MENU

Ο γνωστός ηθοποιός πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου υπό άκρα μυστικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε «μάχη» για να πείσει ότι δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα του βιασμού και των δυο απόπειρων βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Ωστόσο, τα επιχειρήματα του, όπως όλα δείχνουν, δεν στάθηκαν ικανά να οδηγήσουν ανακρίτρια και εισαγγελέας να τον αφήσουν ελεύθερο με αποτέλεσμα, ομόφωνα, να αποφασίσουν την προφυλάκιση του.

Ήταν μια απόφαση που φέρεται να σόκαρε τον κατηγορούμενο ηθοποιό ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί πιθανότατα στις φυλακές της Τρίπολης καθώς εκεί κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα.

Μάλιστα, εκεί κρατείται προσωρινά και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, επίσης κατηγορούμενος για βιασμούς.

Οι καταγγελίες για βιασμό και οι εξηγήσεις που δεν έπεισαν

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε στο επίκεντρο του ελληνικού me_too στις αρχές του χρόνου με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη να ανοίγουν τον χορό των καταγγελιών. Ωστόσο, οι καταγγελίες τους είχαν υποπέσει σε παραγραφή και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ποινικά.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όμως, στάθηκαν η αφορμή για να… ανοίξουν στόματα με αποτέλεσμα στις αρχές Μαρτίου να φτάσουν, μέσω του ΣΕΗ, στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα νέες καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού για αδικήματα που δεν είχαν παραγραφεί.
Τρεις γυναίκες κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας της δικαιοσύνης και οι μαρτυρίες τους οδήγησαν στην άσκηση της βαρύτατης κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η γυναίκα που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό φέρεται να κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο «Ήβη», το 2008, για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο, όπως ανέφερε, εκείνος της επιτέθηκε. Αρχικά, η ηθοποιός κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο απόπειρες βιασμού, η πρώτη καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι έγινε το 2010 όταν πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα το 2014 με την καταγγέλλουσα να καταθέτει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την κατάθεση της- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, χθες, στην απολογία του φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για σπίλωση του ονόματός του.

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων» φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημά που κατέθεσε στο πλαίσιο των εξηγήσεων που έδωσε στον εισαγγελέα.

Πηγή: newsbeast.gr

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σήμερα οδηγείται στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης
EVENTS