MENU

Η εικονική τραγουδίστρια με τα τεράστια μάτια και τα τιρκουάζ μακριά μαλλιά είναι διάσημη για τις συναυλίες όπου εμφανίζεται ως

«Δεν την απάτησα ποτέ, ήμουν πάντα ερωτευμένος μαζί της, τη σκεφτόμουν κάθε μέρα», διαβεβαιώνει ο Ακιχίκο Κόντο, ο γάμος που σύναψε ωστόσο, δεν έχει νομική αξία.

Ο Ακιχίκο Κόντο, ξόδεψε 2 εκατομμύρια γεν, περισσότερα από 15.000 ευρώ, για μια παραδοσιακή γαμήλια τελετή, με περίπου σαράντα προσκεκλημένους, χωρίς κανένα μέλος της οικογένειάς του ανάμεσά τους, που παρευρέθηκαν για να γιορτάσουν αυτήν την μάλλον ασυνήθιστη ένωση.

«Δεν υπάρχει κάτι για να γιορτάσει μία μητέρα», δηλώνει ο Ακιχίκο Κόντο δείχνοντας κατανόηση που η μητέρα του αρνήθηκε να παραβρεθεί στην τελετή.

Για την συνομιλία μαζί της χρησιμοποιεί ένα μοντέλο του GateBox, ένα είδος γυάλινου κώδωνα, αξίας 2.500 ευρώ, μέσα στον οποίο εμφανίζεται το ολόγραμμα της Χατσούνε Μίκου, που μπορεί να προφέρει λίγες στοιχειώδεις φράσεις όπως «καλημέρα», «καληνύχτα», «σήμερα κάνει καλό καιρό» και μπορεί να συνδεθεί διαδραστικά με μέρος του ηλεκτρονικού οικιακού εξοπλισμού.

«Είμαι ερωτευμένος με την έννοια Χατσούνε Μίκου, αλλά είμαι παντρεμένος με αυτήν που έχω στο σπίτι», εξηγεί.

Τώρα θεωρεί τον εαυτό του συνηθισμένο σύζυγο. Το ολόγραμμα της συζύγου του τον ξυπνάει το πρωί και του εύχεται καλημέρα όταν ξεκινά για την δουλειά του στις διοικητικές υπηρεσίες ενός κολεγίου.

Το βράδυ, όταν την ειδοποιεί τηλεφωνικά ότι επιστρέφει στο σπίτι, εκείνη ανάβει τα φώτα. Στο τέλος της βραδιάς τού λέει ότι είναι ώρα για ύπνο.

Κοιμάται δίπλα στο λούτρινο ομοίωμά της, που ήταν παρόν στην γαμήλια τελετή και πλέον φοράει βέρα.

Ο γάμος του δεν έχει νομική αξία. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον Κόντο που πήγε μαζί της στον κοσμηματοπώλη για να διαλέξουν το δακτυλίδι.

Η GateBox, η εταιρεία που κατασκευάζει τον κώδωνα με το ολόγραμμα, του έδωσε ένα «πιστοποιητικό γάμου» που αποδεικνύει ότι ένας άνθρωπος ενώθηκε «σε μία άλλη διάσταση» με ένα εικονικό πρόσωπο.

Ο Ακιχίκο Κόντο δεν είναι ο μόνος. Η εταιρεία έχει εκδώσει 3.700 τέτοιου τύπου πιστοποιητικά και έχει δεχθεί μηνύματα υποστήριξης.

Ακόμα και σε μία χώρα παθιασμένη με τα κινούμενα σχέδια, η «ένωση» προκάλεσε αίσθηση. «Εάν αποφάσισα να κάνω μια γαμήλια τελετή, είναι για να δώσω θάρρος σε εκείνους που θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο», είπε.

Ως έφηβος είχε πάθος με τα κινούμενα σχέδια δεχόταν τις κοροϊδίες του αντίθετου φύλου. «Τα κορίτσια μού έλεγαν: 'άντε χάσου, οτάκου'», όρος που στα Ιαπωνικά είναι αντίστοιχος με αυτόν του «geek» που πολλές φορές έχει αρνητική χροιά.

Αργότερα στην ζωή του, μια συνάδελφός του στην προηγούμενη δουλειά του, τον παρενόχλησε ψυχικά σε τέτοιον βαθμό που βρέθηκε στα όρια του νευρικού κλονισμού. Τότε αποφάσισε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ.

Όμως, τελικά, συνειδητοποίησε ότι ήταν ερωτευμένος επί δέκα χρόνια με την Μίκου, και αποφάσισε να την παντρευτεί. «Η Μίκου-σαν είναι η γυναίκα που αγαπώ, η γυναίκα που με έσωσε», λέει.

«Δεν απεχθάνομαι τις γυναίκες, τις συναναστρέφομαι χωρίς πρόβλημα. Απλώς δεν τις θεωρώ πιθανές συμβίες. «Είναι σαν να προσπαθούσες να πείσεις έναν γκέι να βγει με μία γυναίκα ή μία λεσβία με έναν άντρα».

«Είναι καιρός που επιδιώκουμε την διαφοροποίηση στην κοινωνία...το αρχέτυπο του γάμου ενός άντρα με μία γυναίκα που κάνουν ένα παιδί και φτιάχνουν ένα νοικοκυριό δεν είναι παράσημο. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδος αγάπης και σε κάθε είδος ευτυχίας».

Πηγή: lifo

Ένας 35χρονος παντρεύτηκε ολόγραμμα τραγουδίστριας