MENU

Oπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Δεβόρα Οικονομούλα, απαιτήθηκαν μεγάλες ποσότητες υλικών, ενώ εργάστηκαν 20 μέλη του Συλλόγου.

Τι χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της πίτας

Αναλυτικότερα, χρησιμοποιήθηκαν 20 περίπου κιλά αλεύρι, 20 κιλά λαχανικά, σπανάκι, λάπατο, σέσκουλο, αγριόχορτα, κολοκυθοανθοί και πράσα, 10 κιλά λάδι, 10 κιλά τυρί, ενώ ανοίχτηκαν 200 φύλλα χωριάτικης πίτας. Η πίτα παρασκευάστηκε με άκρως παραδοσιακό τρόπο, ενώ οι γυναίκες τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Οι νοικοκυρές ανακάτεψαν τα υλικά που θα μπουν στη γέμιση της πίτας μέσα σε μεγάλες λεκάνες. Σημειώνεται ότι η γιορτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (20/09) στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Πηγή: iefimerida.gr

Έφτιαξαν πίτα πέντε μέτρων στα Τρίκαλα (pics)
EVENTS