MENU

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/9), ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα της ΑΕΛ με τους «ερυθρόλευκους».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Ασπρογέρακας εστίασε την προσοχή του σε δύο κομμάτια της δήλωσης και συγκεκριμένα στο «βλέπουμε να γίνονται συσκέψεις τετράλεπτες και πεντάλεπτες για να πάρουν αποφάσεις στο VAR, όλως τυχαίως βολικές για κάποιες» που είπε ο Κ. Καραπαπάς και στο… «το αν η παράγκα είναι συνδεδεμένη με το χορτάρι ή με το VAR, δεν έχει μεγάλη σημασία».

Η γραμμή του Κ. Καραπαπά ήταν ότι «δήλωσε ότι το σύστημα VAR πάσχει, αναφέρεται στο σύστημα και όχι σε φυσικό πρόσωπο άρα δεν μπορεί να του ασκηθεί δίωξη. Οι φράσεις «μας αδίκησαν» και «μας έκλεψαν δύο γκολ» δεν είναι πειθαρχικώς ελεγκτέες».

«Το σύστημα VAR σε έναν αγώνα διαχειρίζεται από πρόσωπα» ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Από τον δικηγόρο του Κ. Καραπαπά, Ιωάννη Χατζησαββάογλου, ειπώθηκε ακόμη, ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο με «επικόλληση όλης της δήλωσης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Πως μπορούμε να απολογηθούμε αν δεν γνωρίζουμε την κατηγορία. Θέλουμε να καταθέσουμε ένσταση αοριστίας αλλά δεν θα το κάνουμε αφού δεν φοβόμαστε τίποτα. Δεν γνωρίζουμε ποιον δυσφημούμε. Φαίνεται ότι απευθύνεται στο σύστημα VAR και όχι στον διαιτητή».

«Το κατηγορητήριο είναι αυτό, επ’ αυτού καλείστε να απολογηθείτε. Από πού προβλέπεται να επέμβουμε στο κατηγορητήριο;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος.

«Δεν προβλέπεται αλλά το πώς καταστρώθηκε το κατηγορητήριο είναι πρωτοφανές» απάντησε ο Ι. Χατζησαββάογλου.

Περί παράγκας ο λόγος!

Όσο για την ατάκα περί παράγκας μέσα στη δήλωση, από τον Κ. Καραπαπά ειπώθηκε ότι εννοούσε το VAN του VAR στη Λάρισα που ήταν «σαν μια καντίνα με τέντα από αυτές που μοιράζουν παγωτά. Η εικόνα του VAR ήταν η χειρότερη. Οι διαιτητές τρέμουν και παίζουν με 200% περισσότερη πίεση. Είτε στο χορτάρι, είτε στο VAR ήταν αδικία και πρέπει να στηλιτεύεται. Κανείς δεν μπορεί να μου πει να μην λέω αυτά που σκέφτομαι. Παράγκα εννοούσα την αδικία και αυτό στηλίτευσα. Αν ήθελα να αναφερθώ στον διαιτητή θα έλεγα ονόματα. Η δομή VAR είναι λάθος στημένη. Οι διαιτητές έχουν τρομερό στρες. Το σύστημα VAR έτσι όπως έχει στηθεί, μας αδίκησε» τόνισε.

Ένα από τα μέλη της Επιτροπής διάβασε από τη Wikipedia τι… σημαίνει παράγκα και παρατήρησε. «Διαβάζω εδώ ότι «παράγκα» στο ποδόσφαιρο είναι μια λαϊκή έκφραση στην Ελλάδα που αναφέρεται στον έλεγχο της ΕΠΟ από εξωθεσμικά όργανα, στη χειραγώγηση αγώνων από ποδοσφαιρικούς παράγοντες, επιλεγμένους διαιτητές και γενικά σε όλη την παράνομη δραστηριότητα γύρω από την διοργάνωση των πρωταθλημάτων».

«Εκεί γράφει όποιος θέλει. Μπορώ να μπω και να το αλλάξω τωρα» αντέδρασε ο Κώστας Καραπαπάς.

«Όταν λέμε παράγκα σκεφτόμαστε συνήθως ονόματα. Η παράγκα έχει συνδεθεί με συγκεκριμένα ονόματα» υποστήριξε ο Ι. Χατζησαββάογλου.

«Αν ήταν θα έλεγα και γω, ο Γιαννάκης και ο Θωμάς» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η Εθνική μπάσκετ και ο ΠΑΟΚ!

Επίσης, ειπώθηκε ότι το VAR «έχει γελοιοποιηθεί τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Μάλιστα συνδέθηκε από τον υφυπουργό κ. Αυγενάκη η δυσλειτουργία του με τη βία ενώ η ΚΕΔ με ανακοινώσεις τις το αξιολόγησε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Υπάρχουν περιστατικά που στηλιτεύτηκε το VAR αλλά και οι διαιτητές. Χάσαμε την πρόκριση από την Τσεχια στο μπάσκετ και η ΕΟΚ ζήτησε την τιμωρία των διαιτητών. Βγήκαν οι παίκτες, οι προπονητές του ΠΑΟΚ και στηλιτευσαν τους διαιτητές για τον αποκλεισμό τους απο την Ευρώπη» υποστήριξε ο Ι. Χατζησαββάογλου. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι όντως, η ΚΕΔ αξιολόγησε τις διαιτησίες τις δύο πρώτες αγωνιστικές αλλά όπως ανέφερε στον αγώνα ΑΕΛ - Ολυμπιακός, δεν έγιναν διαιτητικά λάθη.

«Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκαν επίσης, αλλά δεν κλήθηκαν σε απολογία» συμπλήρωσε.

Η Πειθαρχική Επιτροπή έδωσε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για κατάθεση υπομνήματος.

Απολογήθηκε για VAR και... παράγκα ο Καραπαπάς
EVENTS