MENU

«Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το σπίτι του πολιτισμού που μόλις είχε ανοικοδομηθεί. Επτά θύματα, ανάμεσά τους ένα εντεκάχρονο παιδί», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Ζαμπάτσα, αξιωματούχο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο Interfax, τα επτά θύματα τραυματίστηκαν, αλλά δεν υπήρξαν θάνατοι. Ο Ουκρανός πρόεδρος συνόδευσε το μήνυμά του με βίντεο που δείχνει μια ισχυρή έκρηξη να ισοπεδώνει το κτίριο και πυκνός καπνός να υψώνεται από το σημείο, ενώ δύο αυτοκίνητα περνούσαν από εκεί, το ένα προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή.

«Οι κατακτητές θεωρούν τον πολιτισμό, την παιδεία και την ανθρωπότητα ως εχθρούς τους. Και δεν φείδονται πυραύλων που εκτοξεύουν εναντίον αυτών», κατήγγειλε ο Ζελένσκι. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, η κατάσταση στο μέτωπο παρέμεινε «τεταμένη» σήμερα και «δείχνει σημάδια επιδείνωσης». «Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν σφοδρά σε όλη τη γραμμή επαφής και προσπαθούν να πλήξουν το πυροβολικό βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών στρατευμάτων», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Νέο σοκαριστικό βίντεο των NYT από τη σφαγή στη Μπούχα

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη σφαγή την Μπούχα και τις θηριωδίες που έλαβαν στην πόλη έξω από το Κίεβο στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου με τους New York Times να αποκαλύπτουν νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο. 

Σε δύο βίντεο, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές οδηγούν Ουκρανούς αιχμαλώτους με την απειλή όπλων κατά μήκος ενός δρόμου στην Μπούχα, ενώ σύμφωνα με το ντοκουμέντο, στρατιώτης του διατάζει, «περπάτα προς τα δεξιά, σκύλα».

Τα βίντεο, τα οποία τραβήχτηκαν στις 4 Μαρτίου από κάμερα ασφαλείας και έναν μάρτυρα σε ένα κοντινό σπίτι και τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των New York Times, αποτελούν τεκμήριο ότι οι άνδρες βρίσκονταν υπό την επιτήρηση των ρωσικών στρατευμάτων λίγα λεπτά πριν εκτελεστούν.

«Οι όμηροι είναι ξαπλωμένοι εκεί, πάνω στον φράχτη», λέει το άτομο που τραβάει ένα από τα βίντεο. Μετράει: "Ένα, δύο, τρία, σίγουρα, τέσσερα, πέντε, έξι ...". Συνολικά κρατούνται εννέα άτομα. Οι άνδρες αναγκάζονται να πέσουν στο έδαφος, μεταξύ των οποίων και ένας που φοράει ένα χαρακτηριστικό έντονο μπλε φούτερ με κουκούλα.

Το βίντεο τελειώνει, ωστόσο οκτώ μάρτυρες αφηγούνται στους Νew York Times τι συνέβη στη συνέχεια. Οι στρατιώτες οδήγησαν τους άνδρες πίσω από ένα κοντινό κτίριο γραφείων που οι Ρώσοι είχαν καταλάβει και μετατρέψει σε αυτοσχέδια βάση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι αιχμάλωτοι δεν επέστρεψαν.

Πηγή: ethnos.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρομακτική επίθεση των Ρώσων σε πολιτιστικό κέντρο
EVENTS