MENU

Η παράσυρση στη Θεσσαλονίκη, έμελλε να σταθεί μοιραία για την Έμμα. Η 21χρονη φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της και το μεσημέρι της Πέμπτης (01-12-2022) οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στην Κρήτη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού. Τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με τη διερεύνηση του τροχαίου να συνεχίζεται. Μια φοιτήτρια που ήταν μπροστά και είδε με τα μάτια της, τα όσα έγιναν στο ύψος της Καμάρας, εκείνο το βράδυ αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της.

Μιλάει για τις κινήσεις του οδηγού και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Όπως λέει πριν την παράσυρση, ο νεαρός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο ως κινούμενη απειλή που έκανε θρόυβο. Η ίδια όπως λέει, οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και από φόβο φρέναρε. Τότε είδε το όχημα να χτυπάει την άτυχη Έμμα και να την σηκώνει στον αέρα.

Η κοπέλα είναι αιμόφυρτη στο δρόμο και ο οδηγός δείχνει να τα έχει χαμένα. Πέφτει πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Πάνω στην προσπάθειά του, να απομακρυνθεί κάνει όπισθεν και τότε όπως λέει η φοιτήτρια, χτύπησε την Έμμα για δεύτερη φορά. Τα όσα ακολούθησαν «πάγωσαν» τους αυτόπτες μάρτυρες. Ο νεαρός οδηγός πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που οδηγούσε χτυπημένο και μετά από μέρες παραδόθηκε.

«Επέστρεφα σπίτι μου με ηλεκτρονικό πατίνι και καθώς κατέβαινα την Δημητρίου Γούναρη, άκουσα από μακριά ένα δυνατό θόρυβο αυτοκινήτου. Ακουγόταν ότι τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, για αυτό και όταν έφτασα στην Εγνατία πάτησα κατευθείαν φρένο γιατί φοβήθηκα. Το αυτοκίνητο φαινόταν κινούμενη απειλή», περιέγραψε αρχικά η κοπέλα και συνέχισε:

«Πατώντας φρένο κοίταξα αριστερά μου και είδα το αυτοκίνητο να έχει τινάξει στον αέρα την κοπέλα και να έχει χάσει τον έλεγχο. Ήταν το ίδιο αυτοκίνητο που με έκανε να σταματήσω γιατί φοβήθηκα από τον θόρυβο της ταχύτητας που έτρεχε. Ο οδηγός φαινόταν πως δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και είχε χάσει και τον έλεγχο του αυτοκινήτου εντελώς, σκεφτείτε το αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων» είπε η νεαρή κοπέλα.

Όπως υποστήριξε, ο 26χρονος έκανε όπισθεν για να ξεφύγει. «Προφανώς δεν υπήρχαν εμπόδια και έκανε όπισθεν για να φύγει βιαστικός, πάντα χωρίς να ανακάμπτει ταχύτητα ή να σταματάει το αυτοκίνητο. Έτσι όπως έκανε όπισθεν, ενώ η κοπέλα βρισκόταν ήδη χτυπημένη στη μέση του δρόμου, την πάτησε ξανά. Δεν νομίζω να κατάλαβε καν ότι την πάτησε για δεύτερη φορά όπως έφευγε. Άρχισαν όλοι να τρέχουν προς την κοπέλα να την βοηθήσουν και κάποιοι ντελιβεράδες κυνηγούσαν τον οδηγό να τον σταματήσουν που διέφυγε από την Ιασωνίδου. Όλα αυτά έγιναν σε δευτερόλεπτα» πρόσθεσε η νεαρή φοιτήτρια, με δηλώσεις της, στο makthes.gr.

Κατέγραψαν την κλοπή της αιμόφυρτης Έμμας

Όπως τόνισε στο Mega ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος, οι γονείς της Έμμας σεβάστηκαν την επιθυμία της 21χρονης και δώρισαν τα όργανά της, γιατί ήθελαν να δώσουν ζωή σε άλλους συμπολίτες μας. «Αυτό είναι το παρήγορο και αυτό στηρίζει την οικογένεια, ότι από τον θάνατο προήλθε η ζωή. Είναι κάτι το οποίο τους στηρίζει και τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν».

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων, ενώ ο κ. Ρουσσόπουλος συμπλήρωσε πως «το να χτυπάει το τηλέφωνο και να σου πουν ότι βρέθηκε μόσχευμα συμβατό με εσένα είναι πραγματικά το μεγαλύτερο δώρο ζωής που μπορείς να κάνεις σε έναν άνθρωπο».

«Νιώθουν ότι η κόρη τους ζει μέσα από άλλους ανθρώπους. Το σώμα τελείωσε… Το να δώσει όμως ζωή σε άλλους είναι το σημαντικό και αυτό που σε στηρίζει και σου δίνει το κουράγιο να συνεχίσεις».

Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας της φοιτήτριας, ενώ η Έμμα ψυχορραγούσε στην άσφαλτο κάποιος άρπαξε το τσαντάκι της, εντός του οποίου είχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάμερες κατέγραψαν τον άνθρωπο που άρπαξε το τσαντάκι της 21χρονης και εκτίμησε πως επειδή ήταν σε ροζ χρώμα ίσως να έχει μείνει στη μνήμη κάποιου μάρτυρα και να μπορέσει να βοηθήσει στον εντοπισμό του εν λόγω ατόμου.

Πηγή: makthes.gr

«Έτσι σκότωσε την Έμμα» - Φοιτήτρια «καίει» τον οδηγό για το φονικό τροχαίο
EVENTS