MENU

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το κλείσιμο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί ότι θα καταφέρει έστω και στο… 90’ να κλείσει τη βασικότερη και πλέον εξόφθαλμη τρύπα στο ρόστερ του, που δεν είναι άλλη από τη θέση του αμυντικού μέσου.

Σε σχέση με πέρυσι, άλλωστε, η θέση «6» είναι η μοναδική όπου υφίσταται αφαίρεση παικτών από αμιγώς αριθμητικής απόψεως και κατ’ επέκταση προφανέστατη λειψανδρία, μια και ο Εργκους Κάτσε επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και απ’ εκεί πήγε στη Λάρισα, ενώ ο Φάνης Τζανδάρης δεν υπολογίζεται από τον Γιώργο Δώνη και εμπεριέχεται στους λεγόμενους «κομμένους».

Η μοναδική διαθέσιμη δεξαμενή αφορά τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές και ο Παναθηναϊκός έχει εντείνει το «σαφάρι» του προκειμένου να πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία επιπλέον προσθήκη στο ρόστερ του, καθώς το ενδεχόμενο απόκτησης ενός πιο έμπειρου επιθετικού περιοχής, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, έχει περάσει σαφώς σε δεύτερη μοίρα.

Οι «πράσινοι» έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό αμυντικού μέσου, που αποτελεί τη βασικότερη (αλλά όχι και τη μοναδική) αναγκαιότητα για τη μερική αποκατάσταση της ισορροπίας στο έμψυχο δυναμικό του, αλλά τα χρονικά περιθώρια που υφίστανται είναι ελάχιστα, καθώς στις 15 του Σεπτέμβρη εκπνέει οριστικά η μεταγραφική περίοδος.

Ο κίνδυνος συνεπώς ελλοχεύει για το «τριφύλλι» που στη θέση «6» διαθέτει μόνο τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ενώ οι εξ ανάγκης εσωτερικές καλύψεις σχετίζονται με τον Χρήστο Δώνη και τον Ζοάο Νούνες που όμως δεν είναι κλασικοί «κόφτες», συν τον 18χρονο άκρως ταλαντούχο, αλλά χωρίς επαγγελματικές παραστάσεις, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας προκύπτει ξεκάθαρα από το ρεπορτάζ ότι επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες νέα προσέγγιση στην πλευρά του 28χρονου πρώην διεθνούς Αγγλου μεσοαμυντικού Τζακ Ρόντγουελ, αλλά ο τελευταίος απέρριψε τη φόρμουλα συνεργασίας που του προτάθηκε.

Οι πιθανότητες για τον Ρόντγουελ είναι πρακτικά ελάχιστες, λιγότερες κι από 5%. Το ποσοστό θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες… μηδέν, αλλά ο Ρόντγουελ παραμένει χωρίς ομάδα και δίχως να έχει στα χέρια του κάποια άλλη πρόταση.

Εάν στις δύο τελευταίες ημέρες των μεταγραφών και υπό τον κίνδυνο να μείνει άνεργος, μπορεί να υπάρξει θεαματική αλλαγή των δεδομένων είναι κάτι που θα φανεί τα προσεχή 24ωρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νταμπίζας έχει το παραπάνω σενάριο στο μυαλό του, παρότι δεν το δημοσιοποιεί, ενώ ταυτόχρονα έχει επαφές με ακόμα δύο περιπτώσεις που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά τις κρατάει διακριτικά «σταντ μπάι», πιθανότατα επειδή έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο διαθέτουν το «πακέτο» των χαρακτηριστικών που αναζητά.

Ταυτόχρονα, περιμένει και τα τελευταία κοψίματα αμυντικών μέσων που δεν υπολογίζονται στις ομάδες τους και μπορεί να λύσουν τα συμβόλαιά τους από ώρα σε ώρα, αρκεί το χαρτί της ελευθερίας τους να φέρει ημερομηνία 31/8.

Παναθηναϊκός: Στο... τρέξιμο για 6άρι, κάτω από 5% για Ρόντγουελ
EVENTS