MENU

Οχι έναν αλλά δύο επιθετικούς προσπαθεί να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA.

Οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να ενισχυθούν με έναν στράικερ από το εξωτερικό που θα πλαισιώνει τον Φεντερίκο Μακέντα (στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας υπάρχει η σκέψη να αγωνιστεί ο Ιταλός και σε θέση πίσω από τον φορ περιοχής σε κάποια ματς), καθώς επίσης και με έναν ακόμη επιθετικό που θα είναι κάτι ανάμεσα σε δεύτερη και τρίτη επιλογή στα χέρια του Γιώργου Δώνη, από τη στιγμή που προβλέπεται να παραχωρηθούν ως δανεικοί οι Βέργος και Καμπετσής.

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται ο 19χρονος Φώτης Ιωαννίδης του Λεβαδειακού, για τον οποίο υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις εδώ και πολύ καιρό (πάνω από ένα μήνα)!

Ο Ιωαννίδης αρέσει πολύ στους Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει το πακέτο για να εξελιχθεί σε έναν πολύ ικανό σέντερ φορ, ενώ και ο παίκτης επιθυμεί διακαώς τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι».

Το ζητούμενο ωστόσο είναι η φόρμουλα της απόκτησής του, με δεδομένο ότι έχει συμβόλαιο έως το 2022 και ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός δεν δύναται να προσφέρει χρήματα στους Βοιωτούς.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει τόσο το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Ιωαννίδης ως ελεύθερος και να δοθεί στον Λεβαδειακό υψηλό ποσοστό μεταπώλησης (κοντά στο 25%), όσο και το να αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς.

Οπως και να έχει, σε περίπτωση που αποφασιστεί να δοθεί έστω ένα συμβολικό ποσό στην ομάδα του, τότε ο Ιωαννίδης θα φορέσει οριστικά την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι.

Αυτος είναι ο Φώτης Ιωαννίδης

Ο Φώτης Ιωαννίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία του πατέρα του Βασίλη (Ολυμπιακός Χαλκίδας), πρώην ποδοσφαιριστή που είχε αγωνιστεί τη δεκαετία του ‘90 ως κεντρικός αμυντικός τον Ολυμπιακό.

Το 2016 εντάχθηκε στην ακαδημία του Λεβαδειακού και αγωνίστηκε στην ομάδα Νέων (Κ20) για μόλις ένα χρόνο, εντυπωσιάζοντας με τη σωματοδομή (τη δύναμη και την ταχύτητά του) και τις εν γένει επιδόσεις του.

Τον Αύγουστο του 2017 μετακινήθηκε στην πρώτη ομάδα και υπέγραψε άμεσα επαγγελματικό συμβόλαιο, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε πρόσφατα έως το 2022.

Ο Ζοσέ Ανιγκό ήταν ο προπονητής που τον παρουσίασε στη Super League τη σεζόν 2017-18, όπου έκανε 5 συμμετοχές κι άλλες 4 στο κύπελλο.

Τη σκυτάλη πήρε ο Άκης Μάντζιος πέρυσι, ο οποίος τον καθιέρωσε στον Λεβαδειακό την περασμένη σεζόν (20 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τρία γκολ).

Το οξύμωρο είναι ότι ο Ιωαννίδης πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη, απέναντι στον πρώην προπονητή του.

Είναι διεθνής με την Κ19 της Εθνικής μας ομάδας όπου είχε ως προπονητή τον πρώην κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού Γιάννη Γκούμα, έχοντας έξι συμμετοχές και τρία γκολ.

Παναθηναϊκός: Ξένος φορ περιοχής και... Ιωαννίδης!