MENU

Τον φωνάζουν Ιστορικό. Όχι, δίχως λόγο. Ένας υπεραιωνόβιος που κουβαλά ιστορία 129 ετών, αλλά διατηρεί την φρεσκάδα και τον νεανικό του ενθουσιασμό. Ένα σύμβολο της προσφυγιάς που μετεξελίχθηκε σε μία παρέα, μία οικογένεια, ένα από τα πιο διακριτά brand του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Για 53η σεζόν ο Πανιώνιος θα είναι συνεπής στο ραντεβού του με τους ισχυρούς , θέλοντας να διατηρήσει την αυθεντικότητα που τον διακρίνει διαχρονικά. Τα οικονομικά προβλήματα δεν λείπουν -σχεδόν ποτέ δεν έλειπαν, όμως το μεράκι είναι πάντα εδώ. Μετά από μία περίεργη περσινή χρονιά που τον έφερε in extrmis στην 6η θέση, φέτος ο πήχης έχει κατέβει λιγάκι σε αγωνιστικό επίπεδο, όχι όμως σε συναισθηματικό. Γιατί το σλόγκαν «μέχρι να βρούμε ουρανό» που υιοθετούν αυτοί που τον αγαπούν δείχνει τον τρόπο που τον ζυγίζουν στην ζωή και την καρδιά τους. To -6 όμως που θα ξεκινήσει την χρονιά είναι βαρύ κι ασήκωτο...

Η σπείρα

1. Ζερεμί Μαλέρμπ 28 Γαλλία

12. Μάτιτς Κότνικ 29 Σλοβενία

30. Δημήτρης Νίκας 20 Ελλάδα

3. Γιώργος Σαραμαντάς 27 Ελλάδα

5. Γκουστάβο Λουίς Ντομίνγκες 31 Βραζιλία

14. Δημήτρης Σταυρόπουλος 22 Ελλάδα

22. Θανάσης Παπαγεωργίου 32 Ελλάδα

32. Αντόνιο Μίκο 19 Αλβανία

-. Νίκος Μπαξεβάνος 20 Ελλάδα

-. Στέφανος Ευαγγέλου 21 Ελλάδα

-. Γιάννης Κιάκος 21 Ελλάδα

-. Σεμπάστιαν Χρουσιέλ 22 Πολωνία

- Οδυσσέας Λυμπεράκης 21 Ελλάδα

7. Παναγιώτης Κόρμπος 34 Ελλάδα

8. Νόβιτσα Μαξίμοβιτς 31 Σερβία

11. Ουμάρ Καμαρά 27 Γαλλία

15. Ορέστης Σουσόνης 20 Ελλάδα

16. Γιάννης Οικονομίδης 21 Ελλάδα

18. Βασίλης Ρέντζας 27 Ελλάδα

19. Γιάννης Μανιάτης 33 Ελλάδα

20. Πέδρο Άρσε 28 Μεξικό

23. Σωτήρης Τσιλούλης 24 Ελλάδα

60. Αμπντουλαγέ Καμαρά 25 Σενεγάλη

-. Μανώλης Κραγιόπουλος 21 Ελλάδα

-. Γιάννης Παπανικολάου 21 Ελλάδα

-. Νεμάνια Μιλόγεβιτς 20 Σερβία

18. Σπύρος Γλυνός 22 Ελλάδα

39. Βασίλης Μεταξούλης 24 Ελλάδα

-. Μπασάνα Αραμπούλι 25 Γεωργία

-. Κώστας Δούμτσιος 22 Ελλάδα

-. Φίλιππος Σέλκος 20 Ελλάδα

-. Δημήτρης Εμμανουηλίδης 18 Ελλάδα

Το νομισματοκοπείο

Το σπίτι που στέγασε το προσφυγικό σωματείο άνοιξε τις πόρτες του το 1939 και έκτοτε αποτελεί χωρίς καμία διακοπή (αλλά αρκετές ανακαινίσεις) το μέρος που αναπαράγεται και εκφράζεται η κυανέρυθρη ιδέα. Το Στάδιο της Νέας Σμύρνης έχει χωρητικότητα 11.115 καθήμενων θεατών, παίρνει χρώμα από την ζωντάνια των Πανθήρων και αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά γήπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

El profesor

Βαφτίστηκε Απόστολος, αλλά για τους φίλους είναι απλά ο Άκης (Μάντζιος). Συνέδεσε την παικτική του καριέρα με τον Πανιώνιο, όπου πέρασε 9 από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια (από το 1991 ως το 1998 και από το 2001 ως το 2003) και ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί παιδί της πλατείας και κατ’ επέκταση του συλλόγου. Ήταν η πρώτη σημαντική δουλειά που ανέλαβε (την σεζόν 2011-12) και μετά από ένα πέρασμα από Κέρκυρα, Πανθρακικό. Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης επέστρεψε ξανά στις 4 Δεκεμβρίου, όταν το πλοίο κλυδωνιζόταν από τους πειραματισμούς του Ζοσέ Ανιγκό. Έσωσε εύκολα τον Πανιώνιο και πολύ λογικά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, έχοντας την ικανότητα να φτιάχνει αξιόμαχες ομάδες με μικρό μπάτζετ και μεγάλη εμπιστοσύνη στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η Τόκιο

Λογικά όλο και κάποιος νέος Μανιάτης, Σιόβας, Μάντζιος, Τζιόλης, Σάμαρης, Μάκος, Χατζηϊσαΐας, Κολοβός, Μπακασέτας Μασούρας, Ντουρμισάι θα εμφανιστεί φέτος. Αυτή είναι η λογική του συλλόγου. Μέχρι να κάνει κάποιος το μπαμ για φέτος, οι δύο βασικοί άξονες θα είναι οι σειρούλες Παναγιώτης Κόρμπος και Γιάννης Μανιάτης. Έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και θα είναι το σημείο αναφοράς τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, το πρότυπο για τα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω.

Η λεία

Μανώλης Κραγιόπουλος (Πιερικός)

Γιάννης Κιάκος (ΑΣ Μετεώρων)

Οδυσσέας Λυμπεράκης (Α.Ο. Καβάλας)

Γιάννης Παπανικολάου (Πλατανιάς)

Στέφανος Ευαγγέλου (δανεικός από Ολυμπιακό)

Κωνσταντίνος Δούμτσιος (Δόξα Δράμας)

Σεμπάστιαν Χρουσιέλ (ΑΕ Καραϊσκάκης)

Μπατσανά Αραμπούλι (ακαδημία Πούσκας)

Νίκος Μπαξεβάνος (δανεικός από Λάτσιο)

Φίλιππος Σέλκος (Παντέρμπον)

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (δανεικός από τον Παναθηναϊκό)

Νεμάνια Μιλόγεβιτς (Βοϊβοντίνα)

Φίλιπ Μανοΐλοβιτς (λήξη του δανεισμού από Χετάφε)

Γιαγιά Μπανανά (λήξη του δανεισμού από Ολυμπιακό)

Γιώργος Μανθάτης (λήξη του δανεισμού από Ολυμπιακό)

Γιάννης Μασούρας (λήξη του δανεισμού από Ολυμπιακό)

Φιορίν Ντουρμισάι (Ολυμπιακός)

Σρντζαν Σπιριντόνοβιτς (Πογκόν Σετσίν)

Μίλαν Κότσιτς (Βολουντάρι)

Μαξίμ Ντε Ταντέο (Κρετέιγ)

Αμπντουλαγιέ Κεϊτά (Αζαξιό)

Αμίρι Κούρντι (Αλ Χιλάλ)

Ολιβιέ Μπουμάλ (ελεύθερος)

Παναγιώτης Μακρύλλος (ελεύθερος)

Το σχέδιο

Σχεδόν κάθε χρόνο το σχέδιο παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο. Μία όσο το δυνατόν πιο αναίμακτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα, με την αυθεντικότητα και το σήμα κατατεθέν του Πανιωνίου που είναι η εξέλιξη νέων ποδοσφαιριστών, το όσο πιο δυνατόν πιο όμορφο ποδόσφαιρο και η διατήρηση αυτού του ιδιαίτερου οικογενειακού κλίματος που καθιστά την ομάδα της Νέας Σμύρνης μία πολύ ιδιαίτερη παραδοσιακή ομάδα, μακριά από τις λογικές του modern football. Μία σωτηρία χωρίς κλυδωνισμούς, μία ήσυχη οικονομικά σεζόν, μαζί με την εκτόξευση κάποιου νέου ταλέντου θα είναι ότι καλύτερο.

Η μάσκα του Νταλί

Το κυανό έγινε φέτος ακόμα πιο ανοιχτό, το ερυθρό διατηρήθηκε και η νέα φανέλα του Πανιωνίου δείχνει πιο φωτεινή, πιο χαρούμενη. Η δεύτερη εμφάνιση είναι ολόλευκη με ιδιαίτερο σχεδιασμό και μικρές διαγώνιες καμπυλωτές κυανέρυθρες ρίγες, ενώ η τρίτη έχει το ίδιο μοτίβο, αλλά βασικό χρώμα το μαύρο. Ο Πανιώνιος ήταν πάντα από τις πιο… καλοντυμένες ομάδες.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.panioniosfc.gr%2Fvideos%2F876358532727496%2F&show_text=0&width=560
La Casa de... SL: Πανιώνιος