MENU

Να κόψει το ρεύμα σε έναν άνεργο καρκινοπαθή, με δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα έχει διαγνωστεί με αυτισμό αποφάσισε εν μέσω της πανδγμίας του κορωνοϊού η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το GRtimes.gr, το οποίο έφερε το εν λόγω περιστατικό στο φως της δημοσιότητας, ο Μάριος Τεντζογλίδης, ο οποίος μένει στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, λίγα μέτρα μακριά από το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας της χώρας είχε στην ΔΕΗ ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Αυτό είχε σαν συνέπεια το πρωί της Τρίτης (26/1) συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, συνοδευόμενο από πέντε αστυνομικούς, να κόψει το ρεύμα της οικείας του άνεργου πλέον πρώην εποχιακού βιομηχανικού εργάτη της ΔΕΗ, την στιγμή που οι θερμοκρασίες στην περιοχή άγγιζαν τους -6 με -7 βαθμούς Κελσίου.

«Αναγκάστηκα να μείνω σε άλλο σπίτι. Ήταν αδύνατο να μείνω στο δικό μου. Από το κρύο κάποια στιγμή η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά γιατί είσαι ροζ;”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRtimes.gr, ο Μάριος Τεντζογλίδης, ο οποίος στην συνέχεια πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο, έχω χάσει τον πατέρα μου από την ίδια ασθένεια, πρόσφατα “έφυγε” και ο αδερφός μου με καρκίνο. Τώρα έχω κι εγώ. Δεν μπορώ να εργαστώ πάνω από χρόνο. Πήγαινα στη δουλειά με κλάματα από τους πόνους. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Και τώρα αναγκάζομαι να κάνω κάθε μήνα χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο».

Όσον αφορά το αίτημά του, αυτό δεν είναι άλλο από το εξής: «Μόνο να μου συνδέσουν το ρεύμα. Θα τους πληρώνω αυτό που θα καίω. Τα χρήματα από τις οφειλές δεν μπορώ να τα πληρώσω με τα 473 ευρώ επίδομα που παίρνω ως καρκινοπαθής. Προσπάθησα να έρθω σε διακανονισμό, όμως το σπίτι είναι γραμμένο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει. Ζήτησα πάνω από τέσσερις φορές να γίνει κάτι, να βρούμε μια λύση. Ο ένας με στέλνει στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ. Επιπλέον μου ζήτησαν να ακολουθήσω μια διαδικασία με γραφειοκρατία. Κοστοβόρα και χρονοβόρα. Και τώρα με την ασθένειά μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω».

Παράλληλα ανέφερε μεταξύ άλλων με νόημα το εξής: «μέσα στο σπίτι μου έχω κολώνα της ΔΕΗ. Από το παράθυρό μου, βλέπω το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας που υπάρχει στη χώρα. Μου το κρατάνε, επειδή κάποτε μαζί με τους συναδέλφους μου συμμετείχα στον αγώνα για την εξάλειψη του εξασθενούς χρωμίου, ουσία που προκαλεί καρκίνο από τον οποίο έχασα τη μισή μου οικογένεια. Με πήγαν στα δικαστήρια για αυτό. Και το άγχος της ανεργείας χτύπησε πάνω μου».

Σε ερώτηση για το τι του είπαν οι άνθρωποι που πήγαν στο σπίτι του, για να του κόψουν το ρεύμα ο Μάριος Τεντζογλίδης ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί με ειρωνεύτηκαν. Ρώτησα έναν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ ποιας κλάσης είναι. Του είπα πως εμείς δώσαμε μάχη με αίμα για να μπορέσει σήμερα να εργάζεται. Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, όπως και τα παιδιά του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια που είναι στο πλευρό μου».
 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έκοψαν το ρεύμα από καρκινοπαθή και οι αστυνομικοί τον κορόιδευαν
EVENTS