτη, απευθύνθηκε στην οικογένεια εξετάζοντας μια μάρτυρα και ρωτώντας αν ο Ζακ υπήρξε κλεπτομανής.

«Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Με τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο σε είχε συλληφθεί για τίποτα» αντέδρασε η μητέρα του Ζακ Κωστοπουλου.

Στο μεταξύ, νέο αίτημα για προβολή βίντεο από την ημέρα θανάτου του Ζακ υπέβαλλε η πολιτική αγωγή, ζητώντας μεγαλύτερη ευκρίνεια. Το αίτημα αυτό υπεβλήθη προς διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος έχει εντοπίσει κατά την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού. Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι η καλύτερη ευκρίνεια θα καταδείξει στιγμιότυπα από τις κρίσιμες σκηνές της επίμαχης ημέρας, και συγκεκριμένα από την ώρα πριν την είσοδο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο μέχρι τη στιγμή που ο 33χρονος βγήκε έξω από την κάτω προθήκη της τζαμαρίας.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα αν ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι, σε αντίθεση με την έκθεση των εγκληματολόγων εργαστηρίων της αστυνομίας, ενώ επεσήμανε ότι από το βίντεο προκύπτει ότι «δεν είχε φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του 33χρονου κατά τη σύλληψη».

Πηγή: dikastiko

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κατάθεση για σύνδεση του μεσίτη με ακροδεξιό κόμμα
EVENTS