MENU

​Περίπου ένα χρόνο μετά το θρίλερ των Ιωαννίνων με τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, και ακόμη η υπόθεση μοιάζει με μπερδεμένο κουβάρι!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», υπάρχουν κενά αλλά και πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση, ενώ παραμένει μυστήριο το τι επηρέασε τη ψυχολογία του άτυχου 20χρονου τα τελευταία 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του.

«Την τελευταία εβδομάδα έδειχνε να τον απασχολεί κάτι και μία ημέρα πριν εξαφανιστεί που ήταν να πάμε για καφέ αρνήθηκε να έρθει για πρώτη φορά χωρίς να μου πει το λόγο», εξομολογήθηκε ο στενότερος φίλος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν κατά πόσο η «αδιαθεσία» του Βαγγέλη σχετίζεται με δυο επισκέψεις στη Σχολή του περσινού σπουδαστή από την Κρήτη ο οποίος φέρεται να ήταν ο «αρχηγός» των νταήδων που τον τραμπούκιζαν.

Η μία έγινε στις 18 Ιανουαρίου και η άλλη τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη, στις 3 Φεβρουαρίου του 2015.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί σε μία από τις τελευταίες επισκέψεις του εξωσχολικού νεαρού ο Γιακουμάκης κλειδώθηκε στο δωμάτιό του.

Επιπλέον, υπάρχουν αντιφάσεις στο κατά πόσο ο Κρητικός «επισκέπτης» ανέβηκε ή όχι στα δωμάτια των συμφοιτητών του. Εκείνος, στην πρώτη του κατάθεση (στις 11 Φεβρουαρίου) υποστήριξε πως «επιστρέφοντας από άδεια από τον στρατό πέρασα και πάλι από τη Σχολή για να πάρω το απολυτήριό μου. Αυτή τη φορά δεν ανέβηκα στα δωμάτια, αλλά κατέβηκαν τα παιδιά κάτω και πήγαμε για καφέ».

Σε κατάθεση φίλου του Βαγγέλη αναφέρεται, ωστόσο, το αντίθετο: «Στις 3 Φεβρουαρίου είδα τον περσινό φοιτητή να βαδίζει μόνος του στο διάδρομο του 1ου ορόφου και να κατευθύνεται προς τη σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο όροφο και βρίσκεται κοντά στις ανδρικές τουαλέτες. Χαιρετηθήκαμε».

Στον ίδιο διάδρομο ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είδε τον κατηγορούμενο και δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος κατάλαβε ότι κατευθύνεται προς τα δωμάτια των Κρητικών.

Την ίδια στιγμή, αντιφάσεις προκύπτουν για το αν Βαγγέλης και Κρητικός βρέθηκαν στην ίδια καφετέρια εκείνη την ημέρα και για το κατά πόσο συνομίλησαν κατά τη διάρκεια διαδρομής που έκαναν με το ίδιο αστικό λεωφορείο με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι «συναντήθηκα με τους… και πήγαμε για καφέ. Φεύγοντας από την καφετέρια πήγα στη στάση του λεωφορείου για να πάω στην πόλη των Ιωαννίνων. Εκεί συναντήθηκα τυχαία με τον Βαγγέλη που περίμενε το λεωφορείο.

Χαιρετηθήκαμε και μπήκαμε στο αστικό. Μέσα στο αστικό δεν μιλήσαμε. Κατεβήκαμε στην ίδια στάση, στο κέντρο, αλλά δεν μιλήσαμε και πήραμε διαφορετικές κατευθύνσεις».

Σε αυτή την πρώτη κατάθεσή του ο κατηγορούμενος μίλησε μόνο για ένα χαιρετισμό με τον Βαγγέλη-σε αντίθεση με άλλους νεαρούς της ίδιας παρέας- οι οποίοι έκαναν λόγο για συνομιλία τους.

Φίλος του Γιακουμάκη ανέφερε ότι «είχαμε βγει σε καφετέρια απέναντι από τη Σχολή. Λίγο αργότερα ήρθε και ο Γιακουμάκης και όπως διαπίστωσα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο φίλων μου. Αργότερα έμαθα από τους συμφοιτητές μου ότι οι δυο τους τα είχαν βρει και δεν υπήρχε πλέον παρεξήγηση μεταξύ τους. Ο… (επισκέπτης) μαζί με άλλους αποχώρησαν από την καφετέρια για να μεταβούν με το λεωφορείο στα Γιάννενα για διασκέδαση».

Επιπλέον, μία ακόμη μαρτυρία είδε το φως της δημοσιότητας και προκαλεί σοκ. «Την σχολική περίοδο 2013- 2014) συγκεντρωθήκαμε σε υπαίθριο χώρο της Σχολής για να ψήσουμε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος καταναλώσαμε ένα μπουκάλι ουίσκι.

Ξαφνικά είδα τον… (Κρητικό) να χτυπάει αναίτια τον Βαγγέλη στο πρόσωπο και να τον σπρώχνει, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στην συνέχεια κινήθηκε και πάλι επιθετικά εναντίον του Βαγγέλη, ο οποίος βρισκόταν πεσμένος κάτω. Ο… παρενέβη για να μην τον ξαναχτυπήσει. «Γιατί με έσπρωξες; Τι σου έκανα;» ρώτησε ο Βαγγέλης χωρίς να πάρει απάντηση».

Πηγή: star.gr

Υπόθεση Γιακουμάκη: Κενά και πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις
EVENTS