MENU

Χείμαρρος ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 15/11, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» το είπε στα ίσια… για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού «διαθέτει και τα δικά του μέσα και σας  στηρίζει ο κύριος Μαρινάκης και καλά κάνει, γιατί παίζει ένα δικό του παιχνίδι, επιχειρηματίας είναι, εγώ δεν λέω ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει και σας ελέγχει από κάπου».

Αναφερόμενος στα «στημένα παιχνίδια» έφερε για παράδειγμα την Ιταλία και τον υποβιβασμό της Γιουβέντους. Στην Ελλάδα όμως… «και δω μιλάμε για στημένα παιχνίδια κι επειδή είναι ο άνθρωπος που τον συμπαθειίτε, ο Μαρινάκης, δεν μιλάτε, δεν λαλάτε. Όχι ότι οι άλλοι πρόεδροι είναι καλοί και ο άλλος έχει τα κουμπούρια, κυκλοφοράει μέσα στα γήπεδα».

Συνέστησε ακόμη, στον Λευτέρη Αυγενάκη, να βάλει χαλινάρι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Αν θέλετε να είστε πραγματικά ακριβοδίκαιος, ε, τον φίλο σας τον Μαρινάκη, βάλτε του ένα χαλινάρι του ανθρώπου, έχει ξεφύγει τελείως» είπε χαρακτηριστικά.

Το καλύτερο όμως, το φύλαγε για το τέλος. Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» είπε στον υφυπουργό Αθλητισμού, ότι φοβάται εξαιτίας της «ιδιαίτερης» όπως την χαρακτήρισε, σχέσης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Φοβάστε. Φοβάστε γιατί ο αρχηγός σας έχει μια ιδιαίτερη σχέση, κουμπαριά με τον κύριο Μαρινάκη έχει, κάτι έχει. Το αντιλαμβάνομαι, είναι και οι προσωπικές σχέσεις. Αλλά είτε κουμπαριά, είτε φιλική σχέση, αν η ατιμωρησία συνεχιστεί φοβάμαι ότι αυτό το δίπόλο βορείων και νοτίων θα παίξει πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια κι εμείς θέλουμε την Ελλάδα ενωμένη» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος και συμπλήρωσε: «Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΑΕΚ είναι ικανές να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο επειδή δεν καταλαβαίνεται ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια βρώμικα πίσω από την πλάτη των Ελλήνων».

Αναφερόμενος επίσης, στην επίθεση Τζήλου, στάθηκε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι δύο φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

«Τηλεφωνικές συνομιλίες με κατηγορούμενους του Noor 1 είχαν αυτοί και τηλεφωνικές επικοινωνίες με παράγοντες συγκεκριμένης ομάδας, με την εταιρία Capital, με τον εφοπλιστή ο οποίος  εμπλέκεται για τα στημένα παιχνίδια, με τον Μανώλη Κονταρό, κουμπάρο του Μαρινάκη, με τον αρχιδιαιτητή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο».

Τέλος, σχολίασε τις δύο αναβολές στη δίκη της υπόθεσης λόγω απουσίας των μαρτύρων, για τους οποίους έχει διαταχθεί βίαιη προσαγωγή εν όψει της εκδίκασης στις 20 Δεκεμβρίου.

«Ο ίδιος που έχει μια ΠΑΕ κατηγορείται για πολλά πράγματα, στημένους αγώνες από το 2012 μέχρι το 15, η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές, ξαφνικά οι μάρτυρες παθαίνουν αχρωματωψία, γίνονται κωφάλαλοι, διακτινίζονται, εξαφανίζονται, κάτι περίεργο συμβαίνει σε αυτή τη χώρα».

Η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου για το αθλητικό νομοσχέδιο.

«Κύριε υπουργέ, γνωριζόμαστε χρόνια, θα στεναχωρηθούμε όμως και οι δύο.

Ξάνθη και Βόλος εξυπηρετούν συμφέροντα του ΠΑΟΚ, ο Καραπαπάς χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης, σύστημα με δικαστές - εργαλεία Τύπου Τζιμπλάκη, υπόθεση Τζήλου, υπόθεση Τράπεζα Κρήτης, νόμος Μαρινακιστάν, υπόθεση Πασχαλάκη, παρέμβαση εισαγγελέα και καλά έκανε ο εισαγγελέας και τον τιμώρησε.

Σας κατηγορούν ανοιχτά, πολύ ανοιχτά ότι έχετε πάρει το μέρος του Ολυμπιακού. Ένα διαιτητή τον έκαναν μαύρο στο ξύλο, τον Τζήλο, βρήκαν ποιοι είναι αυτοί, δύο φυσικοί αυτουργοί, ο ένας διαφεύγει στο εξωτερικό, ο άλλος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τηλεφωνικές συνομιλίες με κατηγορούμενους του Noor 1 είχαν αυτοί και τηλεφωνικές επικοινωνίες με παράγοντες συγκεκριμένης ομάδας, με την εταιρία Capital, με τον εφοπλιστή ο οποίος  εμπλέκεται για τα στημένα παιχνίδια, με τον Μανώλη Κονταρό, κουμπάρο του Μαρινάκη, με τον αρχιδιαιτητή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος που έχει μια ΠΑΕ κατηγορείται για πολλά πράγματα, στημένους αγώνες από το 2012 μέχρι το 15, η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές, ξαφνικά οι μάρτυρες παθαίνουν αχρωματωψία, γίνονται κωφάλαλοι, διακτινίζονται, εξαφανίζονται, κάτι περίεργο συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.

Διαθέτει και τα δικά του μέσα και σας  στηρίζει ο κύριος Μαρινάκης και καλά κάνει, γιατί παίζει ένα δικό του παιχνίδι, επιχειρηματίας είναι, εγώ δεν λέω ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει και σας ελεγχει από κάπου.

Έρχεστε και μου λέτε για τη βία που ο Τζηλος, τον έδειραν, πήγαν να τον σκοτώσουν και κανείς δεν τιμωρήθηκε.   Για ποια βία μου μιλάτε. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν  τίποτα για να πιέσουν ώστε να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Εχουν κάμερες, στοιχεία, βιντεοκλήσεις αλλά κάπου στα δικαστήρια χάνονται οι δικογραφίες όπως με τα στημένα, που δύο φορές αναβλήθηκε η δικη.

Στην Ιταλία έπεσε η Γιουβέντους, και δω μιλάμε για στημένα παιχνίδια κι επειδή είναι ο άνθρωπος που τον συμπαθείτε, ο Μαρινάκης, δεν μιλάτε, δεν λαλάτε. Όχι ότι οι άλλοι πρόεδροι είναι καλοί και ο άλλος έχει τα κουμπούρια, κυκλοφοράει μέσα στα γήπεδα.

Αν θέλετε να είστε πραγματικά ακριβοδίκαιος, ε τον φίλο σας τον Μαρινάκη, βάλτε του ένα χαλινάρι του ανθρώπου, έχει ξεφύγει τελείως.

Κατηγορούμενοι 28, αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, σύσταση συμμορίας πλημμέλημα, ακούστε πλημμέλημα. Όλα αυτά δείχνουν αγαπητέ μου υπουργέ ότι έρχεστε και νομοθετείται, θα έλεγα πρόχειρα, πολύ πρόχειρα, ή το κάνετε για να ικανοποιήσετε το δικό σας αίσθημα ότι κάνετε τη δουλειά σας και το αίσθημα κάποιων άλλων έξω, ότι εδώ κάνουμε δουλειά.

Δεν γίνεται δουλειά έτσι, αν δεν μπει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, στο σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε λέγεται Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, όπως και να λέγεται, αν δεν τιμωρηθούν οι κύριοι αυτοί για όσα κάνουν, όχι για όσα δεν κάνουν, δεν θα δούμε ποτέ στον ήλιο μοίρα.

Δημιουργούν στρατούς κύριε υπουργέ και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, είναι τεράστιοι αριθμοί, τους  χρειάζεστε για να σας ψηφίσουν. Δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή των διαιτητών, δεν μπορεί να είναι δημοσιογράφος στο Χίλτον, να πηγαίνουν οι φουσκωτοί του εφοπλιστή, να τον παίρνουν σηκωτό επειδή έγραψε κάτι, να υπάρχει δικαστική απόφαση, να τους κυνηγάνε οι δικαστές κι επειδή είναι φίλοι του εφοπλιστή να μην τους πειράζει κανείς.

Γιατί γίνονται αυτά, που είναι η δικαιοσύνη, που είναι η Νέα Δημοκρατία που θα τ’ αλλάξει όλα. 20 μήνες μετά, λέει ο εισαγγελέας, δεν προχωράει σε διώξεις. Έδειραν δημοσιογράφο, γράφτηκε στα μέσα, και για το VAR θα μπορούσα να πω, τα λέω όλα αυτά, όμως να μπω στην ουσία, ποια είναι η ουσία. Φοβάστε. Φοβάστε γιατί ο αρχηγός σας έχει μια ιδιαίτερη σχέση, κουμπαριά με τον κύριο Μαρινάκη έχει, κάτι έχει. Το αντιλαμβάνομαι, είναι και οι προσωπικές σχέσεις. Αλλά είτε κουμπαριά, είτε φιλική σχέση, αν η ατιμωρησία συνεχιστεί φοβάμαι ότι αυτό το δίπόλο βορείων και νοτίων θα παίξει πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια κι εμείς θέλουμε την Ελλάδα ενωμένη. Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΑΕΚ είναι ικανές να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο επειδή δεν καταλαβαίνεται ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια βρώμικα πίσω από την πλάτη των Ελλήνων».

 

 

Βελόπουλος σε Αυγενάκη: «Επειδή είναι ο Μαρινάκης, δεν μιλάτε, δεν λαλάτε…» (vid)
EVENTS