MENU

Η παραίτηση των μελών της ΚΕΔ, απλά ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που ντροπιάζουν το ποδόσφαιρο μα πιο πολύ την ίδια την χώρα. Μια χώρα που βασανίζεται από την οικονομική κρίση και όσους αισθάνονται ισχυροί (με την ανοχή της πολιτείας) για να εκβιάζουν και να απειλούν προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.

Οι παραιτήσεις Μπίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα δεν θα ξεριζωθεί εύκολα. Επιβεβαιώνουν επίσης την θέση που έχω εκφράσει δεκάδες φορές. Ότι η ΕΠΟ χρειάζεται εκλεγμένη διοίκηση που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της και θα προχωρήσει σε τομές και ρίξεις για να πετύχει η κάθαρση και η εξυγίανση.

Κάτι που γνωρίζουν καλά τόσο ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης όσο και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης (οι τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται στα χέρια τους) αλλά προφανώς κωλύονται να αποφασίσουν. Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων που έχουν σχέση με το σύστημα. Η πλειοψηφία δηλαδή.

Οι λύσεις που απομένουν είναι δυο. Να λειτουργήσουν όπως λειτουργεί το σύστημα. Εκβιασμοί, απειλές, καμένα αυτοκίνητα, φούρνοι και ότι άλλο βρεθεί εύκαιρο. Να απαντήσουν με τις ίδιες πρακτικές. Προφανώς και μπορούν να το κάνουν. Αφού μπορεί ένας σ΄ αυτή τη χώρα να επιβάλει το δικό του νόμο, μπορούν όλοι! Θα πείτε ότι αυτός είναι ο «νόμος της ζούγκλας» και δεν επιτρέπεται ούτε σαν θέμα συζήτησης να αναφέρεται.

Είμαστε σύμφωνοι! Τι απομένει; Να διακοπεί εδώ και τώρα το πρωτάθλημα! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μέχρι να καθαρίσει το τοπίο, να τιμωρηθούν ή να αθωωθούν τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης», να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει λόγος να διεξάγεται πρωτάθλημα. Με εκβιασμούς, απειλές και άλλα αίσχη, δεν είναι δυνατόν να εξακολουθήσουμε να μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν οι νταβατζήδες έχουν την δύναμη να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και η πολιτεία απλά να παρακολουθεί, ας το σταματήσουμε. Θα μείνουμε στα σπίτια μας τα Σαββατοκύριακα και θα εξασφαλίσουμε και την ψυχική μας υγεία που γίνεται σμπαράλια με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Άντε να πάμε καμία βόλτα σε παιχνίδια ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για να πάρουμε καμιά τζούρα ποδοσφαίρου.

Ποιο το νόημα της διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος που το κυριεύει ο φόβος; Γιατί να εξακολουθήσουν να βάζουν τα λεφτά τους σε ένα τέτοιο ποδόσφαιρο ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και όποιοι άλλοι ιδιοκτήτες ΠΑΕ, «ματώνουν» για να συντηρούν τις ομάδες τους; Για ποιο λόγο να εξακολουθήσει ο κόσμος να πηγαίνει στα γήπεδα;

Οι ευθύνες της πολιτείας, εννοείται ότι είναι τεράστιες. Υπό την ανοχή της λειτουργούν ανεξέλεγκτα οι νταβατζήδες που είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζουν τίποτα και θεωρούν ευατούς πάνω από τους νόμους της συντεταγμένης πολιτείας. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ευθύνες βαραίνουν τον πρωθυπουργό. Ευαγγελίστηκε τον «πόλεμο» με την διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα.

Η «διαπλοκή» του ποδοσφαίρου, έδωσε την απάντηση της με όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα. Θα μείνει αναπάντητη η πρόκληση ή θα ληφθούν μέτρα; Είναι πιο ισχυροί οι νταβατζήδες από την ελληνική κυβέρνηση; Είναι πάνω από τους Υπουργούς και τους νόμους; Φοβάστε να τους αντιμετωπίσετε; Δεν επιζητώ απαντήσεις με δηλώσεις, ανακοινώσεις και ανάλατες συνεντεύξεις. Με πράξεις απαντήστε για να ξέρουμε αν ζούμε σε μια χώρα που οι πολιτικοί της σέβονται τους πολίτες ή σε μια χώρα που το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» θα αποτελέσει το μόνο της ζωής μας!

Ελλάδα! Η χώρα των νταβατζήδων!
EVENTS