MENU

Αφού έκανε εκτενή αναφορά στην κατάθεση της ιατροδικαστή Λήδας Κοβάτση, εξαπέλυσε παράλληλα βέλη στους τρεις ιατροδικαστές-τεχνικούς συμβούλους που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων λέγοντας πως «λησμόνησαν την επιστήμη τους».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας σχολίασε μία μία τις απολογίες των έξι εκ των κατηγορούμενων (η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο με τους άλλους έξι) και επισήμανε τα συμπεράσματά της για τον ρόλο και τη συμμετοχική δράση του καθενός στην επίθεση.

«Η γραμμή που ακολούθησαν ήταν χωρίς σεβασμό» είπε σε ένα σημείο για να προσθέσει αργότερα πως «εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και το αίμα του Άλκη για να μας πουν ότι πάγωσαν και κοκάλωσαν. Κανένας δεν πόνεσε για αυτά που είδε».

Αναφερόμενη στον πρώτο, είπε πως ο σύλλογος του ΠΑΟΚ «ήταν το δεύτερο σπίτι του».

«Είναι ο αρχηγός, ο ιθύνων νους που κατέστρωσε το σχέδιο εκείνη τη βραδιά», είπε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ίδιος δεν κατευθύνθηκε με τους άλλους στα σκαλιά της πολυκατοικίας είπε πως «είχε κρατήσει για τον εαυτό του τον ρόλο του διευθύνοντος νου ακόμα και στον τόπο του εγκλήματος. Η θέση του είχε υψηλή εποπτεία και ο ίδιος ρυθμιστικό ρόλο», τόνισε η εισαγγελέας.

«Δεν κοκάλωσε από τη σπαρακτική κραυγή του Άλκη αλλά από την ομάδα των Αρειανών που έρχονταν. Ήταν εκεί για να συντονίζει και να επιτηρεί εξού και το νεύμα για να πάνε οι άλλοι στο σημείο αλλά το "σπάμε, σπάμε" στο τέλος», τόνισε.

«Μας είπε μισόλογα και σκόρπιες κουβέντες. Ούτε αυτός δεν πίστευε αυτά που έλεγε. Είναι ο άνθρωπος "δεν είδα, δεν γνωρίζω"», ανέφερε η εισαγγελέας.

Ανατρέχοντας στην απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου διερωτήθηκε «τι να πρωτοθυμηθεί κανείς» και χαρακτήρισε παρωδία την απολογία του, λέγοντας πως «κάποιος άλλος χτύπησε τη μηριαία με μαχαίρι και όχι ο ίδιος όπως προσπάθησε να μας πείσει», εξηγώντας πως το συγκεκριμένο τραύμα προκλήθηκε από άλλο μαχαίρι και όχι από αυτό που έφερε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος.

«Για δικούς του λόγους αποφάσισε ότι θα είναι αυτός που θα πάρει την ευθύνη, αλλά ακόμα κι έτσι, δεν κατάλαβε ότι θα έπαιρνε ένα μέρος της ευθύνης. Η στάση του και η απολογία του ήταν κατασκευασμένη», είπε.

«Αυτή η ομολογία είναι παρωδία. Θλίβομαι επειδή επέλεξε να καταστεί εξιλαστήριο θύμα από το να λάμψει η αλήθεια. Ήταν τερατώδης η προσπάθειά του να μας πείσει για το ψέμα του και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμμετοχική δράση του τρίτου εκ των κατηγορούμενων ανέφερε πως δεν ήταν ένας απλός θεατής όπως ο ίδιος παρουσιάστηκε αλλά ότι «χτυπούσε ανελέητα με το σφυρί του όποιον έβλεπε μπροστά του». Τόνισε πως ο νεαρός «ήταν και αυτός πάνω στον Άλκη σε δεύτερο χρόνο» και σχολίασε τη φόρα και τη δύναμη με την οποία διακρίνεται στα βίντεο να τρέχει.

Για τον ίδιο κατηγορούμενο σημείωσε πως επέλεξε να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας για τον πρώτο και τον δωδέκατο και ότι προσπάθησε να συγκαλύψει τη συμμετοχή του «με ψέματα που είπε στο δικαστήριο».

Προχωρώντας στην απολογία του τέταρτου εκ των κατηγορούμενων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «ρεσιτάλ ερμηνείας» είπε πως με βάση τα στοιχεία προέκυψε «πως είχε σημαντικό ρόλο, όχι ως απλού και καλού στρατιώτη αλλά ως εκκολαπτόμενου υπαρχηγού, επόμενου στην ιεραρχία μετά τον ενορχηστρωτή», εξηγώντας πως ανέλαβε να συγκεντρώσει όσους γνώριζε στον σύνδεσμο έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αριθμητική υπεροχή στην επίθεση.

Η εισαγγελέας τόνισε πως παρά τα όσα ισχυρίστηκε, «κι αυτός χτύπησε τον Άλκη και τον φίλο του», σημειώνοντας πως «βάσισε την απολογία του στη φαντασία και το ψέμα».

Για τον πέμπτο εκ των κατηγορούμενων τόνισε πως με την απολογία του «επαλήθευσε τους εννέα που έφτασαν στα σκαλιά» και πρόσθεσε πως ο ίδιος παρέμεινε στο σημείο αρκετό χρόνο για να χτυπήσει με πτυσσόμενο γκλοπ τον φίλο του Άλκη και τον ίδιο.

«Ήταν κι αυτός πάνω από τα θύματα και χτυπούσε ανελέητα» είπε και τόνισε πως ο νεαρός έψαχνε τρόπους για το σκάσει μετά την άγρια επίθεση. «Ένας μετανιωμένος δεν θα το έκανε αυτό. Πήγε κι αυτός να εκτελέσει το δικό του κομμάτι απέναντι στον αιώνιο εχθρό», τόνισε.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον έκτο εκ των κατηγορούμενων, τονίζοντας πως μπορεί να μην έφτασε στα σκαλιά όμως ανέφερε πως» διακρίνεται να αρπάζει τον σιδερένιο λοστό από το πορτ παγκάζ για να προσφέρει το μερίδιό του στην επίθεση. Κάνεις δεν υπαναχωρεί» είπε και εξήγησε πως ο ίδιος δεν πρόλαβε να φτάσει στα σκαλιά καθώς οι άλλοι επέστρεψαν. «Η συνδρομή του όμως ήταν καθοριστική», είπε.

Η αγόρευσή της θα συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: Voria.gr


 

Δολοφονία Άλκη: Καταπέλτης η εισαγγελέας - Συνεχίζεται αύριο η αγόρευσή της