MENU

Ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 10 μήνες, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας, αφού εξέτασε προσεκτικά όλους τους μάρτυρες, τις ιατρικές γνωματεύσεις ψυχιάτρων και όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, αθώωσε τον πατέρα, από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού του, όταν ήταν ακόμη βρέφος, βάζοντας οριστικά τέλος στην έξι ετών περιπέτεια του παιδιάτρου.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του παιδιάτρου, εξέφρασαν την ηθική ικανοποίηση του πελάτη τους, τόνισαν ότι υπήρξε εξ’ αρχής μεθόδευση από την πλευρά της μητέρας που δεν κατάφερε να παραπλανήσει το δικαστήριο και ότι πρωταρχικό μέλημα του πελάτη τους, είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το παιδί του.

«Από την αρχή ισχυριζόμασταν ότι πρόκειται περί μιας άδικης κατηγορίας η οποία είχε απευθυνθεί από την μητέρα κατά του πατέρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαζυγίου. Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει ότι όλο αυτό ήταν μια μεθόδευση που σκοπό είχε να αποκόψει τον πατέρα από την επικοινωνία του με το παιδί, και να του προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ηθική, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική βλάβη. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο πατέρας είναι παιδίατρος σε μια μεγάλη μεν, αλλά επαρχιακή πόλη όπου αυτού του είδους οι κατηγορίες και ισχυρισμοί διαδίδονται ταχύτατα.

Το δικαστήριο πανηγυρικά, ομόφωνα, εναρμονίστηκε και με την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα. Επανέρχεται στην κοινωνία, χωρίς κανένα στίγμα, παρότι θεωρώ ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε διαπράξει σε βάρος του παιδιού του τις πράξεις που του αποδόθηκαν τόσο άδικα από την μητέρα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η απόφαση αυτή, διότι αποκατέστησε μια βαρύτατη αδικία μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας, διασυρμού και βέβαια είναι ένα ζήτημα κατά πόσο ο ίδιος θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του, και να αποκατασταθεί η επικοινωνία του με το παιδί που, είναι το βασικό ζητούμενο. Πρώτα απ’ όλα, το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας είναι το παιδί το οποίο εδώ και έξι χρόνια δεν επικοινωνεί με τον πατέρα του. Ουσιαστικά δεν τον γνώρισε διότι οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από την μητέρα όταν το παιδί ήταν μόλις μερικών μηνών. Από τότε δεν έχει δει το παιδί του.

Παράλληλα με την απόφαση του Δικαστηρίου, στέλνεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εργαλειοποιείται, κάθε φορά που ένας γονιός θέλει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να προκαλέσει βλάβη κατά του άλλου γονιού, όταν αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους. Να χρησιμοποιείται δηλαδή η δικαιοσύνη ως ένας μοχλός, μέσα από τον οποίο απευθύνονται άδικες, βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του άλλου συντρόφου και να αναλώνονται τα δικαστήρια και η ελληνική κοινωνία με την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων που πρωτίστως έχουν ως θύμα τα παιδιά και την οικογένεια. Είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα θέμα σ’ αυτή τη βιομηχανία καταγγελιών που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν μόδα και πολλές φορές προωθούνται με την βοήθεια και συμμετοχή επαγγελματιών που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτές τις υποθέσεις», δήλωσε ο ένας εκ των συνηγόρων του παιδιάτρου.

«Από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι είναι μια στημένη υπόθεση. Είπα λοιπόν στον πελάτη μου, ότι με υπομονή θα «ξετινάξουμε» την κατηγορία. Όσα εμπόδια και να βρεθούν, η δικαιοσύνη θα λάμψει. Η δικαιοσύνη σήμερα. έλαμψε Η απόφαση ήταν ομόφωνη, η πρόταση του κ. Εισαγγελέα την προηγούμενη βδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση και το δικαστήριο τον αθώωσε και τον απέδωσε «λευκό» στην κοινωνία όπως «λευκός» ήταν πάντα και αθώος», συμπλήρωσε ο δεύτερος συνήγορος του μέχρι πρότινος κατηγορούμενου γιατρού.

Πηγή: newsbomb.gr

Ηλεία: Ομόφωνα αθώος ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του