MENU

Στην απάντηση-σοκ του ιατροδικαστή προς τη 10η τακτική ανακρίτρια φέρεται ότι γίνεται η εφιαλτική εκτίμηση ότι η ανήλικη θα μπορούσε να εξακολουθεί να αναπνέει όταν άρχισε ο τεμαχισμός της από τους δύο κατηγορουμένους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, τον 27χρονο πατέρα Χάνιμπαλ και τον 30χρονο φίλο του Νασίφ Αχμέντοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπ' αριθμόν 2.571 απαντητικό έγγραφο που εστάλη στη δικαστική λειτουργό στις 6 Οκτωβρίου 2015, ο ιατροδικαστής επισημαίνει ότι οι διάσπαρτες κηλίδες αίματος και γενετικού υλικού, που εντοπίστηκαν κατά την αστυνομική έρευνα στο υπόγειο-σφαγείο της οδού Μιχαήλ Βόδα, δείχνουν ότι το αίμα του παιδιού εκτινάχθηκε.

Αυτό, όπως φέρεται ότι εκτιμά ο ιατροδικαστής, μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια πρόκλησης τραυμάτων εν ζωή, όταν δηλαδή το αίμα στον οργανισμό υφίσταται πίεση. Αντιθέτως, έαν τα τραύματα έχουν προκληθεί μετά τον θάνατο, το αίμα του νεκρού δεν έχει πίεση με αποτέλεσμα απλώς να ρέει, χωρίς να εκτινάσσεται σε απόσταση. Στη δεύτερη περίπτωση, το αίμα σχηματίζει λίμνη γύρω από τον νεκρό. Να σημειωθεί πάντως ότι χωρίς τη δυνατότητα εξέτασης του πτώματος, οι ιατροδικαστικές Αρχές δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν (ούτε κατά προσέγγιση) τα αίτια θανάτου της μικρής Άννυ αλλά ούτε και τον χρόνο κατά τον οποίο άφησε την τελευταία της πνοή.

Στην ανατριχιαστική υπόθεση οι κηλίδες του αίματος του κοριτσιού, όπως αποτυπώνονται στα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών, ήταν διάσπαρτες σχεδόν σε όλους τους χώρους του υπογείου διαμερίσματος. Συγκεκριμένα, αίμα και γενετικό υλικό της τετράχρονης βρέθηκαν στο μαξιλάρι, στο πάπλωμα, στην κουβέρτα, στο σεντόνι και το στρώμα της μικρής, ενώ διάσπαρτες κηλίδες υπήρχαν στον χώρο του χολ (πλακάκια, τοίχοι, ραφιέρα, κομοδίνο κ.α.), στο μπάνιο, στο δάπεδο της κουζίνας, σε παντόφλες αλλά και σε πόμολα, ενδεχομένως από τα ματωμένα χέρια όσων ενεπλάκησαν στη φρικαλεότητα.

Τα ευρήματα

Παράλληλα, στα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων περιλαμβάνεται και μία μυστηριώδης κηλίδα που βρέθηκε από αστυνομικούς στο σοβατεπί του τοίχου, δίπλα από το στρώμα της άτυχης μικρούλας, η οποία μαρτυρεί την ύπαρξη και τρίτου προσώπου στο σπίτι. Σε αυτήν εντοπίστηκε γενετικό υλικό τριών ατόμων: της Άννυ, του φίλου του πατέρα του κοριτσίου -του Νικολάι δηλαδή-, αλλά και ενός ακόμη άγνωστου μέχρι στιγμής άνδρα! Από τα αποτελέσματα των εργαστηρίων είαν προκύψει και σαφείς ενδείξεις για την παρουσία του Νικολάι στο διαμέρισμα, καθώς το γενετικό υλικό του εντοπίστηκε σε αντικείμενα που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν κατά την εξαφάνιση του πτώματος του κοριτσιού.

Εις βάρος του 30χρονου Βούλγαρου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ωστόσο μέχρι στιγμής αγνοούνται τα ίχνη του.

«Αυθαίρετα συμπεράσματα ελλείψει σορού»

Αόριστη χαρακτήρισε την απάντηση του ιατροδικαστή ο Παναγιώτης Χρυσικάκης, συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου πατέρα της μικρής Άννυ, Σάββα (Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ).

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως συνήγορος υπεράσπισης δήλωσα πως ουδέποτε μέχρι το πέρας της άσκησης των καθηκόντων μου θα χρησιμοποιήσω το γεγονός ότι δεν ανευρέθη η σορός της τετράχονης Άννυ ως στοιχείο υπερασπιστικής ωφέλειας και εκμετάλλευσης υπέρ των εντολέων μου. Θα το θεωρούσα προσβολή της μνήμης του παιδιού», είπε μιλώντας στην «Espresso» και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ όμως, από την άλλη, να επιτρέψω το ίδιο γεγονός, της μη ανεύρεσης της σορού της ανήλικης δηλαδή, να γίνει στοιχείο το οποίο θα οδηγεί στην εξαγωγή αυθαίρετων και αναξιόπιστων συμπερασμάτων τα οποία αντιτίθενται στην ύπαρξη του τεκμηρίου της αθωότητας αλλά και στα υπερασπιστικά δικαιώματα του πελάτη μου. Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία διέρρευσε, σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται σε συμπέρασμα παρά μόνο σε αοριστολογικού περιεχομένου υποθέσεις και σίγουρα δεν μπορεί να δώσει καμία εξήγηση για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του παιδιού αλλά ούτε για όσα επακολούθησαν».

πηγή: Espresso

ΦΡΙΚΗ! «Ο πατέρας Χάνιμπαλ έκοβε την Άννυ ζωντανή»