MENU

Σοκαρισμένος ο δικηγόρος του υπό καθαίρεση ιερέα, ο οποίος τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ΚΑΤ, περιγράφει τα όσα έζησε την ώρα του Συνοδικού Δικαστηρίου, όταν ξαφνικά ο υπό καθαίρεση ιερέας σηκώθηκε και άρχιζε να ραντίζει με βιτριόλι όσους ήταν στην αίθουσα.

Ο ίδιος σημειώνει πως «είχε άγιο», καθώς φορούσε κουστούμι και το καυστικό υγρό δεν ήρθε σε επαφή με το δέρμα του. «Αμα δείτε το κουστούμι μου θα το καταλάβετε» υπογραμμίζει. Μάλιστα τονίζει πως αρχικά κανένας δεν κατάλαβε πως το υγρό με το οποίο τους ράντιζε ήταν καυστικό, μέχρι που «ο τόπος γέμισε με αίματα και καμμένα ράσα».

Ηταν πεπεισμένος πως η έδρα ήταν προκατειλημμένη

Ο κ. Τζήκας τονίζει στο ethnos.gr, πως ο δράστης ήταν απόλυτα πεπεισμένος πως το δικαστήριο ήταν προκατειλημμένο απέναντί του και συγκεκριμένα πως τους είχε μιλήσει ο μητροπολίτης Βέροιας. 

«Kαθόμουν ακριβώς πίσω από τον κατηγορούμενο ιερέα και βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία. Μπροστά μας ήταν οι συνοδικοι μητροπολίτες. Η αίθουσα ήταν μεγάλη. Ξαφνικά (ο δράστης) σηκώθηκε και άνοιξε μια μεγάλη τσάντα που είχε και έβγαλε δυο μεγάλα κόκκινα δοχεία. Φώναξε στους μητροπολίτες "είστε μιλημένοι από τον Βέροιας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;" Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη», ανέφερε ο δικηγόρος του δράστη και στη συνέχεια περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επίθεση σημειώνοντας πως στην αρχή όλοι οι παρευρισκόμενοι νόμιζαν πως τους ρίχνει νερό. 

Νομίζαμε πως ήταν νερό - Ο τόπος γέμισε αίματα και καμμένα ράσα

«Άρχισε να ραντίζει προς την έδρα. Για δευτερόλεπτα όλοι πίστεψαν πως είναι νερό. Ισως και αγίασμα αλλά όταν άρχισαν να λιώνουν τα ρούχα και οι σάρκες έγινε πανικός. Ο χώρος γέμισε αίματα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό».  Στη συνέχεια ξεκαθάρισε στο ethnos.gr, πως δεν ξαναμίλησε με τον δράστη μετά την επίθεση και δεν έχει σκοπό να τον εκπροσωπήσει νομικά.


Δέκα τραυματίες από την επίθεση
Δέκα είναι συνολικά οι τραυματίες από την επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά  αρχιερείς (είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος), δύο δικηγόροι που βρίσκονταν στην αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο για την καθαίρεση του δράστη -ενας ακτω δύο ήταν ο κ. Τζήκας, ο οποίος μίλησε στο ethnos.gr- αλλά και ένας αστυνομικός, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα την ώρα του δικαστηρίου για να ακινητοποιήσει τον άνδρα.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» διακομίστηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης
Οι μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο για να καθαιρεθεί. Ο συγκεκριμένος ιερέας ανήκε στο δυναμικό της Μητρόπολης Βέροιας και είχε καθαιρεθεί ήδη σε πρώτο βαθμό πριν από δύο χρόνια για υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικά και συγκεκριμένα με κατοχή κοκαΐνης. Την Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεσή του.

Είχε κρυμμένο οξύ και το έριξε στους αρχιερείς
Για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη εναντίον επτά Μητροπολιτών από ιερέα υπό καθαίρεση, μίλησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλιτος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ηταν επτά αρχιερείς οι οποίοι βρίσκονταν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκείνος ο οποίος καθαιρέθη για τα παραπτώματα τα οποία είχε κάνει, δεν το δέχτηκε, είχε κρυμμένο κάπου οξύ και το έριξε στους αρχιερείς».

Πηγή: ethnos.gr

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μονή Πετράκη - Δικηγόρος δράστη: «Νομίζαμε πως ήταν νερό, ο χώρος γέμισε αίματα»
EVENTS