MENU

Τα καφέ, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια έστησαν τα τραπεζάκια τους σε αποστάσεις ασφαλείαςτα γκαρσόνια ντύθηκαν τα «χρώματα» του... πολέμου με τον κορονοϊό φορώντας μάσκες και γάντια και πλέον δίνεται το μεγάλο στοίχημα να διασωθούν οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές 75 μέρες.

Ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος δοκιμάστηκε περισσότερο από κάποιους άλλους που ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού θα προσπαθήσει να κάνει το... colpo grosso και να σώσει τη χρονιά.

gkarsona.jpg

Σύμμαχός του, ο καλός καιρός, που σημαίνει ότι οι πελάτες θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες του εκάστοτε καταστήματος έξω, στον καθαρό αέρα, αλλά και οι ελαφρύνσεις που έχουν δρομολογηθεί τόσο από την κεντρική διοίκηση, με τα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση (μείωση ενοικίου, φόρων, κτλ.), όπως και από την τοπική αυτοδιοίκηση με τους δήμους να μειώνουν τα δημοτικά τέλη και να παραχωρούν χώρους στους μαγαζάτορες όπου κατά περιπτώσεις, θα κλείνουν ακόμα και οι δρόμοι για να στηθούν τραπεζάκια.

athina.jpg

Στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη νέα τάξη πραγμάτων που βιώνουν πελάτες, καταστηματάρχες κι εργαζόμενοι και την οποία θα πρέπει όλοι να βάλουμε στις ζωές μας.

gkarsonia.jpg

Ετσι ανοίγει η εστίαση - Οι νέοι κανόνες λειτουργίας

Η απόσταση από το ένα τραπέζι στο άλλο (υπολογίζεται η ακμή του) χωρίς καρέκλες πρέπει να είναι 0,70 μέτρα. Εάν μετά των δύο τραπεζιών μεσολαβεί μία καρέκλα η απόσταση μεταξύ των δύο τραπεζιών είναι 1,10 μέτρα. Εάν μεταξύ των δύο τραπεζιών μεσολαβούν δύο καρέκλες η απόσταση από τραπέζι σε τραπέζι πρέπει να είναι 1,70 μέτρα.

  1. * Κάθε πελάτης πρέπει να έχει χώρο 2 τετραγωνικών μέτρων.
  2. * Ορίζονται τα έξι (6) άτομα ως ο μέγιστος αριθμός καθήμενων ατόμων σε ένα τραπέζι.
  3. * Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  4. * Καθιερώνονται αλατοπίπερα μίας χρήσης όπως και οι ατομικές μερίδες μίας χρήσης σε λάδι, ξύδι κλπ.
  5. * Οι εργαζόμενοι σερβιτόροι, μάγειρες και άλλες ειδικότητες πρέπει να φορούν αυστηρά γάντια και μάσκα ή προσωπίδες.
     

    serbitoros.jpg

  6. * Οι κατάλογοι των καταστημάτων πρέπει να είναι μίας χρήσης ή πλαστικοποιημένοι που θα απολυμαίνονται ή ο τιμοκατάλογος θα κοινοποιείται στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη μέσω QR ψηφιοποίησης.
  7. * Να αποφεύγονται οι θήκες για χαρτοπετσέτες. Χρήση συσκευασμένων ατομικών χαρτοπετσετών.
  8. * Χρήση τραπεζομάντηλων μιας χρήσης ή πλαστικά τραπεζομάντηλα, τα οποία θα τοποθετούνται λίγο πριν καθίσουν οι πελάτες. Σε περίπτωση χρήσης υφασμάτινων τραπεζομάντηλων, αυτά να πλένονται στο πλυντήριο τουλάχιστον στους 60ο C και να αποθηκεύονται σε κλειστά ερμάρια. Στην περίπτωση των πλαστικών, άμεση απολύμανση μετά τη χρήση.
  9. * Αποφυγή χρήσης κλιματιστικών, σχολαστικός καθαρισμός φίλτρων και συντήρηση των συσκευών ανακύκλωσης / ψύξης.

 

Copyright: Eurokinissi

metro.jpg

Πηγή: ethnos.gr

Εστίαση: Στήθηκαν τραπεζάκια παντού, «αστακοί» με μάσκες, γάντια οι σερβιτόροι
EVENTS