MENU

Ο ομογενής δικηγόρος που είχε το γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους, φαίνεται ότι ήταν του πρόσωπο-κλειδί στην ελληνοποίηση της Ρωσίδας πράκτορα. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει, εάν ο ίδιος ήταν γνώστης της πραγματικής ταυτότητας της «Μαρίας Τσαλλα» ή είχε υποπέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος που μετά το θάνατο του ερευνάται το ενδεχόμενο της εμπλοκής του στην υπόθεση κατασκοπίας που συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα την χώρα, είχε αναλάβει αρκετές παρόμοιες διαδικασίες ελληνοποιήσεων και ειδικά ομογένων από την ανατολική Ευρώπη.

Κι αυτό γιατί ως γνώστης της ρωσικής γλώσσας πολλοί ήταν αυτοί που τον εμπιστεύονταν για να φέρει εις πέρας τις υποθέσεις. Η πράκτορας Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίροβα τον πλησίασε και του ζήτησε να της προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες. Μάλιστα ο ομογενής από το Ροστόφ της Ρωσίας φέρεται να λειτούργησε ως φορολογικός εκπρόσωπός της προκειμένου να ανοίξει ΑΦΜ, ενώ συγκέντρωσε όλα τα έγγραφα που χρειάζονται και συνεργάστηκε με δικηγόρο του Αλιβερίου για την εγγραφή της «Μαρίας Τσάλλα» στο δημοτολογίου του Αλιβερίου.   

«Είχε προβλήματα υγείας», αναφέρει συνάδελφός του

Το νήμα της ζωής του νομικού κόπηκε πολύ νωρίς, καθώς ήταν περίπου 40 ετών όταν άφησε την τελευταία του πνοή το Νοέμβριο του 2021. Για τον φίλο του και τον αιφνίδιο θάνατό του μίλησε στο newsit.gr συνάδελφός του ο οποίος όπως μας λέει «ήταν ασκούμενος μου πριν από 10 χρόνια. Είχε μία γυναίκα και ένα κοριτσάκι που τώρα πρέπει να είναι περίπου 11-12 χρονών και ζουν ακόμα στην Αθήνα».

Μάλιστα μας αναφέρει και τα προβλήματα υγείας που έγιναν γνωστά ότι αντιμετώπιζε τότε ο φίλος και συνεργάτης του . «Ήταν καλός άνθρωπος και ”έφυγε” από τη ζωή πριν δύο χρόνια. Για όλους ήταν ξαφνικό γιατί ήταν ένα νέο παιδί, αλλά μετά ενημερώθηκα από τους συγγενείς του ότι είχε προβλήματα υγείας και παλιότερα. Είχε μάλιστα πάθει και ένα καρδιακό επεισόδιο και είχε μεταφερεθεί στον Ευαγγελισμό και εκεί οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει  ότι πρέπει να λάβει κάποια μέτρα αλλά δεν πρόσεχε. Τότε ήταν τυχερός γιατί το πρώτο επεισόδιο το έπαθε μέσα στο ταξί και ο ταξιτζής τον πήγε κατευθείαν στον Ευαγγελισμό».

«Είχε πελάτες από το ανατολικό μπλοκ»

Ο δικηγόρος από το Ροστόφ  ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην Ανατολικό μπλοκ, ωστόσο ο συνάδερφος του επισημαίνει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι: «ο αείμνηστος είχε διαλέξει το δίκαιο αλλοδαπών ενώ εγώ έκανα ποινικό και μετά λίγο χαθήκαμε. Άνοιξε δικό του γραφείο, ήταν δραστήριος. Είχε πολλούς πελάτες, και του έτυχε και αυτή η γυναίκα (Ρωσίδα κατάσκοπος). Οι δικηγόροι που ασχολούνται με αλλοδαπούς αλλά και εκείνοι που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ακινήτων και ”ανοίγουν” ΑΦΜ σε κάποιον ξένο στην Ελλάδα, υποχρεωτικά  πρέπει να ορίσουν και κάποιον φορολογικό εκπρόσωπο. Οι αλλοδαποί θα βάλουν τον δικηγόρο τους, για να έχει και ο δικηγόρος τον έλεγχο των πραγμάτων, ούτως ώστε να ενημερώνεται και να ενημερώνει τον εντολέα του. Δεν μπορούσε να γνωρίζει τι δουλειά έκανε παλιότερα και με τι ασχολούταν.  Από τα χέρια μας περνάνε χίλιοι πελάτες, ξέρω εγώ ποιος είναι καλός κτλ;»

Ενώ ο ίδιος έμενε στην Αθήνα από τα 18 του όταν άρχισε να σπουδάζει Νομική, οι γονείς του με τα δύο του αδέρφια εξακολουθούν να μένουν στο Ροστόφ επί του Ντόν. 

Πηγή: Newsit.gr

Μαρία Τσάλλα: Ποιος είναι ο δικηγόρος που βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο και πέθανε ξαφνικά
EVENTS