MENU
Χρόνος ανάγνωσης 5’

Πάμπλο Γκαρσία: Όταν ο Ινδιάνος ήρθε για τον ΠΑΟΚ! (pics-vids)

0

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος σαν σήμερα στις 30 Ιουλίου 2008 είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο του Δικεφάλου.

Το καλοκαίρι του 2008, ο Δικέφαλος θέλοντας να φτιάξει ένα ισχυρό σύνολο υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, επιχείρησε και έκανε το “μπαμ” με την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία.

Μάλιστα πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τον υποδεχτεί και να τον καλωσορίσει στο νέο του... σπίτι, στο οποίο η ζωή τον... έδεσε για πάντα!

Εκείνη την ημέρα από πλευράς ΠΑΟΚ τον είχαν υποδεχτεί οι Παναγιώτης Ποικιλίδης, Σπύρος Μηλιωρίδης, Κυριάκος Κυριάκος και Κώστας Ιωσηφίδης, ενώ τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, ήταν ο Ζήσης Βρύζας, που είχε κάνει και τις σχετικές επαφές με τους μάνατζερ του ποδοσφαιριστή.

Κατάφερε άμεσα να ταυτιστεί με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας και του κόσμου της, ενώ δεν ήταν όπως φαίνεται... τυχαία η ατάκα από ισπανόφωνο φίλο του Δικεφάλου: «έχεις τα μούτρα και τη φάτσα οπαδού του ΠΑΟΚ!».

Η πρόταση του Άρη και οι κινήσεις των Ζαγοράκη – Βιολίδη

Μέχρι να πέσουν οι υπογραφές με τον ΠΑΟΚ άρχισε να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ, με τον Άρη να ήθελε πάση θυσία να τον «αρπάξει» μέσα από τα χέρια του συμπολίτη. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν έρθει σε επαφή με τους Ισπανούς ατζέντηδες και όπως είχε γραφτεί στον Τύπο εκείνη την εποχή, έφτασαν να προσφέρουν 200.000 ευρώ περισσότερα από όποια κι αν ήταν η πρόταση του Δικεφάλου.

Ωστόσο, ο τότε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης, είχε ενημερωθεί για το παραπάνω συμβάν με αποτέλεσμα να πει στον Ζαγοράκη: «Θόδωρε, άσε να υπογράψει, να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας κι αύριο έχει ο θεός». Αυτό και έγινε, με τον Γκαρσία να υπογράφει στον ΠΑΟΚ το ίδιο βράδυ και χωρίς να έχει περάσει καν ιατρικές εξετάσεις!

Ο ιατρικός έλεγχος από τον Γιάννη Ράλλη είχε γίνει την επόμενη μέρα το πρωί και για τον λόγο αυτό βγήκε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου του 2008.

Η... γροθιά στον Ντιόγκο

Σε ένα παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ο Ντιόγκο είχε χτυπήσει τον Γκαρσία εκτός φάσης στο πρόσωπο και λίγο αργότερα ο Ουρουγουανός έδωσε τη δική του... απάντηση, σε ένα στιγμιότυπο το οποίο έμεινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία

Αρκετά γρήγορα, ο Γκαρσία έγινε... ένα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος του Δικεφάλου να βγάλει μέχρι και σύνθημα... «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία», φώναζε ο κόσμος στην Τούμπα που έβλεπε στο γήπεδο έναν παίκτη, μαχητή!

«Νο Garcia, No Party»

Ήταν καλοκαίρι του 2009 όταν για τον Πάμπλο Γκαρσία ενδιαφέρθηκε έντονα η τουρκική ομάδα Ανκαραγκουτσού. Τότε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έβαλε... φρένο στην μεταγραφή του, όπου είχε σηκωθεί πανό στο ματς με τον Εργοτέλη, το οποίο ανέφερε: «Νο Garcia, No Party».

Ο θάνατος της μητέρας του και το γκολ με τον Παναθηναϊκό

Τον Φλεβάρη του 2010 και πριν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, είχε προηγηθεί ο θάνατος της μητέρας του. Ο Γκαρσία έφυγε στην Ουρουγουάη για την κηδεία, ωστόσο επέστρεψε μετά από δική του επιθυμία ώστε να αγωνιστεί. Μάλιστα είχε σημειώσει και το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση του Δικεφάλου ενώ μετά δάκρυσε καθώς θυμήθηκε τον χαμό της μητέρας του και κοιτώντας τον ουρανό της Τούμπας...

Οι οικονομικές... θυσίες

Αν και θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο ίσως και σε άλλους συλλόγους, ο Γκαρσία όταν ανανέωσε δύο φορές το συμβόλαιό του (σ.σ. σεζόν 2010 και 2012) δέχτηκε μείωση αποδοχών, κατά 35% και 30% αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μάνατζερ του Δημήτρης Καγιόγλου είχε σημειώσει: «Ο κόσμος παλεύει όλη μέρα για 800 ευρώ και οι αθλητές παίρνουν εκατομμύρια, δυστυχώς τα πάντα κινούνται γύρω απο το χρήμα αλλά ο Πάμπλο δεν είναι έτσι. Δεν έβαλε ποτέ τα χρήματα στην πρώτη θέση, θυμίζω ότι πρώτος από όλους είχε δεχθεί μείωση και παλαιότερα. Ίσως ο κόσμος να λέει ότι έχει βγάλει πολλά λεφτά και μιλάει έτσι αλλά είναι στον άνθρωπο. Ακόμη και στον Ρονάλντο να πας, που παίρνει 20 εκ. ευρώ το χρόνο και του ζητήσεις να κόψει 1 εκ. θα αντιδράσει. Δεν το βλέπουν όλοι έτσι λοιπόν, άλλος κοιτά κάθε ευρώ και άλλος παίρνει νορμάλ χρήματα αλλά είναι άπλας. Είναι θέμα χαρακτήρα».

Μερικές από τις ατάκες του...

Για τον τρόπο που αγωνίζεται είχε πει: «Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και ίσως να θέλουν να φορέσω και φούστα για να παίξω. Ακόμη και η μάνα μου (σ.σ. όταν είχε κάνει την δήλωση ήταν ακόμη στη ζωή) να ήταν απέναντι ως αντίπαλος, τα ίδια σκληρά μαρκαρίσματα θα έκανα...».

Για την διαιτησία σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό: «Αν ένα φάουλ πάνω στο Σορλέν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το είχα κάνει εγώ, θα είχα αποβληθεί, θα είχα φάει τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την αστυνομία να με πάει φυλακή».

Το δέσιμο του με τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Αν πεθάνω στην Ουρουγουάη, θέλω να μου στείλουν ένα στεφάνι με το έμβλημα του ΠΑΟΚ για να με θάψουν. Κάποια πράγματα στη ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που εγώ ζω εδώ στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αρχ…».

Παράλληλα είχε πει στους φιλάθλους του Δικεφάλου: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Να ξέρουν ότι αυτή την φορά δεν θα κατέβω στην Αθήνα μόνο με το μαχαίρι στα δόντια. Θα πάω σαν τον Λεωνίδα με πανοπλία και όλα τα όπλα, έτοιμος για την μάχη...».

Ερωτηθείς για τον ΠΑΟΚ και αν είναι δύσκολο να κατακτήσει το πρωτάθλημα τότε, είχε πει: «Όλοι ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με τιμιότητα!».

Το μότο της ζωής του: Επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς.

Ο Γκαρσία αναμφίβολα αποτελεί κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΟΚ, πατέρας τριών παιδιών μαζί με τη σύζυγό του Λάουρα, όπου από την ημέρα που ήρθε στον Δικέφαλο, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μένει σε ένα σπίτι στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Πάμπλο Γκαρσία: Όταν ο Ινδιάνος ήρθε για τον ΠΑΟΚ! (pics-vids)