MENU

Η Τζέιμι Έρικσον δεν μπορούσε να αναγνωρίσει το κορίτσι που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και ανακάλυψε σοκαρισμένη την ταυτότητά του μόνο στο τέλος της βάρδιάς της. Η Καναδή νοσοκόμος που ανταποκρίθηκε στο περιστατικό την περασμένη εβδομάδα και εργάστηκε για να βοηθήσει μια έφηβη που τραυματίστηκε, περιέθαλψε εν αγνοία της την ίδια της την κόρη.

Όταν έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος σε ένα παγωμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Αλμπέρτα στις 15 Νοεμβρίου, βρήκε ένα έφηβο κορίτσι με σοβαρά τραύματα που η ίδια ήξερε ότι πιθανότατα θα μπορούσαν να αποδειχθούν θανατηφόρα. Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του κοριτσιού, η Έρικσον δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Εργάστηκε για σχεδόν μισή ώρα για να βγάλει το κορίτσι από το όχημα και έμεινε μαζί της έως ότου η έφηβη μπόρεσε να μεταφερθεί με αεροπλάνο σε ένα κοντινό νοσοκομείο στο Κάλγκαρι. Όταν επέστρεψε σπίτι στο τέλος της βάρδιας της, οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν πως η 17χρονη κόρη της, Μοντάνα, ήταν το θύμα του δυστυχήματος. Την ενημέρωσαν ότι τα τραύματα «δεν ήταν συμβατά με τη ζωή» και η Μοντάνα αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής.

«Η βαριά τραυματισμένη ασθενής την οποία είχα μόλις παρακολουθήσει ήταν η σάρκα και το αίμα μου. Το μοναχοπαίδι μου. Η μικρογραφία μου. Η κόρη μου, Μοντάνα», έγραψε στην οικογένεια και τους φίλους της. «Αν και είμαι ευγνώμων για τα 17 χρόνια που είχα μαζί της, είμαι συντετριμμένη και αναρωτιέμαι. Τι θα γινόσουν κοριτσάκι μου; Ποια θα ήσουν; «Είμαι συντετριμμένη. Έχω καταρρεύσει. Μου λείπει ένα κομμάτι μου. Πρέπει να μαζέψω τα κομμάτια και να συνεχίσω».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη στην κοινότητα του Έιρντρι, η Έρικσον, πλαισιωμένη από την οικογένεια και τους συναδέλφους της, επαίνεσε την κόρη της «Ήταν μαχήτρια και πάλεψε μέχρι την ημέρα που πέθανε και ήταν όμορφη, τόσο όμορφη». Ο Ρίτσαρντ Ριντ, φίλος και συνάδελφος, κατέρρευσε καθώς περιέγραφε στους δημοσιογράφους τη σκηνή ενός τροχαίου, όπου ένα αυτοκίνητο με δύο έφηβες που επέστρεφαν από τη βόλτα με σκύλους είχε χάσει τον έλεγχο και χτυπήθηκε από ένα φορτηγό που ερχόταν.

Η οδηγός κατάφερε να εγκαταλείψει το όχημα, αλλά η συνοδηγός, η Μοντάνα, παγιδεύτηκε. Η Έρικσον ήταν η πρώτη στη σκηνή και αργότερα εξέφρασε τη λύπη και την απογοήτευση στον σύζυγό της που μια οικογένεια... ήταν πιθανό να χάσει την κόρη της. «Ως γονιός και ως νοσηλευτής μπορώ να σας πω ότι αυτό είναι πέρα ​​από έναν εφιάλτη που θα μπορούσε να ζήσει ο καθένας μας», είπε ο Ριντ.

Η Έρικσον είπε ότι ήθελε ο κόσμος να μάθει για την κόρη που είχε χάσει. «Έκανε εύκολα φίλους. Θα σε αγαπούσε μέχρι το τέλος του κόσμου και πίσω και θα έκανε τα πάντα για σένα. Ήταν μαχήτρια. Και πάλεψε», είπε.

Δεινή κολυμβήτρια με φιλοδοξίες να σπουδάσει Νομική, η Μοντάνα μπόρεσε να δώσει «ένα τελευταίο δώρο» σε όσους είχαν ανάγκη, καθώς δώρισε τα όργανά της που αποδείχθηκαν σωτήρια» για άλλους ανθρώπους. «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που το κοριτσάκι μας ζει μέσα από άλλους και μετά από αυτήν την τραγωδία έσωσε άλλους ανθρώπους. Ξέρουμε ότι είναι αυτό που θα ήθελε και είμαστε τόσο περήφανοι για αυτήν και θα μας λείψει πολύ, πάρα πολύ» ειπε η Έρικσον.

Πηγή: newsbomb.gr

Τραυματιοφορέας κλήθηκε σε τροχαίο και το θύμα ήταν η κόρη της (vid)