MENU

Γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1987 στη Νικεών της Αργεντινής, έχει ύψος 1.73, ζυγίζει 70 κιλά και αποτελεί «προϊόν» των ακαδημιών της Εστουδιάντες, στην οποία και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Το 2008 και αφού είχε ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στους Νέους της Εστουδιάντες, πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα και με το καλημέρα λατρεύτηκε από τους οπαδούς της. Με την φανέλα της Εστουδιάντες μάλιστα, ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2009.

Οι δανεισμοί του στην Αργεντινή

Την πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε συνολικά σε 10 ματς με την Εστουδιάντες και σημείωσε 2 τέρματα, ωστόσο δεν κατάφερε τελικά να μείνει στο ρόστερ της, παρόλο που οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν αρκετές προσδοκίες από αυτόν.

Εκείνη την εποχή ο αργεντίνικος σύλλογος είχε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς και του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο ρόστερ της υπήρχαν σπουδαίοι επιθετικοί όπως οι Μάουρο Μποσέλι, Γκαστόν Φερνάντες, Χοσέ Καλντερόν και Χουάν Σαλγκουέιρο, με αποτέλεσμα να μην χωράει στα πλάνα του Αλεχάντρο Σαμπέγια.

Ο δανεισμός του στο τέλος της σεζόν 2008/09 είναι αναπόφευκτος και έτσι αποφασίζει να μετακομίσει για έναν χρόνο στην Κίλμες. Εκεί θα φτιάξει ένα τρομερό επιθετικό δίδυμο με τον Ραμόν Λεντίνι, με τον οποίο ήταν μαζί στις μικρές ομάδες της Εστουδιάντες. Θα τελειώσει με 35 ματς και 9 γκολ και θα επιστρέψει στην Εστουδιάντες στο τέλος της σεζόν.

Για ακόμα μια φορά όμως θα βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας (2010/11) και θα ακολουθήσει νέος δανεισμός, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Αλντοσίβι. Και στη νέα του ομάδα θα πραγματοποιήσει μια καλή σεζόν με 7 γκολ σε 31 ματς, αλλά και πάλι δεν θα πείσει τους ανθρώπους της Εστουδιάντες να του δώσουν μια ευκαιρία.

Η επόμενη σεζόν (2012/13) θα τον βρει στην Πατρονάτο με την οποία θα σημειώσει 11 γκολ σε 29 συμμετοχές. Όμως ούτε αυτές οι εμφανίσεις του θα του δώσουν θέση στο ρόστερ της Εστουδιάντες με τον ίδιο να εκφράζει την απογοήτευσή του. «Πάντα μου έλεγαν να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να περιμένω την απόφαση του προπονητή μου. Ποτέ δεν ήξερα τον λόγο για τον οποίο δεν έπαιρνα μια ευκαιρία. Ελπίζω κάποια στιγμή κάποιος να μου πει αν του αρέσει ή όχι το παιχνίδι μου».

Η Ελλάδα και ο Αστέρας

Το καλοκαίρι του 2013 η Εστουδιάντες θα αποφασίσει να τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό, όχι όμως σε σύλλογο της Αργεντινής, αλλά στον Αστέρα Τρίπολης. Η νέα αποχώρησή του θα γίνει θέμα στα φόρουμ των οπαδών της Εστουδιάντες, οι οποίοι θα μείνουν με την απορία γιατί ο Καράσκο δεν κατάφερε να μείνει στην ομάδα τους. Μάλιστα, θα του ευχηθούν να τα πάει καλά με την ομάδα της Τρίπολης έτσι ώστε να γυρίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην Εστουδιάντες μετά το τέλος του δανεισμού του.

«Πρώτη φορά βγαίνω έξω από τη χώρα μου για να παίξω ποδόσφαιρο και για την Ελλάδα γνωρίζω πώς έχει αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εγώ από την μεριά μου θέλω να δείξω τα προσόντα μου ως ποδοσφαιριστής και να κάνω ότι είναι δυνατό στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να βάλω πολλά γκολ για να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο από την πλευρά μου, να πετύχει τους στόχους του ο Αστέρας», θα πει μεταξύ άλλων κατά τον ερχομό του στην ομάδα της Αρκαδίας.

Ο Καράσκο σε αντίθεση με αρκετούς Λατίνους που φεύγουν από την πατρίδα τους με προορισμό την Ευρώπη, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα προσαρμογής και θα πραγματοποιήσει μια καλή χρονιά στην ομάδα της Αρκαδίας με 11 γκολ σε 34 ματς.

Η ρήτρα και η επιστροφή

Ο 27χρονος Αργεντινός επιθετικός θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στην Τρίπολη και οι άνθρωποι του Αστέρα θα ψαχτούν για να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους. Ωστόσο θα πρέπει να καταβάλουν ρήτρα ύψους 360.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή.

Ο Καράσκο που αποτέλεσε διακαή πόθο των ανθρώπων του Αστέρα για δύο χρόνια, πριν τελικά βρεθεί στην Τρίπολη, τελικά δεν θα μείνει στην ομάδα της Αρκαδίας παρά τις προσπάθειες να μειώσει τις απαιτήσεις της η Εστουδιάντες...Η ελευθερία, ο Ατρόμητος και οι μάνατζερ

Το τέλος της σεζόν 2013/14 θα τον φέρει και πάλι στην Εστουδιάντες με την οποία είχε συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2015. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός θα προσπαθήσει να μείνει ελεύθερος από τον Ιανουάριο και τότε θα μπει στο κόλπο της απόκτησής του ο Ατρόμητος. Όμως η μεταγραφή του στην ομάδα του Περιστερίου μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα αποδειχθεί...

Τουλάχιστον πέντε ατζέντηδες ανακατεύτηκαν στην υπόθεση της μεταγραφής του Καράσκο, αξιώνοντας φυσικά και προμήθειες. Ο Ατρόμητος χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να ξεμπλέξει την κατάσταση και να μάθει ποιος είναι ο πραγματικός μάνατζερ, ποια εταιρία μάνατζερ θα καρπωθεί ένα σημαντικό ποσό, έχοντας τα δικαιώματα του Καράσκο και ποιον αναγνωρίζει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Συνειδητοποίησε πως οι περισσότεροι που εμφανίστηκαν δεν μπορούσαν καν να πάρουν την ελευθέρας του Αργεντινού από την Εστουδιάντες, άρα δεν ήταν δυνατόν να συνεργαστεί μαζί τους για να τελειώσει την μεταγραφή.

Έπειτα από αλλεπάλληλες επαφές βρήκε τον σωστό ατζέντη, που είναι ο Χουάν Κρουζ Ογέρ και τον εξουσιοδότησε να φέρεις εις πέρας την αποστολή. Οπερ και εγένετο. Το μόνο εύκολο κομμάτι της υπόθεσης ήταν να τα βρει με τον πρώην άσο του Αστέρα, το οποίο είχε επιτευχθεί πριν καν λύσει το συμβόλαιο του με την Εστουδιάντες.

Καράσκο: ένα αδικημένο ταλέντο (vids)