MENU

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τα όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση, όπου ένας 75χρονος Αιγύπτιος δολοφόνησε τρία άτομα και αυτοκτόνησε.

Ο Αντέλ Ελ Μπουράι, έρχεται την Ελλάδα από την Αίγυπτο το 1980 στα 32 του χρόνια. Ψάχνει μεροκάματα, για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του που έχει μείνει πίσω στην πατρίδα του.

Για καλή του τύχη, στη ζωή του μπαίνει η οικογένεια Καρνέση. Αρχικά, εργάζεται στα πλοία τους. Η μητέρα της οικογένειας, όμως, η Ελευθερία που δεν είναι πια στη ζωή, τον ξεχωρίζει και τον κάνει επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας.

Το δέσιμο είναι μεγάλο. Γίνεται ο «άνθρωπος» τους για όλες τις δουλειές. Για 36 ολόκληρα χρόνια φροντίζει τα σπίτια σε Αθήνα και Πεταλιούς.

«Ήταν άνθρωπός τους, έμπιστός του. Έπεσα από τα σύννεφα και όταν μου το είπε φίλος μου ‘’ότι ένας Αιγύπτιος…’’ ξέρω πως Αιγύπτιους ναυτικούς δεν είχαν μέσα. Λέω, να δεις που είναι ο Άρης», είπε πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία.

Τους αγαπά τόσο που αλλάζει θρησκεία, γίνεται Χριστιανός,. Τον βαφτίζει η μητέρα της οικογένειας και παίρνει το όνομα Αριστείδης. Από τότε, ο Αντέλ Ελ Μπουράι, είναι για όλους ο Άρης.

Στους Πεταλιούς, είναι όλοι συγκλονισμένοι. Τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο ευγενικό, ήρεμο, καλόψυχο, ευσυγκίνητο. Έστελνε λεφτά στην οικογένειά του, πονούσε με τον πόλεμο που μαίνεται κοντά στην πατρίδα του και τάιζε φτωχούς γιατί δεν ξέχασε ποτέ πως ήρθε από τη χώρα του, υποστηρίζουν κάποιοι που τον γνωρίζουν.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως έγινε αυτό, βοηθούσε, δεν μπορείς να φανταστείς πως βοηθούσε, γιατί δεν είχε οικογένεια εδώ και μάλιστα ξέρω ότι βοηθούσε και τα αδέλφια του εκεί στην Αίγυπτο που τα είχε», είπε ένας φίλος του δράστη.

Η οικογένεια του είχε τυφλή εμπιστοσύνη, ενώ διαχειριζόταν ακόμα και χρήματα.

Ο ανατριχιαστικός διάλογος του μακελάρη με τον φύλακα - «Θα καθαρίσω τα αφεντικά»

Νέες αποκαλύψεις για το λουτρό αίματος που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα, με δράστη έναν 70χρονο Αιγύπτιο και θύματά του τρία άτομα.

Μαρτυρίες των εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη είναι ενδεικτικές για το τι συνέβη μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστική για τις στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο είναι ακόμα μία μαρτυρία εργαζόμενης που μάλιστα είχε εγκλωβιστεί μαζί με μία συνάδελφό της σε χώρο της εταιρείας βλέποντας τι συνέβη και ακούγοντας τους πυροβολισμούς:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει 'Άρη τι κάνεις εκεί;' Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον 'Άρη' με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Έψαχναν να βρουν τον 'Άρη', δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε που είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».

Αυτό είναι το σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς

Πολυτελές, ευρύχωρο και ακριβώς δίπλα στη θάλασσα είναι το εξοχικό σπίτι της οικογένειας Καρνέση, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν ως επιστάτης ο Ελ Μπουράι ή αλλιώς Άρης, ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το σπίτι στους Πεταλιούς διαθέτει γήπεδο τένις, μετρά πολλά τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατοικία με υψηλές παροχές. Χωροθετημένο ακριβώς μέσα στο «πράσινο», σε ήρεμο σημείο του νησιού και ιδιαίτερα απομονωμένο από τα μάτια του κόσμου.

Ο Ελ Μπουράι ήταν πρώην εργαζόμενος της ναυτιλιακής εταιρείας, απ’ την οποία είχε απολυθεί, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να εργαζόταν για χρόνια ως επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.

Ο Αιγύπτιος δράστης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτηρίου της ναυτιλιακής πλάι στην καραμπίνα με την οποία αυτοκτόνησε, πριν μπουν στις εγκαταστάσεις άνδρες της ΕΚΑΜ. Νωρίτερα είχε αφαιρέσει τη ζωή από τρεις ανθρώπους. Νεκροί από τα πυρά του Αιγύπτιου έπεσαν η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασσάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, και ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.

Η αμύθητη περιουσία της οικογένειας και οι αδελφικές αντιδικίες

To σημερινό μακελειό στη Γλυφάδα έφερε στο προσκήνιο την οικογένεια Καρνέση, της οποίας η περιουσία ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στο 1δις ευρώ.

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι ο βασικός μέτοχος στην ενεργειακή εταιρεία ΕΛΙΝΟΙΛ. Τα υπόλοιπα αδέλφια είχαν επικεντρωθεί στην ναυτιλιακή.

Σύμφωνα με το newmoney η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΛΙΝΟΙΛ, που διαχειρίζεται και το δίκτυο πρατηρίων καυσίμων Ελίν, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα για το 2022, κατέγραψε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 3.781 εκατ. ευρώ έναντι 1.512,31 εκατ. ευρώ το 2021 (αύξηση 150%).

Η ναυτιλιακή εταιρεία

H ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers έχει 19 πλοία, 45 υπαλλήλους στα γραφεία και 350 ναυτικούς.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979, διαχειρίζεται στόλο 1.200.000 DWT (καθαρό βάρος σε καράβια) με μεταξύ άλλων:

-δύο δεξαμενόπλοια DP2

-τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2

-οκτώ δεξαμενόπλοια MR

-τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια αγορά

Η έδρα της ναυτιλιακής ήταν στη Γλυφάδα, αλλά διατηρούσε γραφεία σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Η δικαστική διαμάχη

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Σπύρο Καρνέση και στις αδερφές του προέκυψε όταν κατηγορήθηκε ότι πήρε «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» στα τέλη του 2022 από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια.

Οι αδελφές Δέσποινα (78 ετών) και Μαρία Καρνέση (76 ετών), όπως επίσης και ο σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση, Αντώνης Βλασσάκης (79 ετών), είχαν στραφεί κατά του αδελφού των δύο γυναικών, Σπύρου Καρνέση.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το αιματοκύλισμα στη ναυτιλιακή

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση για τα όσα, πρωτοφανή εκτυλίχθηκαν στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Η έξωση που τον έκανε δολοφόνο

Ενώ αρχικά ο λόγος της δολοφονίας φαινόταν πως ήταν η απόλυση του Αιγύπτιου, η οποία έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο, σύμφωνα με το MEGA ο λόγος του πρωτοφανούς μακελειού είναι άλλος.

Ποιος; Η έξωση του 75χρονου από το σπίτι όπου έμενε και το οποίο του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια Καρνέση. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος ειδοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας πως πρέπει να φύγει από το σπίτι, κάτι το οποίο όπλισε το χέρι του και έφτασε στο μακελειό.

Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; – Κάτι άλλο του έχουν κάνει»

Κάτοικος στο Μαρμάρι που φιλοξενούσε κατά καιρούς τον 70χρονο δράστη μίλησε στο Mega.

«Έχουμε μείνει εδώ πέρα, ‘’παγωτό’’ όλοι. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, φτωχούς, οι ομάδες, το ένα το άλλο. Έβλεπε στην τηλεόραση τα περιστατικά που γίνονται κάτω εκεί στην Ράφα και από εδώ και από εκεί και έκλαιγε: ‘’κλείσε την τηλεόραση’’, έλεγε. Εμάς ο άνθρωπος αυτός ήταν αδελφός μας.

Ήταν της οικογένειας μας, τον ξέρω από το 1987 που πρωτοήρθαν εδώ, να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρεία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωση του και την άλλη μέρα, τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τον ξαναπήρε στην εταιρεία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν εδώ στα νησιά και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό πολύ. Είναι τόσο καιρό αυτή η απόλυση. Είναι εδώ και κανένα χρόνο αυτή η απόλυση που έχει γίνει. Απολύθηκε από την εταιρεία που ελέγχουν αυτοί οι δύο που σκότωσε πήρε αποζημίωση και μετά τον προσλάβαν στην άλλη εταιρεία κανονικά ο καπετάν Σπύρος ο Καρνέσης πάλι, δεν είναι θέμα, το θέμα αυτό. Κάτι έχει γίνει που κάνεις δεν το ξέρει».

Αυτός είναι ο 75χρονος δράστης της επίθεσης

Ο εργαζόμενος στην εταιρεία της οικογένειας Καρνέση ήταν αυτός που την ξεκλήρισε δολοφονώντας την Μαρία Καρνέση αλλά και τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη

Ένας 75χρονος εισέβαλε σε κατάσταση αμόκ και με μια καραμπίνα έσπειρε τον θάνατο στην ναυτιλιακή του Καρνέση στη Γλυφάδα. Ο δράστης ήταν Αιγύπτιος στην καταγωγή, 75 ετών και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν Άρη. Εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της οικογένειας στο Τραγονήσι.

Ο 75χρονος Αριστείδης ελ Μπουράϊ απεικονίζεται στην φωτογραφία που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Newsbomb.gr.

Ο Νικόλαος Τσαλιαγκός ,πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου δήλωσε: «Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ».

Ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης για την εφοπλιστική οικογένεια για την οποία δούλευε πάνω από 30 χρόνια. Ήταν ο άνθρωπος που έμενε πίσω και στο Τραγονήσι και είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί.

Συμπλήρωσε ο πρόεδρος κοινότητας Μαρμαρίου: «Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους».

Τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο φιλήσυχο που ποτέ δεν έφερνε αντιρρήσεις και αγόγγυστα εκτελούσε τις δουλειές. Πριν λίγο καιρό απολύθηκε χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι.

«Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος».

Όπως λέει, τελευταία φορά που τον είδε στο νησί ήταν πριν ένα μήνα με εργαζόμενους και αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού να λένε πως ο 75χρονος φώναζε σε όλους να φύγουν από μπροστά τους και πως στόχος του ήταν μόνο τα αφεντικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Tο πρωί της Δευτέρας (12/02), ο δράστης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Πρώτα ανέβηκε στον ημιώροφο όπου πυροβόλησε δύο ανθρώπους και μετά σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα ακόμη άτομο.

Στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός στις 10:20, όταν υπήρξε τηλεφώνημα για πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στην συμβολή των οδών Αρτεμισίου 2 και Φλέμινγκ στην Γλυφάδα.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, μπήκαν στο ισόγειο του κτηρίου στις 11:15 το πρωί και από εκεί, ανέβηκαν στην ταράτσα. Στις έρευνες που πραγματοποίησαν στην εγκατάσταση, εντόπισαν στο υπόγειο τη σορό του δράστη και στον ημιώροφο τα τρία θύματα.

Ο δράστης «μπούκαρε» στο κτήριο με κοντόκανη καραμπίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Στη συνέχεια, ανέβηκε στους ορόφους της εταιρείας και άρχισε να πυροβολεί. Με το άκουσμα των πυροβολισμών όσοι εργαζόμενοι μπόρεσαν, έτρεξαν να διαφύγουν και βγήκαν έξω.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, ο ένοπλος ήταν επιστάτης σε νησί του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας στους Πεταλιούς Χαλκίδας και «ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά.

Φώναζε σε όλους να φύγουν δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος. Πήγε να του μιλήσει να τον ηρεμήσει και τον πυροβόλησε και αυτόν. Μπήκε με μία καραμπίνα επαναληπτική. Τον είδα λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουν», όπως αποκάλυψαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το αιματοκύλισμα στη ναυτιλιακή

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ, της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της ΕΚΑΜ και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίσθηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίσθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Πηγή: newsbomb.gr

Γλυφάδα: Ο άνθρωπός τους έγινε ο φονιάς τους - Άγνωστες πτυχές από το μακελειό που σόκαρε