MENU

Οι διαδηλωτές της οργάνωσης «Oklahomans For Equality and Freedom Oklahoma» ξεκίνησαν τη διαδήλωσή τους έξω από το κτίριο και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε εσωτερικό χώρο. Αν και παραμένει ασαφές αν η είσοδός τους στο κτίριο ήταν ειρηνική, βίντεο τους δείχνει μέσα στο κτίριο να φωνάζουν δυνατά.

Η διαμαρτυρία τους ήταν κατά μιας συλλογής προτεινόμενων νέων νομοθετημάτων που προωθεί ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, Κέβιν Στιτ.

Ορισμένα από τα νομοσχέδια προτείνουν την απαγόρευση της χρήσης κρατικών κονδυλίων για τη φροντίδα ή τη χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου για άτομα κάτω των 18 ετών.

Όχι χειρουργική επέμβαση φύλου για τους κάτω των 26

Το πιο περιοριστικό, το νομοσχέδιο 129 της Γερουσίας, επιδιώκει να απαγορεύσει την εν λόγω θεραπεία για οποιονδήποτε κάτω των 26 ετών.

Οι διοργανωτές της χθεσινής διαδήλωσης αποκαλούν τη νομοθεσία «γενοκτονία», υποστηρίζοντας ότι ο περιορισμός της πρόσβασης των νέων στη θεραπεία θα τους οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Στη χθεσινοβραδινή ομιλία του για την κατάσταση της Πολιτείας, ο κυβερνήτης Στιτ διπλασίασε τα σχέδιά του να περιορίσει τις χειρουργικές επεμβάσεις και τη θεραπεία που αφορά το φύλο για τους ανηλίκους.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους - τα παιδιά μας. Εξάλλου οι ανήλικοι δεν μπορούν να ψηφίσουν, δεν μπορούν να αγοράσουν αλκοόλ, δεν μπορούν να αγοράσουν τσιγάρα…», είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ανήλικο να κάνει μόνιμη επέμβαση αλλαγής φύλου στην Οκλαχόμα».

«Γι' αυτό καλώ το νομοθετικό σώμα να μου στείλει ένα νομοσχέδιο που να απαγορεύει όλες τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου και τις ορμονοθεραπείες σε ανηλίκους στην πολιτεία!», τόνισε

«Ως κυβερνήτης, δεν θα διστάσω ποτέ να ξεχωρίσω το σωστό από το λάθος», είπε.

«Δεν θα εκφοβιστώ από ομάδες συμφερόντων ούτε θα πάρω αποφάσεις με βάση την κοινή γνώμη.. Θα συνεχίσω με ευθύνη να ηγούμαι, όχι να ακολουθώ. Έβαλα υποψηφιότητα για αυτό το αξίωμα πριν από πέντε χρόνια επειδή κουράστηκα να βλέπω άλλες πολιτείες να πετυχαίνουν, ενώ η δική μας έμενε πίσω».

Οι διαδηλωτές λένε ότι οι νέοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτή την ιατρική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, επισημαίνει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

«Γενοκτονία» το νομοσχέδιο λένε οι διαδηλωτές

Δεν είναι σαφές πόσοι βουλευτές βρίσκονταν χθες στο Καπιτώλιο όταν οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα.

Ο Μπέντζαμιν Πάτερσον, ένας τρανς άνδρας που ήταν ένας από τους διοργανωτές, δήλωσε στοφοιτητικό κανάλι OU Nightly ότι ήθελε να «φέρει την κοινότητα κοντά».

Αποκάλεσε τους πολιτειακούς νόμους «γενοκτονία», υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσουν περισσότερους τρανς νέους στην αυτοκτονία.

Ο Ζεφίρ Κοβ, ένας άλλος διαδηλωτής, δήλωσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης «μόλις αποκτήσουν την αίσθηση του εαυτού τους».

«Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να αναγκάζονται να πρέπει να το αρνούνται αυτό μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι γύρω τους δεν τα ακούνε», είπε.

Πέρυσι, ο κυβερνήτης Στιτ υπέγραψε ένα νομοσχέδιο σε ισχύ που απαγορεύει στις διαφυλικές γυναίκες να αγωνίζονται σε αθλήματα για κορίτσια. Ο νόμος απαγορεύει επίσης στις διαφυλικές γυναίκες να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες των κοριτσιών.

Αντ' αυτού, οι μαθήτριες πρέπει να χρησιμοποιούν την τουαλέτα του φύλου που γεννήθηκαν. Μεταξύ των διαδηλωτών στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν και αρκετοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, επισημαίνει η Daily Mail.

Το νομοσχέδιο 129 της Γερουσίας, που επιδιώκει την απαγόρευση της χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου για όσους είναι κάτω των 26 ετών, προτάθηκε από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Ντέιβιντ Μπούλαρντ νωρίτερα φέτος.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αν πρόκειται να κάνουμε μια τέτοια επέμβαση που είναι μη αναστρέψιμη, τότε θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι το άτομο βρίσκεται σε πλήρη ωριμότητα όσον αφορά τη γνωστική του ανάπτυξη», είχε δηλώσει τότε.

Το νομοσχέδιο στηρίζεται σε ευρέως αναφερόμενες έρευνες που υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι το άτομο να γίνει 25 ετών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΗΠΑ: Διαδηλωτές που φώναζαν «Trans Lives Matter» εισέβαλαν στο Καπιτώλιο της Οκλαχόμα