MENU

Μπαίνουμε σε χρονιά εκλογών στην ΕΠΟ, με τον ΠΑΟΚ νταμπλούχο. Ως έναν βαθμό, είναι λογικό να υπάρχει μία ένταση μεταξύ των πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης διαδικασίας. Αυτό που γίνεται τελευταία όμως, δεν θα έχει καλό τέλος.

Οι επικοινωνιακοί στρατοί έχουν πάρει φωτιά και με επιχειρήματα δημοτικού παλεύουν να ανακτήσουν την κοινή γνώμη και να την στρέψουν κατά του ΠΑΟΚ ή κατά των ΜΜΕ που ο ΠΑΟΚ έχει καλές σχέσεις.

Εντάξει με τους Ολυμπιακούς η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η πατάτα τους με τον Γιώργο Σαββίδη που έκανε ντου στα αποδυτήρια του Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα και μάλιστα τα πάντα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ με βαριά τιμωρία, είναι μυθική. Ο Γιώργης ήταν στη Καλιφόρνια εκείνη τη στιγμή για την ιστορία.

Η ευκολία που γράφουν το ψέμα, μην έχοντας καμία φοβία να τσεκάρουν αν κάτι συνέβη ή όχι, είναι αυτή που τους οδηγεί. Ποιος θα τους πειράξει. Κράτος είναι ο Ολυμπιακός, το έχουν και σε πανί.

Ένας οργανισμός που πέρυσι έβαζε τον πατέρα να βρίζει τον γιο και σήμερα βάζει τις καλές του πένες – μη φανταστείτε κανέναν Ντοστογιέφσκι – να υπερασπίζονται τον Θοδωράκη. Ακόμη κυλά βλέπετε το αίμα από την σφαγή της Μπασάκσεχίρ. Βέβαια ο Ολυμπιακός προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό στη χώρα. Αίσθημα ασφάλειας.

Αν έχεις σφάξει την ομάδα του Ερντογάν στην έδρα της, τι τις θέλεις τις παρελάσεις. Οι γιαγιάδες κοιμούνται πλέον ήσυχες, έχοντας κατανοήσει πως ο Σουλτάνος είναι μόνο λόγια. Πριονοκορδέλα τον πέρασε ο Θρύλος και ούτε μισή ανακοίνωση. Μία μάντρα θα μας κλάσει. Μπράβο Θρύλε.

Και επειδή οι Ρώσοι στη διπλωματία είναι πολύ κωλοτούμπες, τώρα να δεις τι θα πάθει η καημένη η Κράσνονταρ. Αν θέλουν ας τα ξαναβρούνε με τους Τούρκους.

Ο Θοδωράκης που έχει και χιούμορ σύμφωνα με τον Αντώνη, φροντίζει και για την ΑΕΚ. Η καημένη η Βίντι ούτε κατάλαβε τι έπαθε πέρυσι, ενώ φέτος η Κραϊοβα δεν πήρε πέναλτι, της ακυρώθηκε και καθαρό γκολ. Μη πούμε για την τιμωρία της ΑΕΚ για τις μολότοφ μέσα στο γήπεδο. Αυτό το χάδι. Αν πετούσαν δικοί μας μολότοφ μέσα στο γήπεδο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι θα μας είχαν ονομάσει Νότια Μακεδονία και θα έπαιρναν μόνο τους φόρους μας. Μόνο για αυτό τους είμαστε χρήσιμοι άλλωστε.

Στην ΑΕΚ βέβαια έχουν και αυτοί τους δικούς της δήθεν Ντοστογιέφσκι. Απορούν λέει γιατί ο ΠΑΟΚ μιλάει για #uefamafia. Θα σας το απαντήσω ευθέως. Γιατί έτσι γουστάρουμε. Και δεν θα ρωτήσουμε κανέναν πικοαπικο για το τι θα πιστεύουμε και τι θα λέμε.

Είμαστε λίγο διαφορετική φάρα βλέπετε. Αν είναι να σου πούμε κάτι, θα στο πούμε ευθέως. Δεν θα το πάμε μέσω Αλάσκας. Ξέρω είναι ενοχλητικό αυτό, δεν συνηθίζεται στα μέρη τους, όμως δεν θα αλλάξουμε και το DNA μας με το έτσι θέλω.

Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Η ΟΥΕΦΑ μπήκε στην Ελλάδα, επειδή το ποδόσφαιρο είναι μαγαζί της και εδώ το έκαναν κουμάντο άλλοι. Δεν της άρεσε της ΟΥΕΦΑ αυτό και είναι λογικό. Αυτό εμάς δεν μας χάλασε, γιατί απλούστατα την τελευταία φορά που δεν υπήρχε ΟΥΕΦΑ μου έκλεψαν ένα πρωτάθλημα στα δικαστήρια, ενώ πενήντα χρόνια γινόντουσαν όργια πικοιαπίκοι μου. Και στην ομάδα σας έκλεψαν πρωτάθλημα αν το ξεχάσατε.

Η ΟΥΕΦΑ έχει μαγαζί της στο ποδόσφαιρο και στο εξωτερικό. Εκεί με πάει πριονοκορδέλα. Το 2016 με τον Άγιαξ και τον Τέιλορ, το 2018 με την Μπενφίκα και τον Μάζιτς και φέτος με αυτό το σίχαμα τον Πόουσον. Τι να κάτσω να κάνω; Να τους χτυπάω παλαμάκια;

Και αυτό με το πέναλτι του Κάνιας στον τελικό; Βρε παιδιά, δεν ήταν πέναλτι σταματήστε το. Μαλώνουμε δύο χρόνια για το γκολ του Βαρέλα επειδή εκείνο το τσακάλι από την ΕΡΑ επικαλέστηκε αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ. Μη μαλώνουμε και για τον Κάνιας, είναι βαρετό.

Με τους κανονισμούς έχουν ένα θέμα βέβαια. Δεν έμαθαν πως άλλαξε φέτος το τι εστί χέρι και το τι όχι. Απορώ πως ένας τόσο εξαίρετος συνάδελφος, γνώστης των αλλαγών, όπως ο Ανδρέας Δημάτος, δεν τους έχει ενημερώσει. Του Μπίσεσβαρ είναι πέναλτι όσο γελοίο και αν φαίνεται. Το ίδιο και αυτό που γλίτωσαν χθες.

Αναφέρθηκα στον πολύ καλό συνάδελφο Ανδρέα Δημάτο, ο οποίος έκανε bullying στο SDNA την προηγούμενη εβδομάδα, όταν για το παιχνίδι στην Ρουμανία επέλεξε τον τίτλο «Κέρδισε ηρεμία η ΑΕΚ».

Μία εβδομάδα μετά βέβαια, αποδείχτηκε πως αν μη τι άλλο κέρδισε ηρεμία η ΑΕΚ, γιατί άμα δεν ήταν εκείνο το 0-2, σήμερα θα ήταν αποκλεισμένοι και θα έπεφταν κλοτσοπατινάδες στα αποδυτήρια. Ήδη και με την πρόκριση κοντά είναι αυτές.

Αν με ρωτούσαν κάποτε, ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο τελευταίος συνάδελφός σου που θα κάνει bullying σε μέσο ενημέρωσης επειδή διαφωνεί στον τρόπο προσέγγισης ενός θέματος, θα σου έλεγα ο Δημάτος.

Έτσι πάνε αυτά όμως, αλλάζουν οι καιροί και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Και εμάς τα θέλει ο κώλος μας που πάμε και παίρνουμε τρεις σερί χρονιές τίτλο. Που παίρνουμε πρωτάθλημα αήττητοι. Καλά ήσουν μικρέ άβουλε επαρχιώτη σε έναν ρόλο κομπάρσου. Γιατί αναπροσαρμόζεις την πίτα;

Μία πίτα που ήδη φέτος μου έκοψαν την τηλεόραση, ο Θοδωράκης μου έκοψε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα είμαστε ήδη μείον 30 φεύγα. Σύντομα θα αναζητήσουν προφάσεις να μου κόψουν το πρότζεκτ του γηπέδου. Τους ξέρουμε, ζούμε την αλητεία τους στο πετσί μας χρόνια.

Πολλά που γράφουμε θεωρούνται κλάψα. Καμία σχέση για να μη μπερδευόμαστε.

Το πρωτάθλημα εγώ θα το πάρω πάλι γιατί είμαι ο καλύτερος. Και γήπεδο θα κάνω γιατί ελέγχω τον χώρο μου. Αν θέλουν ας προσπαθήσουν να το κόψουν.

Είμαστε πολύ πιο έξυπνοι από αυτό που νομίζουν….

ΥΓ Θα αποφύγω να σχολιάσω οτιδήποτε για Άρη σεβόμενος τον χαμό του Κουκ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα για ένα παιδί που έζησε στον δικό του κώδικα, δεν ήταν ποτέ μέρος αγέλης και αγαπούσε παθολογικά τον σύλλογό του.

Ας μιλήσουμε στα ίσια…