MENU

Μέσω της εβδομαδιαίας εκπομπής του στο Youtube και στο Zaraleaks TV, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στο «Θέατρο Καρέζη» και στο «ντου» της Σάσας Σταμάτη και των μπράβων στην παράστασή του. 

Ο δημοφιλής κωμικός τόνισε πως το επεισόδιο ήταν στημένο και πως έξι άτομα ήταν στον χώρο για συγκεκριμένο σκοπό, κάνοντας λόγο για «γελοιότητα» και ανοχή από την μεριά της κυβέρνησης. 

«Οι μαφιόζοι έδωσαν πάρτι. Δεν υπάρχουν μαφιόζοι! Είναι όλοι στιχουργοί! Δεν υπάρχουν επίσης μπράβοι στην Ελλάδα, είναι όλοι ηθοποιοί. Γίναμε και εμείς viral. Είναι κάτι προβληματικό για την χώρα μας. Όταν αυτοί που σατιρίζουν την επικαιρότητα γίνονται μέρος της επικαιρότητας, τότε η χώρα κολυμπάει στους στιχουργούς. Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Έρχονται και χειρότερα», σημείωσε αρχικά ο Ζαραλίκος, προτού προσθέσει:

«Έξι άτομα, μία κυρία, δύο παιδιά που έτρωγαν το φαί τους από μικρά και έχουν γίνει σαν ντουλάπες, ένας που είχε το κινητό και έγραφε και δύο με σκοπό να κάνουν μπούγιο από το κοινό. Η κυρία δεν άντεξε λέει το κομμάτι της παράστασης που αφορά τον Μαρινάκη. Δεν το άντεξε αυτό η κυρία. Η παράσταση δεν αφορά τον Μαρινάκη. Η παράσταση είναι για τα 200 χρόνια δανεικά της χώρας μας. Χρησιμοποιούμε πολλά πρόσωπα ως παραδείγματα. Ήταν μία γελοιότητα και μισή. Ήθελαν να σταματήσουν την παράσταση και να βάλουν λόγια στο στόμα μου, τα οποία δεν υπάρχουν στην παράσταση. Ήθελαν να σταματήσει η παράσταση. Πίστευαν ότι το κοινό θα παγώσει, ότι εγώ θα νευριάσω και θα πω κάτι που δεν με συμφέρει, ώστε να με "κρεμάσουν" στα site ιδιοκτησίας στιχουργών. Έλα όμως που το κοινό, στο δικό μας θέατρο και στις παραστάσεις μας, δεν είναι το κοινό που έχετε εσείς στα τηλεσκουπίδια σας. Έγινε ασπίδα. Το "σας παρακαλώ" δεν το λέω σε αυτούς, ούτε στην λεκάνη ούτε στα φουσκωμένα παιδιά. Το λέω στο κοινό, γιατί ήταν έτοιμο να κατέβει και να τους λιντσάρει. Δεν έγινε αυτό. Στο θέατρο δεν παίζουμε ξύλο, δεν είναι χώρος γι'αυτό. Μισή ανακοίνωση δεν έβγαλε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μπράβοι στημένοι σταματάνε σατιρική παράσταση. Είναι η ανοχή. Δεν έβγαλαν μισή ανακοίνωση. Ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό δείχνει ανοχή. Οτιδήποτε χειρότερο συμβεί σε μένα ή σε οποιοδήποτε άλλο θέατρο, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτή είναι η αλήθεια».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Η σάτιρα θα σατιρίσει την κυβέρνηση και την εξουσία. Η εξουσία εδώ δεν είναι η κυβέρνηση. Οι χορηγοί της κυβέρνησης είναι η εξουσία. Ενόχλησε κάποιον στιχουργό αυτό που λέμε στην παράσταση; Όχι, καμία σχέση. Ξέρω ποιος είναι να ενοχληθεί και ποιος όχι. Τι ενοχλεί; Το Zaraleaks TV. Μπορείτε να μας κάνετε μεγάλο κακό στη φυσική μας παρουσία. Να περάσει ένα φορτηγό με κόκκινο... Να καεί ο φούρνος μας. Όλα μπορούν να συμβούν. Αυτά είναι πιθανά στη χώρας μας, δυστυχώς. Βεβαίως φοβόμαστε. Τι είμαστε; Μπράβοι. Όμως, φοβόμαστε κάτι μεγαλύτερο από αυτό: Να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει για χάρη του οποιοδήποτε καρ@@@η. Και ακόμα χειρότερα, φοβόμαστε να είμαστε κοινωνικά άχρηστοι. Εμείς θα φύγουμε κοινωνικά χρήσιμοι, όταν φύγουμε από τον κόσμο μας. Απέναντί μας είναι οι Έλληνες δημοσιογράφοι, αυτοί που έκρυβαν μέχρι και το γεγονός. Αυτοί είστε. Aν θέλετε να έχετε γνώμη, να την λέτε. Το πρόβλημα δεν είναι η Σάσα Σταμάτη. Τι σχέση μπορούμε να έχουμε εμείς με την Σάσα Σταμάτη; Από πού και ως που τέτοια άτομα έρχονται σε τέτοιες παραστάσεις; Τους έστειλαν. Δεν ήρθαν μόνοι τους. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είναι η "Σασάπια χώρα". Το θέατρο, η ελευθερία της έκφρασης, η σάτιρα... Αυτά υπερασπίστηκαν οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστά στους μπράβους».

Εδώ μπορείτε να δείτε όλη την εκπομπή:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&fbclid=IwAR2vz-5nuj02c5sF2pJMelPXrpnI0aRy-HsJJR4sLEfiNa-GlYo79VTWyp0&v=VvgHkBL00YE&feature=youtu.be


 

Ζαραλίκος: «Δεν υπάρχουν μαφιόζοι, είναι όλοι στιχουργοί» (vid)
EVENTS