MENU

Αυτά γίνονταν πριν χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ελλάδα και σήμερα τα κάνει η Σάσα με τους φίλους της! Ο «πολιτισμός» αναβιώνει κι εσείς πετάτε αετό.

Κοιμήθηκα νωρίς, να φτιάξω επιδερμίδα φίλοι μου. Ξύπνησα κύριος. Χάζευα αθλητικές ειδήσεις, αν και τις ξέρω πριν γίνουν και καταντά βαρετό πλέον. Ξαφνικά, μου σκάει στη μούρη. 

«Απίστευτο: Σάσα Σταμάτη και τραμπούκοι διέκοψαν παράσταση του Ζαραλίκου επειδή σχολίασε τον Μαρινάκη! (vid)». Έτσι έγραφε ο τίτλος. Λέω να μπω να δω το (vid). 

Το βλέπω. Αισθάνθηκα ένα βάρος στο κεφάλι. Σα να βγήκε περικεφαλαία. Έγινα ανάλαφρος. Λες και φορούσα χιτώνα. Βάδιζα ξένοιαστα, τα σανδάλια θα ήταν που βοήθησαν. Αρχαίος Έλληνας. Ο πολιτισμός αναβίωσε μπροστά μου. «Επιτέλους» αναφώνησα! Μπράβο Σάσα κορίτσι μου, μαζί με την παρέα σου. Το τραμπούκοι το προσπερνώ, το… πορτοκαλί site τα λέει αυτά. Απλά κάποια παιδιά με λίγο αυξημένο σβέρκο. Αμέσως να χαρακτηρίσουμε. 

Υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές σε κορυφαίους ιστορικούς για τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε δημόσια θεάματα. Ειδικά στο θέατρο και στη σάτιρα. Δεν γούσταραν αυτό που έγραψε ο Αριστοφάνης; Σηκωνόταν μια κυρία της αρχαίας Ελλάδας με 5-10 Σπαρτιάτες στρατιώτες που είχε πάρει ως μισθοφόρους και του το έκαναν λαμπόγιαλο το θεατράκι. «Γιατί δε λες μωρή κουφάλα τίποτα για τον φίλο σου τον Περικλή;», φώναζε η κυρία. Το κουφάλα ελέγχεται απ’ τους ιστορικούς όπως έχω διαβάσει στους τόμους που κυκλοφορούσαν με τα «Παραπολιτικά». 

Κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που και πάλι εμπλέκεται λες και φταίει κάτι ο άνθρωπος, συνδέεται με την ιστορία του τόπου. Όχι μόνο με τη σχετικά πρόσφατη όπως το αίμα Υψηλάντη που τρέχει στις φλέβες του. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την αρχαιότητα. Μη σας πω πως ζούμε το «χρυσό αιώνα» του Βαγγέλη, όπως τότε με του Περικλή. Ποια η διαφορά; 

Επανέρχομαι στο συμβάν του θεάτρου «Καρέζη». Δεν άντεξε η Σάσα και ξέσπασε. Αθώα, αγνή αγανάκτηση. Δεν έχει καμία σχέση πως σχετίζεται με τον Μαρινάκη ή την κυβέρνηση, πως είναι υπάλληλος του Βανζέλ. Πήγε με καλή διάθεση -το μεγάλο της προσόν- να δει τον γνωστό κωμικό. Ε βγήκε απ’ τα ρούχα της! Πες κι εσύ βρε χρυσέ μου κάτι για Μελισσανίδη. Κάτι για Σαββίδη. Πέτα λίγα ρούβλια στον αέρα να γελάσει η καρδούλα της Σάσας και των παιδιών. 

Η μεγαλύτερη ανακρίβεια, είναι πως ο κόσμος τους πέταξε έξω με τις κλωτσές. ΟΧΙ! Έφυγαν μετά την ιερή αγανάκτηση για την κακιά σάτιρα που τολμά να αναφέρεται στον κύριο Βαγγέλη και να τον συνδέει κιόλας με την πολιτική του τόπου τούτου. Ίσως πάλι, έφυγαν για να πάνε να την πέσουν για ύπνο διότι σήμερα αρχίζουν τα ξενύχτια. 

Σβάρνα -όχι της ΑΕΚ- θα παίρνουν τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Όπου δεν παίζει το «Έξαψη» τουλάχιστον 10 φορές τη βραδιά, ή όπου δεν το τραγουδά από την αοιδό που ανοίγει το πρόγραμμα μέχρι το μεγάλο όνομα, θα ξαμολιέται η Σάσα με τα φιλαράκια της. Όπου «φιμώνεται» ο εθνικός μας στιχουργός, επιβάλλεται η δυναμική παρέμβαση όλων. Ακούγονται τα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Γιατί; Επειδή είναι φίλος του Μελισσανίδη; 

Δε θα σας έγραφα τίποτα να ξέρετε. Εγώ ήθελα να ενημερωθώ σφαιρικά για την υπόθεση αυτή, επειδή βαρέθηκα να σας ξεστραβώνω και συνέχεια. Αλλά διαπίστωσα κάτι σοκαριστικό. Κανείς άλλος πλην SDNA δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε προχθές. Μηδέν. Νάδα. Νιέντε. Έπεσα απ’ τα σύννεφα. Επειδή ως γνωστόν τα θέματα Βαγγέλη Μαρινάκη συνήθως τυγχάνουν τεράστιας προβολής. Όταν δίνει αντίσκηνα συνήθως. Αυτό θα τους διέφυγε ή είχαν τίποτα πιο σημαντικά, όπως ο αγωνιστικός χώρος της Λαμίας και πότε θα «δέσει» το χορτάρι. 

Καλά κι αυτοί στο SDNA τυχεροί είναι που δε διαβάζει η Σάσα. Επειδή γνωρίζει ποιοι είναι εραστές της δημοσιογραφίας και τους ακολουθεί πιστά, δεν επισκέπτεται την ιστοσελίδα. 

Ως Έλληνας πολίτης, αισθάνομαι μια συγκίνηση. Μια έπαρση ψυχική. Ένα δέσιμο με τους αρχαίους προγόνους μας, που δίδαξαν τον πολιτισμό σε όλους τους βαρβάρους. Βαγγέλη Μαρινάκη σε ευχαριστώ για το έργο που επιτελείς. Είσαι φάρος για τον τόπο. Για την ανθρωπότητα συνολικά. Είσαι ηγέτης, του Ολυμπιακού, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Μην ανησυχείτε, δεν μου συνέβη κάτι. Απλά δεν πρόλαβα να συμμαζέψω και φοβάμαι μην μπουκάρει η Σάσα και τα βρει όλα χάλια. Γι’ αυτό αποφάσισα να κλείσω έτσι το κείμενο. 

Διδάχτηκε ήθος στο θέατρο Καρέζη
EVENTS