MENU

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμία που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη.

Το βακτήριο βρέθηκε σε δέκα δείγματα φαγητού, συνεπώς η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Η μόλυνση προέρχεται συνήθως λόγω των ανθυγιεινών τρόπων χειρισμού των τροφίμων καθώς κάποιος υπάλληλος είχε τον ιό και έπιασε το φαγητό με γυμνά χέρια.

Ο σταφυλόκοκκος είναι ένα βακτήριο ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν καταστρέφεται εύκολα με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος.

Μάλιστα πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου ενώ τα συμπτώματα που προκαλεί είναι έντονος πόνος στην κοιλιά, εμετός,ναυτία και διάρροια.

Πηγή: newsit.gr

Λαμία: Σταφυλόκοκκος βρέθηκε στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση