MENU

Tο κατώφλι της εισαγγελίας θα περάσει στις 12:00 ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια και θα ζητήσει άλλη μια μέρα προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς ο δικηγόρος του τον ανέλαβε μόλις χθες και δεν έχει προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία. 

Ο ηθοποιός - σκηνοθέτης, που φέρεται να έχει προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή κρατείται για 5η μέρα στη ΓΑΔΑ, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του το προηγούμενο Σάββατο.

Εξάλλου, σήμερα, θα «μιλήσει» και ο Νίκος Σ. Πρόκειται για τον άνθρωπο, του οποίου τα πραγματικά στοιχεία θα παρουσιαστούν το πρωί ενώπιον των Αρχών και είναι αυτός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όταν στις 6 Φλεβάρη είπε με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησε το 2005 όταν ήταν 19 ετών, και είχε πάει στο σπίτι του σκηνοθέτη να απαγγείλει έναν θεατρικό μονόλογο και βρέθηκε σεξουαλικά κακοποιημένος.

Οι δικηγόροι του έχουν καταθέσει και καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη στο πειθαρχικό του ΣΕΗ τα οποία θα προσκομίσουν στην ανακρίτρια σήμερα.

Την Παρασκευή θα καταθέσει ως ύποπτος και ο έτερος καταγγελλόμενος ηθοποιός, τον οποίο κατήγγειλε για βιασμό ο ηθοποιός Δημήτρης Ανθης όταν αμφότεροι ήταν 22 ετών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του καταγγελλόμενου ηθοποιού, θα υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε βιασμός κι ότι ήταν συναινετική ερωτική πράξη ενηλίκων. Στον εισαγγελέα εξάλλου έχει κληθεί να καταθέσει και το πειθαρχικό του ΣΕΗ μέσω του προέδρου του, Πασχάλη Τσαρούχα.

Ανοίγουν στόματα για Λιγνάδη

Νέες καταγγελίες και μαρτυρίες ατόμων που υποστηρίζουν ότι τους έχει προσεγγίσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

«Τους πλησίασε στην πλατεία, τους έδωσε από 20 ευρώ για να αγοράσουν ό,τι θέλουν. Τους κάλεσε στην παράσταση που έπαιζε και τότε τους πρότεινε να πάνε σπίτι του για φαγητό. 

Αφού έφαγαν και ήπιαν, τους προσκάλεσε στην κρεβατοκάμαρα, εκείνοι αρνήθηκαν και έφυγαν», κατήγγειλε μία μητέρα ενώ ο Χρήστος Πέρρος, επωνύμως, μιλά για τον τρόπο που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, φέρεται να τον προσέγγισε ο σκηνοθέτης: «Με προσέγγισε λέγοντας τι κάνω, πώς με λένε. 

Άρχισε να γίνεται πιο διαχυτικός και φιλικός μαζί μου και με πάγωσε. Βρέθηκε το χέρι του στην μέση μου και το άλλο στα μαλλιά μου. Όταν τον απώθησα κι είπα τι είναι αυτά που κάνεις, μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρονών- για ένα ουίσκι κι ένα τσιγάρο. Το βλέμμα του άστραψε, έγινε πιο φιλικός και τον απώθησα πιο επιθετικά».

Οι μαρτυρίες που έρχονται στη δημοσιότητα για τον Δημήτρη Λιγνάδη εξετάζονται λεπτομερώς με την πλευρά του σκηνοθέτη να μελετά τη δικογραφία και να μιλά για «χοντρά ψέματα και για αναξιόπιστους μάρτυρες».

Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες μιλούν επωνύμως, άλλοι δεν θέλουν να δώσουν τα στοιχεία τους, πάντως, η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη εξετάζει όλα τα στοιχεία, με τον δικηγόρο του σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, να υποστηρίζει ότι «Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί, καθώς οι μάρτυρες είναι τουλάχιστον αναξιόπιστοι».

Μητέρα για Λιγνάδη: Πήγαν σπίτι για φαγητό, τους προσκάλεσε στην κρεβατοκάμαρα

Μητέρα που μίλησε στο Star αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το πώς ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να προσέγγισε τον γιο της.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα - η οποία επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της - δήλωσε: «Μια μέρα πήγε στην πλατεία που καθόντουσαν ο γιος μου και ένας φίλος του, τους πλησίασε και τους έδωσε από 20 ευρώ για να αγοράσουν ό,τι θέλουν.

Στη συνέχεια τους κάλεσε στην παράσταση που έπαιζε τότε και τους πρότεινε μετά την παράσταση να πάνε σπίτι του για φαγητό. Αφού φάγανε και ήπιανε, τους προσκάλεσε στην κρεβατοκάμαρα, εκείνοι αρνήθηκαν και έφυγαν από το σπίτι».

Για να καταλήξει: «Τότε ο γιος μου ήταν 17 με 18 χρονών. Ο φίλος του ήταν πιο μικρός. Μετά το περιστατικό μου είπε αμέσως τι έγινε», όπως είπε μιλώντας στο Star.

«Αυτοϊκανοποιούνταν στο μάθημα»

Αλλη μια καταγγελία έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Αυτή τη φορά, πρώην φοιτήτριά του σε δημόσιο πανεπιστήμιο, ανέφερε στη Lifo ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αυτοϊκανοποιούνταν μέσα στην αίθουσα. 

Οπως υποστηρίζει η κοπέλα, όσα καταγγέλλει, συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο, έμεινε ωστόσο τέσσερις μήνες.

Η φοιτήτρια περιγράφει τη σχέση που φέρεται να είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης με ένα φοιτητή της σχολής. Σε αυτόν τον έφηβο ο σκηνοθέτης φέρεται να είχε περιγράψει και το περιστατικό με το μαχαίρωμα. «Για το μαχαίρωμα εμείς το μάθαμε από τον συμφοιτητή μας, που είχε τη σχέση μαζί του. Του το είπε ο Λιγνάδης. 

Και μάλιστα του είχε πει ότι τον μαχαίρωσε από ζήλια και έρωτα ο σύντροφός του, αυτό ισχυρίστηκε. Αυτό είχε πει στο παιδί τότε. […] Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο η σχέση αυτή, αλλά ο συμφοιτητής μας στο τρίτο έτος εμφάνισε πολύ σοβαρά σημάδια κατάθλιψης, έπεσε στα ναρκωτικά και έκανε απόπειρες αυτοκτονίας».

Μεταξύ των όσων αναφέρει, η Α.Α. περιγράφει και ένα ακόμη περιστατικό: «Μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα. Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματος του αυτό και αυνανιζόταν. Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα, συνεχίζοντας αυτό που έκανε. Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα».

Δικηγόρος 25χρονου για Λιγνάδη: Σκηνοθετούσε τη ζωή τους - Παιδιά ήθελαν να αυτοκτονήσουν

«Ομολογία πως ο κατηγορούμενος ήξερε τα παιδιά», χαρακτήρισε ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, την παραδοχή πως γνώριζε τους καταγγελλόμενους, μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε ως δικηγόρος την υπεράσπιση του σκηνοθέτη. 

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάχος, «πρέπει να δοθεί εξήγηση για ποιον λόγο είχε κατ’ ιδίαν συναναστροφή με ανήλικα που, ακόμα και, δεν είχαν σχέση με το χώρο του θεάτρου».

Ο κ. Βλάχος τόνισε σχετικά: «Ο κ. Λιγνάδης πολλές φορές εθεάθη να συχνάζει σε πλατεία που υπήρχαν ανήλικα άτομα, ακόμα και υποσχόμενος καριέρα στο χώρο του θεάματος». Σχετικά με την κατάθεση του εντολέα του είπε πως, η μήνυσή του είναι ολοκληρωμένη, ο ίδιος ωστόσο έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των Αρχών και ερευνάται το αν θα μπορεί να καταθέσει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται. 

Σχετικά με τον ισχυρισμό Κούγια ότι «στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Μενδώνη», ο κ. Βλάχος μίλησε για «αβάσιμη αιτίαση». Μιλώντας γενικά για την ψυχολογία των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και ιδιαίτερα για τους καταγγέλλοντες τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους οποίους και συναναστρέφεται έκανε λόγο για «παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν αυστηρούς γονείς».

«Δεν σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», δήλωσε ο κ. Βλάχος και, όπως είπε, υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

«Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές, για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του. Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. 

Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητά τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. Είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει», σημείωσε ο κ. Βλάχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών.

Τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερος τους. 

Τα χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους. Μιλάμε για κύκλο παιδιών που μονίμως είχε γύρω του. Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους.  Έχω ακούσει περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. 

Η μήνυση που έχω υποβάλει εγώ περιλαμβάνει και ονόματα άλλων παιδιών που είχαν βρεθεί στο περιβάλλον. Δεν ήταν μπροστά τη στιγμή του βιασμού, όμως στο πλαίσιο της προσέγγισης υπήρχαν κι άλλα άτομα, τα οποία έχουν καταθέσει», περιέγραψε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος.

«Με δάκρυα παρακαλούσε ο σκηνοθέτης να μην τον καταγγείλει»

O Γιάννης Βλάχος, πρόσφατα μιλώντας στο OPEN TV και αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της υπόθεσης έχει δηλώσει: «Ο εντολέας μου ζει στο εξωτερικό. Όταν είδε ότι γινόντουσαν μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένου ανθρώπου, που του είχε μείνει στη μνήμη λόγω των βασανιστηρίων που είχε περάσει εξαιτίας του και έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την ηθική ικανοποίηση και το να μην περάσουν και άλλοι αυτά που πέρασε αυτός, επικοινώνησε μαζί μου και προχωρήσαμε στη μήνυση».

Για τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο σκηνοθέτης για να προσεγγίσει τα θύματά του σημείωσε ότι «σύχναζε σε χώρους που μπορούσε να συναντήσει νεαρά άτομα. Έξω από σχολεία και σε πλατείες. Σε μια πλατεία βρήκε τον εντολέα μου, δίπλα από το σπίτι του. Εκεί σύχναζε ο κατηγορούμενος και μιλούσε ζεστά και φιλικά σε διάφορα παιδιά. Στον εντολέα μου υποσχέθηκε πως θα του πλάσει μια καριέρα στο θέατρο ή το τραγούδι».

«Τον παρακαλούσε δακρυσμένος να μην τον καταγγείλει»

Αναφορικά με την εμπειρία κακοποίησης που καταγγέλλει ότι είχε ο πελάτης του, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος υποστήριξε: «Αρχικά μεθόδευσε να βρεθούν ο πελάτης μου και κάποιοι φίλοι του στο σπίτι του και έπειτα από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ επιχείρησε να έχει ερωτική επαφή με όλους μαζί. Μερικές μέρες αργότερα συναντήθηκε μόνο με τον πελάτη μου και του πρόσφερε ουσίες που τον έκαναν να χάσει τις αισθήσεις του. 

Πριν τις χάσει εντελώς είχε ξεκινήσει ήδη η κακοποίηση. Δυο μέρες μετά, επικοινώνησε ξανά με τον πελάτη μου και αυτός του είπε να μην ξανατολμήσει να τον ενοχλήσει γιατί θα τον καταγγείλει. Τότε ο σκηνοθέτης με δάκρυα στα μάτια τον παρακάλεσε να μην το κάνει λέγοντάς του πως έχει καρκίνο του φάρυγγα και δεν θα αντέξει αν τον καταγγείλει».

Κούγιας: Δικογραφία με ψέματα και αναξιόπιστους μάρτυρες κατά Λιγνάδη

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, μιλά για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του πελάτη του και αναφέρεται στους μάρτυρες ως «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους». τη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους.

«Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες.
 
Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας. 

Πηγή: ethnos.gr 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 12:00 στην ανακρίτρια με τον Κούγια (vids)
EVENTS