MENU
Lefteris Avgenakis

Εδώ είμαστε πόλη – χωριό ρε φίλε. Όλοι έχουμε τρακαριστεί κάπου, όλοι γνωριζόμαστε. Η πόλη δεν είναι μικρή, περίπου 1,5 εκατ γράφει το κοντέρ, όμως έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τα καλά μίας κλειστής κοινωνίας.

Όταν βαριέμαι πχ, μπορεί να πάω για κανά καφέ στο Δημαρχείο με κανέναν αντιδήμαρχο φίλο μου. Τελευταία είχα ένα θέμα με μία διάταξη που απαγορεύει τα βαρέλια αντί για σταντ έξω από τα μπαρ και παλεύω να λυθεί. Εμένα με βολεύει το βαρέλι τι να κάνουμε.

Η ζωή είναι ωραία στη Θεσσαλονίκη δεν την αλλάζω με τίποτα. Σκέφτομαι μάλιστα στις επόμενες εκλογές να κατέβω. Για Δήμαρχος, για Περιφερειάρχης, δεν ξέρω. Μπορεί και για Βουλευτής. Εδώ άλλοι κι άλλοι βγήκαν, εγώ τι κακό έχω;

Αρχικά θα οργανώσω μία καμπάνια υπέρ της δωρεάν ανέγερσης του γηπέδου της Τούμπας. Θα πιάσω τον Τζιτζικώστα που είναι τσακάλι και όταν η ΝΔ πήγε απέναντί του την τελείωσε και θα του πω πως χρειαζόμαστε 30 εκατ για την υπογειοποίηση της Τούμπας. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, αλλά ωραίο ακούγεται.

Ο Τζίτζι θα με ακούσει. Σίγουρα θα πει μέσα είμαι, αφού δεν θα τα βάλει και από τη τσέπη του. Θα πάω μετά από τον φίλο μου τον Ζέρβα και θα του πω να κινήσει και αυτός το θέμα. Και εννοείται θα το κάνει, από τη τσέπη του θα τα βάλει;

Θα μου πει κάποιος γιατί ρε Σταύρο αφού ο Ιβάν είπε θα πληρώσει μόνος του. Εγώ πλέον το βλέπω διαφορετικά. Σε αυτή τη χώρα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν πληρώσεις εσύ. Οι άνθρωποι θέλουν να στα δώσουν ρε φίλε με το ζόρι.

Ο Αυγενάκης τρεις μήνες υφυπουργός έχει δει δώδεκα φορές – που λέει ο λόγος - τον Αγγελόπουλο της ΑΕΚ για το νέο κλειστό, έχει δει και τον Μελισσανίδη, όλα καλά.

Εμείς λέμε θα το πληρώσουμε όλο και μας λένε πως για να πάμε στο Καυτανζόγλειο θα πρέπει να πληρώσουμε εξτρά ενοίκιο πλην των 2εκατ που χρειάζεται το γήπεδο για να καλύψει τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ. Εγώ κρατάω αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Πως θα γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ.  

Άρα είμαι πλέον της άποψης, Τζιτζικώστας και Ζέρβας να συναντηθούν και να ανοίξουν μόνοι τους θέμα χρηματοδότησης του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Έτσι τσαμπουκά, χωρίς να ρωτήσουν καν τον ΠΑΟΚ. Και μετά ας το κάνουν και για τον Άρη. Το δίκαιο θα είναι.

Όπως κούρεψες το χρέος της Forthnet για να την πάρει ο Βαγγέλης, έτσι θα κουρέψεις και την επένδυση του Ιβάν για το γήπεδο. Φθηνότερα θα σου βγει, αλλά επειδή αναλογικά ο δείκτης εμπορικότητας του Ολυμπιακού είναι υψηλότερος, το δέχομαι. Με 150 εκατομμυριάκια, είμαι οκ. Δεν θέλω 350 εκατ.

Και όταν τα πάρουμε, δεν θα πούμε κουβέντα για τους ανθρώπους της επιτροπής ανταγωνισμού που τοποθετήθηκαν κακήν κακώς, αρκεί να κάνουν πως δεν βλέπουν. Έτσι φαίνεται.

Θα κάνουμε όπως η ΑΕΚ που φτιάχνει το γήπεδο χωρίς και πολύ μεγάλο κόστος και δεν τρέχει κάστανο που δόθηκε η Forthnet στον Μαρινάκη. Και αν έχει συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρία, που να τραβιέσαι τώρα στις… καφετέριες και να κάνεις το AEK TV;

Θα μείνει εκεί που είναι, θα πάρει και κανά φράγκο παραπάνω, θα πληρωθεί και καμιά κολόνα Δωρικού ρυθμού στο νέο γήπεδο και όλα καλά. Που να ανοίγεις μέτωπα, δύσκολοι καιροί.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τη δουλειά του, αφού και γήπεδο τζάμπα πήρε και δεν πληρώνει τα δάνεια και πήρε τον έλεγχο των τηλεοπτικών, η ΑΕΚ τηλεοπτικό συμβολαιάκι τρέχει έστω και από ανταγωνιστή, γήπεδο φτιάχνει με το συν μηδέν όλα καλά και ερχόμαστε εμείς να χαλάσουμε την πιάτσα.

Δεν θα πληρώσουμε ευρώ λοιπόν, όλα το κράτος για το γήπεδο. Αφού αυτό είναι το αλισβερίσι, θα συμμετέχουμε και εμείς. Αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε με τίποτα σίγουρα, είναι να τα πάρουμε από μαγαζί του Βαγγέλη. Ζήτω το PAOK TV. Με κωδικούς, με μανούρα για το πως συνδέεσαι με ανθρώπους που δεν κατέχουν τεχνολογία, με κυνήγι στους παραβάτες, με ότι στραβό κι αν έχει, στο μαγαζί του Βαγγέλη δεν πάμε.

Στην ΑΕΚ αυτό δεν τους πονάει και είναι θέμα τους, οι Παναθηναϊκοί έχουν εγκλωβιστεί με τον Αλαφούζο, ο Άρης σφίγγει την γροθιά που βρίσκεται εκεί και επίσης δικαίωμά του, αλλά εμείς δεν θα πάρουμε. Έχουμε την ψυχή να βγούμε μόνοι μας στην αγορά και ότι πιάσουμε.

Τώρα τελευταία έχω ένα χόμπι να διαβάζω συγκεκριμένο ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Ο τρόπος που γίνεται προσπάθεια από τώρα να δικαιολογηθεί η παραμονή της ΑΕΚ στη Nova είναι μυθικός. Τα γραπτά όμως μένουν.

ΥΓ Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με την ΟΠΑΠ ΑΕ για το PAOK TV. Με τους πράκτορες μίλησε που ζήτησαν – και θα πάρουν μάλλον – ειδική τιμή έτσι ώστε όποιος θέλει να αγοράσει με αυτή.

ΥΓ Μου λένε συνεχώς για έναν βουλευτή δυτικής Μακεδονίας που κάνει όλο θελήματα στον ανεπίσημο πρωθυπουργό, βάζοντας μπροστά την ιδιότητά του. Ας χαρεί την τετραετία του αυτή γιατί θα είναι και η τελευταία μαθαίνω.

Έτσι θα γίνω και εγώ βουλευτής