MENU

Την ίδια ώρα, ο πατήρ Αντώνιος, μετά από μέρες προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας πως δεν έχει κάνει κανένα κακό στα παιδιά.

Η παρέμβαση του σώματος στη ΜΚΟ έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς, στις δυνατότητες της οικονομικής αστυνομίας είναι και να σχηματίσει άμεσα δικογραφία μόλις εντοπίσει τυχόν παρανομίες. Οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας πήγαν στη βασική δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό κι από εκεί έχουν πάρει μαζί τους κι εξετάζουν εξονυχιστικά παραστατικά, βιβλία εσόδων – εξόδων, ισολογισμούς – ό,τι βιβλίο υπήρχε στο λογιστήριο, προκειμένου να το ελέγξουν. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αυτό που ψάχνουν κυρίως, είναι το ταμείο, καθώς μιλάμε για μία μη – κυβερνητική οργάνωση η οποία στο ταμείο της έβαζε πάρα πολλά χρήματα – κάποιοι, μάλιστα, υπολογίζουν αυτό το ποσό, όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυση της «Κιβωτού» να ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα της οικονομικής αστυνομίας είναι, το πού πήγαν αυτά τα χρήματα.

Παράλληλα, προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν τα αστρονομικά ποσά που μαζεύτηκαν από τις δωρεές των πολιτών πήγαν πραγματικά στα παιδιά, καθώς παράλληλα θα ερευνήσουν τις φορολογικές δηλώσεις όσων ήταν στα διοικητικά συμβούλια της ΜΚΟ όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό, το κάνουν γιατί θέλουν να ελέγξουν αν, οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της δομής μπορούν να κατηγορηθούν για παράνομο πλουτισμό. Αν, δηλαδή, αυτά που δηλώνουν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα επίσημα εισοδήματά τους ή όχι.

Μέχρι και κακοποίηση βρέφους αποκαλύπτει παιδαγωγός, πρώην εθελόντρια της «Κιβωτού»

Παράλληλα, την μαρτυρία της από την εποχή που ήταν εθελόντρια σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», μοιράστηκε παιδαγωγός με την ΕΡΤ. Η γυναίκα αποκάλυψε κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά – τρόφιμους της ΜΚΟ, ακόμα και σε βρέφη. Η ίδια ισχυρίζεται ότι, όταν οι συμπεριφορές έπεσαν στην αντίληψή της, ενημέρωσε τον ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου σχετικά, ενώ, λίγο αργότερα, απολύθηκε. Ωστόσο, απευθύνθηκε και στην αστυνομία, όπου και κατήγγειλε εγγράφως τα όσα παραβατικά συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της.

Η εθελόντρια παιδαγωγός, συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνταν στο παράρτημα στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων της ΜΚΟ, και, σε επιστολή της προς την αστυνομία το 2015 , έκανε εκτενή αναφορά στη χρήση βίας από άτομα της δομής τα οποία ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του ιερέα επικεφαλής της Κιβωτού.

Η επιστολή της εθελόντριας για κακοποίηση στην Πωγώγιανη

«Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα ένα από τα βρέφη, σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μου ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού. Ο γιατρός μου είπε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο όπως δήλωσε η γυναίκα που τον κρατάει το απόγευμα αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού!!!»

Η ίδια περιέγραψε ότι «την Ευγενία την καημένη την είχαν διαλύσει εκεί μέσα. Της έριχναν ξύλο γιατί αντιδρούσε. Είναι δυνατόν να παίρνεις ένα παιδί και να το κοπανάς μέσα στην τουαλέτα στο καπάκι και το καπάκι να γίνεται θρύψαλα; Το είδα εγώ με τα μάτια μου το καπάκι. Με πόση δύναμη χτύπησε αυτό το παιδί για να σπάσει το καπάκι;» ενώ υποστήριξε ότι είχε επικοινωνήσει και με τον πατέρα Αντώνιο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά. «Του είπα εδώ υπάρχουν κακές συμπεριφορές, υπάρχουν παιδαγωγοί που χτυπάνε παιδιά, πρέπει κάτι να κάνετε. Αντί να θεωρήσει εκείνους υπεύθυνους θεώρησε εμένα. Άρχισε να μου φωνάζει εμένα, ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο», σημείωσε.

Πηγή: ethnos.gr

Κιβωτός του Κόσμου: Σχεδόν 28 εκατ. από προσφορές σε τέσσερα χρόνια - Έρευνα και για παράνομες τεκνοθεσίες (vid)
EVENTS