MENU

Από τον κορωνοϊό έχει προσβληθεί εδώ και πέντε μέρες μια 47χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία μιλώντας στο MEGA περιέγραψε την περιπέτεια της υγείας της, την ταλαιπωρία που βιώνει αλλά και τους πόνους που αντιμετωπίζει.

Όλα ξεκίνησαν για την ιδια τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν εμφάνισε φρικτό πονόλαιμο, αλλά και πυρετό που έφτασε στο 39,7. Το ιδιο πρωί έκανε τεστ, τα οποία βγήκαν θετικά και στην συνέχεια ένα μοριακό, το οποίο επίσης βγήκε θετικό, κάτι που έχει σαν συνέπεια έκτοτε να βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

«Αυτό που περνάω δεν θέλω να το περάσει κανένας άνθρωπος. Η πρώτη μέρα ήταν επώδυνη. Αισθανόμουν ότι μου σπάνε όλα τα κόκαλα. Είχα πάρα πολύ πονοκέφαλο, είχα πάρα πολύ πυρετό, είχα πάρα πολύ δύσπνοια. Ήταν ανυπόφορο. Ήταν ανελέητο. Δηλαδή δεν ήξερα από πού να το πιάσω.

Το περίεργο είναι ότι εκεί που αισθάνεσαι καλά, ξαφνικά δεν είσαι καλά. Μετά ξανά είσαι καλά, μετά ξανά δεν είσαι καλά. Οπότε δεν ξέρεις να είσαι αισιόδοξη; Να μην είσαι; Δεν ξέρεις τι σε περιμένει» είπε αρχικά η ίδια. 

Στην συνέχεια της τοποθέτησής της τόνισε: «Πολύ δύσπνοια, πυρετό, πόνους, δεν σε χωράει ο τόπος. Είναι ο σύζυγός μου στην πόρτα, ανοίγει, πνίγομαι και δεν μπορεί να έρθει. Δεν μπορεί να μπει. Είναι το πιο οδυνηρό γιατί είναι το ψυχολογικό κομμάτι που βιώνεις εκεί. Την απομόνωση και τη μοναξιά. Είναι απίστευτο. Είσαι άρρωστος, εκεί που θέλεις την περισσότερη φροντίδα ουσιαστικά και πρακτικά δεν την έχεις».

Από την πλευρά της η 47χρονη μεταξύ άλλων στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους πιστεύουν ακόμα και τώρα, ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός.«Θέλω να τους πω ότι το σπίτι μου είναι ανοιχτό να τους κεράσω ένα καφέ και να κάτσουμε μαζί, αν μπορούν να κάτσουν, να μείνουν μαζί μου το βράδυ που δεν μπορώ να κοιμηθώ, που δεν μπορώ να πάρω αναπνοή, τις ώρες που δεν έχω αέρα, που δεν με χωράει καθόλου ο χώρος, να κάτσουν μαζί μου.

Αυτό το ότι δεν προσέχουνε και ότι θέλουν να πιουν μία μπύρα, να την πάρουν να την πιουν στο μπαλκόνι τους. Μόνοι τους. Και σε λίγο καιρό θα την πίνουμε όλοι μαζί. Γιατί είναι ασέβεια για αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν. Και ειδικά για αυτούς που είναι στις εντατικές» ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια των λεγομένων της η ίδια πρόσθεσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι ο άνθρωπος δίπλα σου, σε βλέπει να πνίγεσαι και δεν μπορεί να βοηθήσει. Προχτές δεν μπορούσα να πιάσω τις εισπνοές μου. Ποιος θα μου τις δώσει; Αυτό θέλω να τους πω. Και εγώ θέλω να βγω στην πλατεία και εγώ θέλω να κάνω βόλτα και τα παιδιά μου θέλουν να κάνουν βόλτα, αλλά θέλω να είναι καλά οι γονείς μου, θέλω να είναι καλά τα παιδιά μου, για αυτό πρέπει να προσέχουμε όλοι. Λίγος καιρός είναι. Λίγη υπομονή χρειάζεται».

Ολοκληρώνοντας η ίδια υποστήριξε ότι λάμβανε όλα τα μέτρα προστασίας, κάτι που είχε σαν συνέπεια να αναρωτιέται το πως αρρώστησε: «Δεν έχω κατεβάσει ποτέ τη μάσκα μου, όταν κατέβαινα από τα μέσα μεταφοράς άλλαζα μάσκα, πιανόμουν με μαντηλάκι από τα μετρό και τέτοια, από όπου κρατιόμουν και το πετούσα, στη δουλειά ποτέ δεν είχα κατεβάσει μάσκα, πάντα άλλαζα τα ρούχα μου στο σπίτι σε έναν ειδικό χώρο και έβγαζα τα παπούτσια μου εκτός. Δεν ξέρω πώς μπορεί να έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε. Στην καθημερινότητά μας, οι κινήσεις που κάνουμε σε καθημερινή βάση, μπορεί να έχω ξύσει λίγο το μάτι μου, να έχω κάνει κάτι χωρίς να το καταλάβω».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

https://streamable.com/3u85ir

 

Κορωνοϊός: Σοκάρει η μαρτυρία 47χρονης – «Αισθανόμουν ότι μου σπάνε όλα τα κόκαλα» (vid)
EVENTS