MENU

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο Δ.Κ. έδωσε την δική του συγκλονιστική περιγραφή σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την μοιραία νύχτα.

Όπως σημειώνει το theopinion.gr, για το μοιραίο βράδυ ανέφερε πως είχαν κανονίσει να βρεθούν μαζί με τον αδερφό του και τα υπόλοιπα παιδιά στο πάρκο του Άρη κάτω από το γήπεδο. Πήγαν για περίπου μισή ώρα στο σύνδεσμο που βρίσκεται πλησίον και μετά επέστρεψαν στο πάρκο.

«Μετά είπαμε να κάνουμε βόλτα. Ανεβήκαμε την Πλαστήρα. Και είδαμε την πολυκατοικία και είπαμε να καθίσουμε εκεί πέρα» συμπλήρωσε.

«Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε»

Περιγράφοντας τις στιγμές της επίθεσης ανέφερε «Δεν είδα από την άλλη πλευρά. Είδα από Πλαστήρα. Δεν τους είδα να έρχονται. Τους είδα μπροστά μου. 10-15 νόμιζα ότι είδα μπροστά μου. Δεν καταλάβαμε τι ακριβώς έγινε. Μας ρώτησαν τι ομάδα ήμασταν. Τους απαντήσαμε και ήρθαν καταπάνω μας».

«Ερχόντουσαν επιθετικά. Δεν ήρθαν για ένα γειά. Είχαν όλοι κουκούλες, full face, μαχαίρια, δρεπάνια, ξύλα , ρόπαλα. Οι περισσότεροι κρατούσαν κάτι στα χέρια τους» πρόσθεσε.

«Είδα τον ένα με το δρεπάνι καταπάνω μου. Ήμουν δεξιά πάνω στα σκαλάκια της πολυκατοικίας. Μπροστά μου δεν είχα κανέναν. Πιο ψηλά ο Άλκης και ο Άγγελος. Οι άλλοι δύο ήταν πιο δεξιά.  Γύρισα και δεν κατάλαβα ότι έφαγα δρεπανιά  Γύρισα για να μην το φάω μπροστά και το έφαγα πίσω. Δεν ήξερα. Εκτίμησα ότι θα ήταν καλύτερα» επεσήμανε περιγράφοντας την στιγμή του τραυματισμού του.

«Στην αρχή ήταν μικρός πόνος. Μετά που έκανα πέντε βήματα έβλεπα ότι είχα αίματα. Πήδηξα τα κάγκελα και βγήκα στην Παπαναστασίου. Έβλεπα τα άτομα πάνω από τον Άγγελο και τον Άλκη. Άκουγα φωνές. Άκουγα τον Άλκη που φώναζε βοήθεια. Και ξαναβγήκα στην Πλαστήρα να δω τι γίνεται. και τους είδα να φεύγουν με τα αμάξια. 7-8 άτομα είδα» συμπλήρωσε.

«Βρήκα μια φόρμα σε ένα κάδο και έδεσα την πληγή μου.  Μισή ώρα μετά περίπου ήρθε το ασθενοφόρο.
Ρ1 έλεγαν συνεχώς στο ασθενοφόρο. Και κατάλαβα ότι είναι μια λέξη που λένε οι νοσηλευτές. Και υπέθεσα πως κάτι έχει γίνει. Ο Άλκης…  Δεν επέστρεψα στο σημείο» πρόσθεσε.

Στις ερωτήσεις της εισαγγελέως Κ. Κλιάμπα ο Δ. Κ. υποστήριξε ότι κατάλαβαν από την αρχή ότι ήταν επίθεση οπαδική. Διευκρίνισε ότι από τα όπλα ξεχώρισε το δρεπάνι, δύο μαχαίρια και ρόπαλο. «Αυτά είδα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω κανέναν» από τους κατηγορουμένους.

«Μεγάλο με κόκκινη λαβή το δρεπάνι. Δεν είχα ξαναδεί από κοντά» συμπλήρωσε ενώ για το μαχαίρι είπε ότι του μοιάζει με ένα μεγάλο ψωμιού. «Έβλεπα μόνο τη λάμα. Όχι τη λαβή».

«Μπορεί να έχανα και τη ζωή μου»

Στην ερώτηση του Αλέξη Κούγια τόνισε πως οι 12 γνώριζαν και το που και το πόσοι ήταν, αναφέρθηκε λεπτομερώς για το σημείο της επίθεσης και της διαφυγής υποστηρίζοντας πως ο πρώτος κατηγορούμενος τον ρώτησε τι ομάδα είναι.

Παράλληλα ερωτώμενος από τον κ. Κούγια για τα αυτοκίνητα σημείωσε ότι το άσπρο αυτοκίνητο έκανε ελιγμούς φεύγοντας «είτε για να τους αποφύγει, είτε για να τους χτυπήσει».

«Μπορεί να έχανα και τη ζωή μου. Οι γιατροί μου είπαν ότι με βοήθησε πολύ ότι έδεσα το πόδι μου.
Ένα λεπτό κράτησε το επεισόδιο. Ήρθαν για να κάνουν πολύ κακό. Να σκοτώσουν» κατέληξε.

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου στάθηκε στην κατάθεση του μάρτυρα στην ανακρίτρια όπου μίλησε τότε όπως και σήμερα για τον πρώτο κατηγορούμενο, με τον δικηγόρο να υποστηρίζει ότι το έκανε επειδή ήταν ο μόνος που είχε συλληφθεί.

Στην διαδικασία αναγνώρισης, αναγνώρισε μόνο τον 2ο κατηγορούμενο. Όχι τον πρώτο. Παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι στην ανακρίτρια είπε ότι είδε 6-7 άτομα ήταν στα σκαλάκια και χτυπούσαν τον Άλκη και τον Άγγελο.

Φίλος Άλκη στο δικαστήριο: «Αυτός με το δρεπάνι ήρθε καταπάνω μου – Στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο Άλκης…»
EVENTS