MENU

Σύμμαχοι στον πόλεμο κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο επιβεβαίωσαν πως είναι οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης κατά τη συνάντησή τους, η οποία -όπως σας αποκάλυψε το SDNA- πραγματοποιήθηκε στη «Μεγάλη Βρετανία».

Οι ισχυροί άνδρες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης, είχαν ραντεβού στις 22.00, λίγο μετά την ολοκλήρωση του τετ α τετ που είχαν οι Σαββίδης και Αλαφούζος.

Στη συζήτησή τους, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, οι Μελισσανίδης και Σαββίδης συμφώνησαν πως “δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο” και κατέληξαν ότι πρέπει να αναληφθούν δυναμικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της άμεσης εξυγίανσης του χώρου. Κάτι που, όπως είπαν, δεν μπορεί να προκύψει όσο εξακολουθούν να δρουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο πρόσωπα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε “εγκληματική οργάνωση”.

Σε αυτό το σημείο επέμειναν πολύ τα αφεντικά της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που είναι εξοργισμένα με την απάθεια των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων-υπαλλήλων της ΕΠΟ, αλλά και γενικότερα με την “αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση στο τρέξιμο της σχετικής δικαστικής διαδικασίας”, με αποτέλεσμα “να μην απονέμεται δικαιοσύνη και να συνεχίζουν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους οι εμπλεκόμενοι στο τεράστιο σκάνδαλο”.

Οι δύο παράγοντες συμφωνούν στη θέση ότι “τέτοια πράγματα δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε καμία πολιτισμένη και ευνομούμενη χώρα του κόσμου”.

Γι' αυτό θεωρούν ότι πρέπει να “σηκώσουν” όσο γίνεται περισσότερο το ζήτημα της “εγκληματικής οργάνωσης”, να το κάνουν επαναστατική παντιέρα και να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε να κάνουν το καθήκον τους τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και του ποδοσφαίρου και “να καθαρίσουν τη βρωμιά”.

Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσαν και διάφοροι τρόποι για τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας των “16” στους οποίους έχει ασκήσει διώξεις ο εισαγγελέας Κορέας. Ακούστηκε ακόμη και η η ιδέα για την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου στην οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων κατηγορούνται ότι συμμετέχουν στην “εγκληματική οργάνωση” προκειμένου να εξωθηθούν αυτοί σε παραιτήσεις και οι δικαστές στην ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο στόχαστρο των “τριών” έχει μπει και ο ορισμός διαιτητών (κυρίως όσον αφορά τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ), τους οποίους θεωρούν “προκλητικούς”. Και γι' αυτό εκτιμούν πως ευθύνεται ο Χριστόφορος Ζωγράφος.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων στα ραντεβού του Ιβάν Σαββίδη με τους Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη είναι ότι “στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μία χούντα που αργά ή γρήγορα θα πέσει”! Γι' αυτό κρίνουν πως η δημιουργία ενός “μετώπου κατά της ανομίας” θα μπορούσε να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Και από τη δική του πλευρά ο καθένας φέρεται να διαβεβαίωσε πως θα δώσει τη μάχη του -και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο “συμμαχίας”- ώστε να επιβληθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η νομιμότητα σε όλες τις διαβαθμίσεις του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη, Λίγκα).

Εξάλλου, οι Σαββίδης και Μελισσανίδης, όπως και ο Αλαφούζος, πιστεύουν ότι διαδοχή Σαρρή από τον Γκιρτζίκη όχι μόνο δεν βελτιώνει τις συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αλλά τις χειροτερεύει.

Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ακόμη πιο “εξαρτημένος” από το “σύστημα” που διοικεί την ομοσπονδία. Γι' αυτό και οι “τρεις” παρουσιάζονται διατεθειμένοι να ξεκαθαρίσουν ότι είναι αποφασισμένοι ακόμη και να μην πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν αν δεν “καθαρίσουν” η ομοσπονδία, η διαιτησία και το ποδόσφαιρο.

Βασικός όρος που προτίθενται να θέσουν είναι η άμεση απομάκρυνση όλων όσοι εμπλέκονται στην ιστορία της “εγκληματικής οργάνωσης” (στελέχη ΕΠΟ, διαιτητές, μέλη δικαιοδοτικών οργάνων).

«Θα πέσει η χούντα»
EVENTS