MENU

Οι εικόνες από την Ισπανία θυμίζουν Αποκάλυψη και το ερώτημα που γεννάται είναι αν στην Αττική ρίξει τον ίδιο όγκο νερού, τότε τι θα συμβεί;

Ο Χάρης Κοντοές, διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι εκτεθειμένες, με τις τόσο μεγάλες ποσότητες νερού να μην είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Το «ευάλωτο» σημείο της Αττικής είναι ο Κηφισός και το δίκτυο δεν θα αντέξει μεγάλους όγκους νερού, με τα νότια του Αιγάλεω, τις Τρεις Γέφυρες, τους Αγίους Αναργύρους και μέρος του Ταύρου να θεωρούνται ότι είναι «περιοχές υψηλού κινδύνου».

Ο Κηφισός μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες σε όλο το μήκος του και 35 τετραγωνικά χλμ θα καλυφθούν με νερό, με συνολικά 18 δήμους να επηρεάζονται. Επιπλέον, σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης, το Αιγάλεω, η Καλλιθέα και το Νέο Φάληρο.

Επιπλέον, σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται τα Μεσόγεια, η πεδινή περιοχή Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος, ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα. Άλλωστε, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ, υπογράμμισε ότι είμαστε στο «μηδέν» από υποδομές.

Πηγή: ethnos.gr

Τι θα συνέβαινε στην Αττική αν έπεφτε ο ίδιος όγκος νερού με τη Βαλένθια (vid);