MENU

Την ώρα που ο πατέρας Αντώνιος διαρρέει πως είναι αθώος για όλα όσα του καταλογίζονται και πως πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει, η Κιβωτός του Κόσμου παραμένει στο επίκεντρο με τις καταγγελίες να πληθαίνουν. Ο 19χρονος που έκανε την αρχική καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, υποστηρίζει ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα στο κινητό του, για να πάρει πίσω τα όσα είπε. Την ίδια ώρα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για μια σειρά από παιδιά, που δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανηλίκων της Δομής.

Μια σειρά από παιδιά που κάποτε ζούσαν σε δομές της «Κιβωτού» υποστηρίζουν ότι δέχονται απειλές για να ανασκευάσουν και ουσιαστικά να συσκοτίσουν την έρευνα. Πρώην τρόφιμος καταγγέλλει πως ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε να χρηματίσει μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν. Ο ίδιος πάντως, μέσω των τριών δικηγόρων που τον εκπροσωπούν, μιλάει για μια κακή κατασκευή σεναρίων, που σύντομα θα καταρρεύσει.

Απαντήσεις, αλλά κυρίως τα ίχνη των «αοράτων» παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που καθημερινά βρίσκονται μπροστά από μπαράζ αποκαλύψεων που αφορούν στην λειτουργία της Μη Κυβερνήτης Οργάνωσης. Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης του Live News, Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν παιδιά που δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανηλίκων της Δομής, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.

Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η Δομή αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο βιολογικά αδέρφια τόσο ως προς τη σύνταξη των Ατομικών Σχέδιων Οικογενειακής Αποκατάστασης τους όσο και προς τον χώρο διαβίωσης τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», η κατάσταση που επικρατούσε στις Δομές της Κιβωτού δεν φαίνεται πως ήταν άγνωστη τις Αρχές. Από τον περασμένο Αύγουστο η υπόθεση είχε φτάσει στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανήλικων της ΕΛΑΣ η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα δεν προχώρησε τις διαδικασίες, μια ολιγωρία που όπως τονίζεται έπεσε στις πλάτες των παιδιών της Κιβωτού.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το περασμένο διάστημα η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου είχε επισκεφτεί την Κιβωτό, τα βρήκε όλα καλά και μίλησε με θερμά λόγια για τον πατέρα Αντώνιο, την οργάνωση και τους υπαλλήλους της δομής.

Απειλούν τον 19χρονο που μίλησε πρώτος

Την ίδια ώρα, απειλές για την ζωή του φαίνεται να δέχεται ο 19χρονος που προχώρησε στις σοκαρίστηκες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο πρώην τρόφιμος δέχτηκε μήνυμα στο οποίο ο άγνωστος αποστολέας απειλούσε πως θα τον σκοτώσει.

«Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το πού μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ… που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… Να ξέρεις, δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω!», αναφέρει το απειλητικό μήνυμα.

Η πρώην τρόφιμος της Κιβωτού που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την δομή μετα την απόφαση της να διακόψει την εγκυμοσύνη της υποστηρίζει πως ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε να χρηματίσει μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν.

«Έχω καταλάβει ότι δεν λένε ψέματα, διότι μιλάνε όπως μιλάω εγώ, με τον φόβο. Όπως γνωρίζω ότι ο πατήρ (Αντώνιος) κάποια συγκεκριμένα άτομα που γνώριζα τους είχε δωροδοκήσει με πολλά λεφτά, εκείνα τα παιδιά – πάλι καλά – δεν δέχτηκαν και συνεχίζουν την καταγγελία τους. Θα βγω για να βοηθήσω τα επόμενα παιδιά», δήλωσε.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται τα πρώτα στοιχεία από τα Τραπεζικά Ιδρύματα σχετικά με τους λογαριασμούς των μελών της Κιβωτού αλλά και οι απαντήσεις από Εφορία και ΕΡΓΑΝΗ για την μισθοδοσία των 150 και επιπλέον εργαζομένων της οργάνωσης.

Πηγή: newsit.gr

Κιβωτός του Κόσμου: Τα «αόρατα παιδιά» και οι απειλές στον 19χρονο που έκανε την πρώτη καταγγελία