MENU

Ξεκινάνε επιτέλους τα πρωταθλήματα γιατί αυτό με την εθνική είναι λίγο βαρετό. Μάλιστα η αγωνιστική έχει ενδιαφέρον με τις ομάδες να επιστρέφουν γνωρίζοντας πως θα υπάρχει ένα σοβαρό σερί παιχνιδιών που θα κρίνει πολλά.

Μέσα στην εβδομάδα, πεδίο αντιπαράθεσης ήταν η εθνική. Οι κόκκινοι την έπεφταν στον προπονητή, οι άλλοι τον υπερασπίζονταν. Ελάχιστες ψύχραιμες προσεγγίσεις για τους λόγους που η εθνική παρέμεινε στο… τοπικό.

Ο Φαν Σχιπ – αν τον γράφω καλά – το πήγε όπως μπορούσε. Έφτιαξε ένα γκρουπ που σέβεται την παρουσία του στην ομάδα, σβήνοντας φαινόμενα παικτών που αισθάνονται πως το στάτους τους είναι πάνω από την εθνική, έδωσε ρόλους, πειραματίστηκε, παρουσίασε τακτικά μία ομάδα με αμυντική συνοχή και εξαιρετικά πειθαρχημένη και πλήρωσε την αδυναμία του να βρει το γκολ.

Αυτό που ουσιαστικά δεν κατάφερε, είναι να βρει ένα γκολ απέναντι στον Όμπλακ παρότι και στα δύο παιχνίδια η ομάδα του ήταν καλύτερη από τους Σλοβένους. Για μένα το λάθος του ήταν πως επέμενε στις επιλογές των φορ που είχε, γνωρίζοντας πως ποιοτικά είναι ένα – ή και περισσότερα – επίπεδα κάτω από αυτό που χρειαζόταν και δεν έψαξε μία λύση ψευτοφορ που θα τον βοηθούσε να βάλει έναν ακόμη παίκτη στο σχήμα του που έχει έφεση στο γκολ.

Για μένα η λύση του Μπακασέτα στη κορυφή με τον Φορτούνη από πίσω και έναν εκ των Μασούρα – Τζόλη αριστερά, θα ήταν πολύ πιο λειτουργική από αυτή που επέλεξε.

Θα είχε στη κορυφή έναν πολύ πιο άρτιο τεχνικά και εκτελεστικά από τους φορ του και θα χωρούσε στην ενδεκάδα άλλον έναν παίκτη που έχει το γκολ ή την ασίστ στο βιογραφικό του.

Ο Ολλανδός επέμενε σε Παυλίδη, έδωσε ευκαιρία στον κακό τεχνικά Γιακουμάκη θέλοντας να εκμεταλλευτεί μία θεωρητική φόρμα που στο πρωτάθλημα που παίζει όλοι οι φορ φορμαρισμένοι δείχνουν και στο τέλος αποδείχτηκε απλά πως έπρεπε να το πάει αλλιώς. Επίσης, θεωρώ πως μέτρησε και η απουσία του Γιαννούλη στο τελευταίο παιχνίδι, γιατί είναι ξεκάθαρα πιο συμμετοχικός από τον Τσιμίκα που δεν έχει ρυθμό αγώνων.

Κλείνοντας το κεφάλαιο εθνική και κάνοντας γέφυρα με τα του ΠΑΟΚ,  παρατήρησα για ακόμη μία φορά πως αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει έναν χαφ που να του κουμπώνει άριστα, αυτός ονομάζεται Ζέκα και δεν με απασχολεί η ηλικία του. Έχει γεμάτα τρία χρόνια υψηλής έντασης ακόμη και μιλάμε για έναν παίκτη που οι εντάσεις του στα τρεξίματα ξεπερνάνε σε μεγάλο βαθμό τους μέσους όρους. Μπορεί να παίξει 6 και 8 στη τριάδα, μπορεί να είναι ένας από τους δύο στη δυάδα, δίνει λύσεις πολύ κομβικές. Απλά είναι λίγο πιο ακριβός από αυτά που αποφάσισε να δώσει ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι και μετά.

Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία, υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα που με τις ιδέες του Αργύρη Γιαννίκη δείχνει μία ομάδα που παίζει αν μη τι άλλο περισσότερο από αυτό που κοστίζει. Το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ μόνο εύκολο δεν θα είναι, αν προσθέσουμε το γεγονός πως δεν είναι διαθέσιμος ο κομβικός Γιαννούλης.

Ο ΠΑΣ έχει εξαιρετική σύνθεση χαρακτηριστικών, έχει και ποιότητα και αθλητικά στοιχεία και θέλει προσοχή. Ο Ολυμπιακός και ο Άρης την πάτησαν, ας μη την πατήσουμε και εμείς.

Στα της Θεσσαλονίκης τώρα, πέφτει αρκετό μπινελίκι μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του Μέγκα, σύμφωνα με το οποίο ενισχύεται η αστυνομία για να ελεγχθεί η υγειονομική κρίση. Μάλιστα στο κανάλι του Μαρινάκη, ειπώθηκε πως η αστυνομία θα μπορεί να μπαίνει και σε σπίτια.

Δεν υπάρχει κάποιος να μας πει αν είναι έτσι ή όχι, ενώ είναι σαφές πως μία αστυνομία που συνωστίζεται συχνά πυκνά, έχει αποδεκατιστεί λόγω Covid19 και ζητάει ενίσχυση.

Με την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας βέβαια και όχι του ΕΣΥ, μπορεί να πιστεύουν στη κυβέρνηση πως με μία γκλομπιά, θεραπεύεσαι. Βγήκε και σύνθημα ήδη. «Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό, ρόπαλο και ξύλο στον κορονωϊό».

Την ίδια στιγμή που έχει ανοίξει αυτή η κουβέντα, στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου μαθαίνω γίνονται παπάδες μεταξύ διοίκησης και γιατρών αλλά θα το κόψω εδώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Το ότι μία υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται πάντως στη Θεσσαλονίκη με καταστολή, περιμένοντας το μέγεθός της, είναι φυσιολογικό αν αναλογιστούμε πως παλαιότερα η ίδια πόλη έμεινε κανά μήνα χωρίς νερό και κανά μήνα χωρίς συγκοινωνία.

Για την ακρίβεια είναι απλά η συνέχεια, είναι η φύση των κυβερνήσεων και της αντιμετώπισής τους στη πόλη.

Και επειδή κάτι κατσαπλιάδες που άφησαν τα χωριά τους και την βλέπουν γαλαζοαίματοι, θίχτηκαν επειδή τις προάλλες είπα πως είμαι υπέρ της οικονομικής ανεξαρτησίας μας από αυτούς τους άχρηστους που ελέγχουν τις τύχες μας, να ξέρουν πως η τάση πλέον στον Βορρά είναι αυτή.

Και θα ενισχύεται όσο το πολιτικό δυναμικό μας αποδεικνύει την ανυπαρξία του κάθε ώρα που περνάει. Οι οποίοι αν κάπου παίρνουν άριστα, είναι στο κρυφτό. 

Ρόπαλο και ξύλο στον κορωνοϊό
EVENTS