MENU

Η ανακρίτρια έκρινε ότι παραβίασε τους όρους που του είχαν επιβληθεί τη Δευτέρα όταν και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Έτσι, σήμερα, αφού οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και ήδη βρίσκεται στο κελί του στην ΣΤ' πτέρυγα.

Η ανακρίτρια χθες το απόγευμα έλαβε στα χέρια της τον φάκελο με την μήνυση που είχε καταθέσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μετά το επεισόδιο στο σπίτι της, όταν το βράδυ βρέθηκαν εκεί η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο και δικηγόρος του γραφείου του για να μπουν μέσα και να πάρουν πράγματα του ποινικολόγου.

Καθώς πήγαν να μπουν με κλειδί που κατείχε το συγγενικό πρόσωπο και χωρίς την άδεια της Σοφίας Πολυζωγοπούλου προκλήθηκε μεγάλη ένταση με τα την 37χρονη δικηγόρο να καταθέτει μηνύσεις τόσο κατά της πρώην σύζυγου και του δικηγόρου που την συνόδευε όσο και του Απόστολου Λύτρα.

Πληροφορίες από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας. Χαρακτηριστική ήταν και η κατάθεση του αστυνομικού-σκοπού που ήταν μπροστά στο περιστατικό ο οποίος φέρεται να περιγράφει και τον διάλογο των δύο γυναικών.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός «περί ώρα 21.55 ακόμα ο συνάδελφος απογευματινής αλλαγής στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτύπησα το κουδούνι για να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο, πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε. Όσο αναμένουμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε και μετά από 2 λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κύριες. Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τες ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά, ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με τον γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο».

Τότε, με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα, ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο όποιος βρισκόταν κι αυτός στην αυλή, άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;». Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς». Τελικώς ακολούθησαν τις οδηγίες μου, εξήλθαν της αυλής και ασφάλισαν την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε να μην μπει κανείς όπως έχει δοθεί εντολή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες.

Ο αστυνομικός σημείωσε στην κατάθεσή του ότι εκείνη την ώρα ειδοποιήθηκε πως χτύπησε το κουμπί πανικού.

«Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησιάσανε οι προηγούμενοι τρεις οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν. "Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;" είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε "γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;"».

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η Σοφία είπε, απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία, «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Τη σήκωσα στην αγκαλιά μου και τη μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα λίγο νερό.

Να σημειωθεί ότι η ίδια η πρώην του Απόστολου Λύτρα όταν κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του τη Δευτέρα υποστήριξε ότι σε ότι αφορά τη μεταξύ τους διένεξη στο παρελθόν, ότι όταν η υπόθεση με την καταγγελία τη σε βάρος του ποινικολόγου είχε φθάσει στο ακροατήριο την είχε ανακαλέσει.

Πηγή: iefimerida.gr

Τι ρώτησε η Σοφία Πολυζωγοπούλου την πρώην σύζυγο Λύτρα: «Γιατί παίρνεις το μέρος του, ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;»