MENU

Συγκεκριμένα, με την κλήση του 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη όταν ήταν 17 χρόνων, ξεκινά επί της ουσίας η προκαταρκτική έρευνα για τον τέταρτο βιασμό που αποδίδεται στον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη. Στη συνέχεια, και εφόσον ο καταγγέλλων δεν προτείνει μάρτυρες, ο γνωστός ηθοποιός σκηνοθέτης, που κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Φεβρουάριο στις φυλακές της Τρίπολης, θα κληθεί για να δώσει και τη δική του εκδοχή.

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι η πρώτη έρευνα στο σπίτι του έγινε τουλάχιστον δέκα μέρες μετά τη σύλληψη και χρειάστηκε να ακολουθήσει μια ακόμα έπειτα από λίγες μέρες στην αποθήκη αλλά και τον κοινόχρηστο χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας του, νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πειστήρια που φέρονται να βρήκαν οι αρχές σε βαλίτσα κάτω από τους θερμοσίφωνες στην ταράτσα του Δ. Λιγνάδη προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, ασέλγειας.

Εκτός αυτού, ερωτηματικά δημιουργούνται για μια ακόμα υπόθεση φερόμενου βιασμού τρανς άτομου, η οποία δεν οδηγήθηκε ποτέ στη δικαιοσύνη, και φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του Δ. Λιγνάδη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ρεπορτάζ του «Μπαμ στο Ρεπορτάζ», την Κυριακή της 8ης Ιουνίου 1997, πρωινές ώρες, ο Δημήτρης Λιγνάδης, 34 ετών τότε, δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι του από αστυνομικούς οι οποίοι μετ’ επιτάσεως ζητούσαν να πληροφορηθούν εάν του ανήκε μια μηχανή με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας. Αντικείμενο της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί με έναν καταγγελλόμενο βιασμό ο οποίος φέρεται να είχε τελεστεί στις 6 Ιουνίου 1997 στη Μυτιλήνη. Λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 1998 ο ηθοποιός καταθέτει ως μάρτυρας ενώπιον του ανακριτή του νησιού, ο οποίος διενεργεί έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη του βιασμού. Προηγουμένως οι εισαγγελικές Αρχές είχαν ασκήσει δίωξη κατά αγνώστου προσώπου, ύστερα από καταγγελία τρανσέξουαλ ατόμου που είχε υποστηρίξει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Λέσβο. Το μόνο που φέρεται να θυμόταν ήταν τα χαρακτηριστικά μιας μοτοσικλέτας. Τίποτε άλλο. Από την κατάθεση-ντοκουμέντο, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε (στις 8 Μαρτίου 2021) στην ταράτσα της πολυκατοικίας του Λιγνάδη.

Εκτός από τη συγκεκριμένη κατάθεση, από την έρευνα της ίδια εφημερίδας προκύπτει ότι οι αστυνομικοί κατάσχεσαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας του Λιγνάδη, σε βαλίτσα κάτω από τους θερμοσίφωνες, συνολικά 48 πειστήρια. Τα περισσότερα από αυτά είναι γράμματα από νεαρά αγόρια και κορίτσια τα οποία δεν παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον, αλλά είναι ενδεικτικά για τον θαυμασμό που εκδήλωναν στο πρόσωπο του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι αναφορές σε σχολικά μαθήματα βρίθουν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαθητές εξέφραζαν στον σκηνοθέτη τον φόβο τους να μείνουν μετεξεταστέοι. «Είναι τέταρτη ώρα και έχουμε Μαθηματικά», «Γράφουμε επίσημο διαγώνισμα στα Γαλλικά» γράφουν. Οι περισσότερες κλείνουν με τη φράση «Σ’ αγαπώ» και το όνομα του αποστολέα-μαθητή.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα πειστήρια της ταράτσας βρέθηκε ένα  συγκλονιστικό γράμμα. Η ανήλικη συντάκτριά του ενημερώνει τον Λιγνάδη ότι τελικά δεν είναι έγκυος, ενώ φέρεται ότι προσπαθούσε να αποβάλει το υποτιθέμενο έμβρυο από μέσα της! «Αυτή τη στιγμή έχουμε Ιστορία. Και βαριέμαι φοβερά. Μετά τη συζήτησή μας ένιωθα τελείως εξευτελισμένη. Αλλά πραγματικά, όταν ήρθες στην πλατεία, ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν όλα απαίσια γαμ…, όλα αυτά που γίνονται φθείρουν τον δεσμό μας. ∆εν μιλάω για τα αισθήματά μας γιατί τουλάχιστον εγώ από τη δική μου μεριά σε αγαπάω ακόμα πιο πολύ. Σήμερα είναι ∆ευτέρα. Την Πέμπτη είναι 6 του μηνός. Κλείνουμε 2 μήνες. Τρομάξαμε να τους κλείσουμε πάντως. Τελικά δεν είμαι έγκυος! Και άσκοπα σκότωνα το έμβρυο. Μακάρι να μπορέσω σήμερα να έρθω στην ΕΡΤ. Αν και δεν το βλέπω. Την Πέμπτη όμως θα σε δω οπωσδήποτε (αν θέλεις βέβαια, αν μ’ αγαπάς ακόμα). Σε αγαπώ, Μ.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό είχαν έρθει και άλλες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα αναφορικά με πειστήρια που φέρονται να βρέθηκαν στο σπίτι του σκηνοθέτη. Είναι ενδεικτικό ότι στην αποθήκη του Λιγνάδη η οποία, βρέθηκε το διαβατήριο αλλά και η άδεια παραμονής στη χώρα ενός 23χρονου σήμερα άνδρα από τις Σεϋχέλλες, του Τ.Μ., ο οποίος αποτελεί και τον βασικό μάρτυρα για τον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2015.

Πηγή: thepressproject

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Τελικά δεν είμαι έγκυος»: Δεκάδες γράμματα ανηλίκων φέρονται να βρέθηκαν κρυμμένα στο σπίτι του Λιγνάδη
EVENTS