MENU

Στο μεταξύ, μέσω Europol, οι Γάλλοι έχουν στείλει 23 αιτήματα αναζήτησης στοιχείων για υπόπτους τζιχαντιστές, συνοδευόμενα κάποια από αυτά με γενετικό υλικό και αποτυπώματα, σε 70 χώρες, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη τους στις βάσεις δεδομένων που διατηρούν.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τον περασμένο Ιανουάριο, ερευνώντας τις πληροφορίες των βελγικών αρχών, μετά την αιματηρή συμπλοκή με τζιχαντιστές στο Βερβιέ, για επικοινωνίες του Αμπααούντ από την Ελλάδα ή με άτομα που βρίσκονταν στη χώρα μας, είχαν φθάσει στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι και σε ένα ακόμη στα Σεπόλια. Από το πρώτο είχαν κάνει τρεις προσαγωγές υπόπτων μεταξύ των οποίων και του 33χρονου Αλγερινού Ομάρ Νταμάς, που φερόταν να κατέχει την ύποπτη τηλεφωνική σύνδεση. Αν και στην αρχή οι Βέλγοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον, στη συνέχεια εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του και ζήτησαν την έκδοσή του, κάτι που έγινε δεκτό από τις ελληνικές Αρχές. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προβεί σε έλεγχο των δύο διαμερισμάτων συλλέγοντας διάφορα ευρήματα τα οποία έστειλαν στις βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών σε θέματα τρομοκρατίας, καθώς εκείνοι διεξήγαγαν τις σχετικές έρευνες.

Η Ελληνική Αστυνομία υπέβαλε τουλάχιστον τέσσερα αιτήματα προς τους Βέλγους προκειμένου να τους απαντήσουν αν από αυτά τα ευρήματα ταυτοποιείται εργαστηριακά η παρουσία του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ στους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ποτέ να λάβουν απάντηση. Κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης είχαν απαντήσει πως δεν φαίνεται να σχετίζεται ο Νταμάς με τον Αμπααούντ και την απόπειρα εκδήλωσης επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στόχων στο Βερβιέ.

ΠΗΓΗ: enikos.gr, Ελεύθερος Τύπος

Αναζητούν DNA του Αμπααούντ σε ευρήματα από Παγκράτι και Σεπόλια