MENU

Εδώ ο Σουντανί, εκεί ο Σουντανί, πού είναι ο Σουντανί;

Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Ιουνίου, όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Χιλάλ Σουντανί από την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Έκτοτε, τα αγωνιστικά ίχνη του Αλγερινού εξτρέμ διακρίνονται μονάχα μέσω μεγεθυντικού φακού στα επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπήρξε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τον οποίο δεν πήραν γεύση, όχι μόνο οι φίλοι της πειραϊκής ομάδας, αλλά και ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια των αγώνων προετοιμασίας στην Πολωνία.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να ακολουθήσει ένα συντηρητικό πρόγραμμα, έπειτα από την περυσινή (βεβαρημένη) σεζόν με τον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε για πολλούς μήνες εκτός δράσης.

Να θυμίσουμε πως το τελευταίο παιχνίδι του Σουντανί με την Φόρεστ καταγράφηκε στις 24 Οκτωβρίου 2018, αγωνιζόμενος τότε για 10 λεπτά στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπόλτον.

Έπειτα από εκείνο το ματς δεν ίδρωσε την φανέλα σε κανένα άλλο παιχνίδι της αγγλικής ομάδας, λόγω του τραυματισμού που τον έβγαλε νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τα 11 λεπτά...δημοσιότητας

Στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού όταν πήγε να ανεβάσει ένταση ένιωσε μια σύσπαση, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η ένταξή του στην ενδεκάδα της πειραϊκής ομάδας ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.

Στα φιλικά που ακολούθησαν επί αυστριακού εδάφους απουσίασε από αυτό με την Ντιναμό Κιέβου και έπαιξε για 11 λεπτά κόντρα στο Αμβούργο, ενώ απουσία πήρε και από το φιλικό τεστ με την Νότιγχαμ στο Φάληρο.

Κατόπιν όλων αυτών, φυσικό επακόλουθο ήταν ο αποκλεισμός του από την ευρωπαϊκή λίστα της πειραϊκής ομάδας εν όψει των πρώτων επίσημων αγώνων της νέας σεζόν κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν.

Συν τω χρόνω ανέβασε ρυθμούς και μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα των «ερυθρόλευκων» για τα παιχνίδια με την Μπασακσεχίρ.

Ωστόσο και στις δύο αναμετρήσεις βρέθηκε εκτός αποστολής, ρίχνοντας στα «κουβά» όλες εκείνες τις εκτιμήσεις και τα ρεπορτάζ που έφερναν τον Πέδρο Μαρτίνς να του δίνει χρόνο συμμετοχής στα ραντεβού με την τουρκική ομάδα.

Με αυτά και με αυτά το restart το οποίο φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ο Σουντανί μέσω της θητείας στον Ολυμπιακό δεν έχει ακόμα μπει στη διαδικασία της έναρξης και εύλογα πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τον Αλγερινό ακραίο μεσοεπιθετικό.

Ο ψυχολογικός φόβος

Στο λιμάνι εκείνο που λέγεται στις ιδιαίτερες και οφ δε ρέκορντ συζητήσεις των παιδιών του Πειραιά, είναι πως στο προκειμένη περίπτωση το θέμα με τον Σουντανί είναι καθαρά ψυχολογικό.

Υπό την έννοια πως ο ποδοσφαιριστής «κουβαλούσε» μέχρι πρότινος έναν φόβο να βάλει τα πόδια του στην…φωτιά, έχοντας αγωνιστεί για τελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι πριν από εννέα μήνες.

Κάτι που είθισται να συμβαίνει με αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από σοβαρό τραυματισμό και πολύμηνη απουσία από επίσημους αγώνες.

Στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την Κ19 ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός είχε θετική παρουσία αγωνιζόμενος (ως «αντι – Φορτούνης») σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Έβγαλε καλές κινήσεις στο χορτάρι, φρεσκάδα και ενέργεια στο παιχνίδι του, μέτρησε δύο δοκάρια και εν ολίγοις έδειξε σημάδια προόδου και βελτίωσης.

Μένει να φανεί το τάιμινγκ όπου ο Πέδρο Μαρτίνς θα αποφασίσει να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του και ακολούθως και πάνω απ΄όλα βεβαίως, τα «ψάρια» που θα πιάσει ο Αλγερινός παίκτης στη θάλασσα του Πειραιά με την…βάρκα του Ολυμπιακού.

Τι συμβαίνει με τον («εξαφανισμένο») Σουντανί στον Ολυμπιακό