MENU

Στην σκληρή ανακοίνωση το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι υπάρχει καπήλευση ενός ευαίσθητου κοινωνικού ζητήματος εξυπηρετώντας κομματικούς σκοπούς από την πρόεδρο του ΣΕΦ, η οποία όχι μόνο παρέλειψε να προσκαλέσει μέλη της αντιπολίτευσης, αλλά επιδίδεται και σε μία «φτηνή» προσπάθεια αυτοπροβολής, ενόψει εκλογών.  

Η ανακοίνωση του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ: «Με περίσσιο θράσος και αλαζονεία η γαλάζια διοίκηση του ΣΕΦ διοργανώνει σήμερα, (Τετάρτη 1/12) υποτιθέμενη επιστημονική ημερίδα, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με τίτλο «Προσβασιμότητα παντού». Θα
παρελάσουν ως ομιλητές μια σειρά Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, συμβούλων και άλλων «παρατρεχάμενων», πριν καταλήξουν στο παραδοσιακό φαγοπότι.

Το θράσος και η προσπάθεια αυτοπροβολής ξεχειλίζουν και είναι ενδεικτικό ότι η διοργανώτρια πρόεδρος του ΣΕΦ κα Τσιλιγκίρη αυτοσυστήνεται, πέραν των υπολοίπων τίτλων που παραθέτει, και ως υποψήφια βουλεύτρια της ΝΔ στη Β’ Πειραιά!
Το εορταστικό πλαίσιο της επετείου, ορίζεται από τον νόμο 4591/19, που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισαν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και προβλέπει την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία βασικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τα άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα: α) της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Οκτωβρίου 2016, για την προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα και β) του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/2455 του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2017.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει προσκληθεί για να καταθέσει απόψεις, σε μια εκδήλωση με συνδιοργανωτή ένα θεσμικό φορέα όπως είναι η Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Καταγγέλλουμε τη φιέστα της Νέας Δημοκρατίας και τη προσπάθεια κομματικής μονοπώλησης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός θέματος που αφορά όλη την Ελληνική κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια καταπολέμησης των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αγωνίζεται με σεβασμό και αλληλεγγύη για την εξασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης, των συνθηκών προσβασιμότητας, μετακίνησης, εργασίας και διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία.
Ειδικότερα για τον αθλητισμό, υπενθυμίζουμε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετήθηκαν κι  εναρμονίσθηκαν με ότι προβλέπεται από το υπάρχον πλαίσιο για κάθε αρτιμελή συνάνθρωπο, βασικά δικαιώματα των αθλητών ΑμεΑ, των προπονητών τους και των αθλητών-συνοδών ΑμεΑ.
Με νομοθετήματα όπως ο ν.4373/2015 και ο ν.4479/2017 ρυθμίστηκαν τα θέματα της ισοτίμησης των ΑμεΑ για τη χορήγηση αδειών από την εργασία, για συμμετοχή σε επίσημους αγώνες και προπονητικές συγκεντρώσεις χωρίς περικοπή των μισθών και οι πρόνοιες που αφορούν εν γένει τους διακριθέντες αθλητές.
Ενώ με το άρθρο 25 του ν.4373, θεσπίστηκε η υποχρεωτική ύπαρξη συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης, παραμονής και αποχώρησης ατόμων με κινητικά προβλήματα
σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες διεξάγονται επαγγελματικά
πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι ο αγώνας συνεχίζεται και πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα από
την πολιτεία και τους φορείς ώστε τα δικαιώματα των ΑμεΑ να γίνουν πράξη σε κάθε
τομέα της κοινωνικής ζωής, μεταξύ αυτών και στον αθλητισμό.
1/12/2021
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Μύδροι ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και Τσιλιγκίρη με αφορμή την ημερίδα στο ΣΕΦ, «Προσβασιμότητα παντού»
EVENTS