MENU

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο παίκτης του Άρη στην εφημερίδα "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!":

- Πως προέκυψε την τελευταία –κυριολεκτικά- ώρα ο δανεισμός σου στον Άρη;

«Έγιναν πολλές αλλαγές τον τελευταίο μήνα στο ρόστερ της Ναντ και αποφασίσαμε με τους εκπροσώπους μου να βρούμε μια ομάδα, που θα μου έδινε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Από τις προτάσεις που είχα θεώρησα πως η πρόταση του Άρη ήταν η καλύτερη για την καριέρα μου».

- Ο δικός σου στόχος ποιος ήταν; Να παραμείνεις στη Ναντ και να παλέψεις ή να δοθείς και πάλι δανεικός;

«Είμαι σε μια ηλικία που πιστεύω πως το βασικό για εμένα είναι να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος. Με τον προηγούμενο προπονητή στη Ναντ θεώρησα πως αυτό θα γινόταν με το να παλέψω για μια θέση στην ομάδα. Η αλλαγή προπονητή (σ.σ. Γκιρκούφ) σε συνδυασμό με την υπογραφή και άλλων παικτών στη θέση μου με έκανε να θέλω να βρω ομάδα να πάω δανεικός για ακόμη ένα χρόνο».

- Σε βοήθησαν τα δύο χρόνια που αγωνίστηκες στη Νανσί;

«Ήταν η πρώτη επαφή μου με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη η διαφορά με τον κόσμο των ακαδημιών. Ήταν η ποδοσφαιρική μου ενηλικίωση. Προσπαθώ να κερδίζω ότι μπορώ και να γίνομαι καλύτερος και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος».

- Επειδή ο κόσμος δεν σε γνωρίζει, ποια είναι τα αγωνιστικά σου χαρακτηριστικά;

«Νομίζω ότι ο κόσμος θα διαμορφώσει άποψη σύντομα στο γήπεδο. Μου αρέσει να κουβαλάω την μπάλα και προσπαθώ να ανταπεξέρχομαι στο ρόλο μου και αμυντικά και επιθετικά».

- Σε ποιες θέσεις του άξονα αγωνίζεσαι και ποια είναι αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο;

«Μου αρέσει να παίζω και σαν “6” και σαν “8”. Πολλοί προπονητές με χρησιμοποίησαν σαν “box to box” στις προηγούμενες ομάδες μου. Προσπαθώ να βοηθώ αμυντικά, αλλά και να συμμετέχω παράλληλα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με τους συμπαίκτες μου».

- Τι γνώριζες για τον Άρη και αν πρόλαβες να πάρεις κάποιες πληροφορίες. Λογικά θα έπαιξες αντίπαλος με τον Μαντσίνι...

«Το όνομα του Άρη το γνωρίζω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάποιο παιχνίδι γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη Γαλλία. Με τον Μαντσίνι έχουμε παίξει 2-3 φορές αντίπαλοι. Τα είπαμε και από κοντά στην πρώτη προπόνηση. Έχει την ποιότητα να βοηθήσει άμεσα».

- Σε επέλεξε ο προηγούμενος προπονητής, που, όμως, λίγες ώρες μετά την συμφωνία σου με τον Άρη έφυγε. Σε επηρεάζει καθόλου αυτό;

«Είναι από αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο… Είχα την τύχη να μου μιλήσει να μου εξηγήσει ο προηγούμενος προπονητής τι περίμενε από εμένα πριν αποδεχτώ την πρόταση της ομάδας. Πλέον δεν είναι εδώ, αλλά ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος. Να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να πάρω παιχνίδια».

- Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για να προσαρμοστείς και αν είσαι έτοιμος σωματικά να μπεις κατευθείαν στην ομάδα;

«Νομίζω πως στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα είμαι σε μεγάλο βαθμό έτοιμος. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα άμεσα».

- Ο Άρη δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Έχει ένα βαθμό σε δύο παιχνίδια και δύο ντέρμπι μετά τη διακοπή με Παναθηναϊκό και Π.Α.Ο.Κ. Μπαίνεις, δηλαδή, κατευθείαν στα «βαθιά»...

«Όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Ξέρω ότι η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά καταλαβαίνω μέσα από τα αποδυτήρια ότι όλοι μας θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».

- Ο προηγούμενος Γάλλος που αγωνίστηκε στη θέση σου ήταν ο Ρίκι Φατί. Τον γνωρίζεις;

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά τον ήξερα από την εθνική Σενεγάλης».

-Πόσο σημαντικό είναι για σένα το γεγονός ότι στην ομάδα συνάντησες ακόμη δύο Γάλλους, τον Ρόουζ και τον Ντιγκινί;

«Ήδη με έχουν κάνει να νιώθω καλύτερα. Θα με βοηθήσουν πολύ στην προσαρμογή μου και στη νέα μου ζωή εδώ, αλλά και στην καθημερινότητα της προπόνησης».

- Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, στην πρώτη σου φορά εκτός Γαλλίας;

«Να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του, να γίνω καλύτερος σαν ποδοσφαιριστής και να ανταποκριθώ στις ανάγκες ενός διαφορετικού πρωταθλήματος από το γαλλικό».

- Πως σου φάνηκε το γήπεδο και η πόλη από την πρώτη βόλτα που έκανες;

«Από τις λίγες μέρες που είμαι εδώ η πόλη μου φαίνεται πολύ όμορφη και ο κόσμος πολύ φιλόξενος. Το γήπεδο το είδα, δυστυχώς, μόνο άδειο και περιμένω να το δω γεμάτο! Στο προπονητικό έχουμε όσα θέλουμε για να δουλέψουμε».

- Πως είναι για ένα νέο παιδί να φεύγει από το σπίτι του πριν ακόμη ενηλικιωθεί για να ακολουθήσει το όνειρό του;

«Έφυγα από το σπίτι όταν ήμουν 12-13. Ευτυχώς το πατρικό μου δεν ήταν πολύ μακριά. Είναι σημαντικό ότι κατάλαβα νωρίς ότι για να πετύχεις τους στόχους σου θέλει θυσίες. Δεν ήταν πάντα εύκολο, αλλά είχα πάντα τους ανθρώπους μου κοντά».

Αμπού Μπα: «Να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του»