MENU

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε τον Ρούμπεν Σεμέντο, στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ τα έβρισκε με τον δικό του Σεμέντο. Ο 23χρονος Πορτογάλος δεξιός εξτρέμ βρέθηκε την Τετάρτη (26/6) στην Κρήτη και μία μέρα αργότερα υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους «ασπρόμαυρους». Ο ΟΦΗ συμφώνησε με την Φορτούνα Σιτάρντ για την παραχώρηση του Σεμέντο ως δανεικό με οψιόν αγοράς στο τέλος της σεζόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κρητική ομάδα παρακολούθησε παίκτη της Φορτούνα Σιτάρντ, καθώς τον Ιανουάριο απέκτησε τον Κρίστοφερ Μπράουν, ο οποίος είχε μείνει ελέυθερος από την ολλανδική ομάδα. Να σημειωθεί ότι στη Φορτούνα Σιτάρντ είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής ο Ευγένιος Γκέραρντ.

Ο Σεμέντο, λοιπόν, τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην ολλανδική ομάδα αφήνοντας το στίγμα του. Την πρώτη του σεζόν εκεί, η Σιτάρντ κέρδισε την άνοδο της στην Eredivisie με τον 23χρονο Πορτογάλο να πετυχαίνει 15 γκολ και να κερδίζει το βραβείο του «μπρούντζινου ταύρου», το οποίο δίνεται στον καλύτερο παίκτη της κατηγορίας. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Σεμέντο, καθώς μεταξύ άλλων το βραβείο έχουν κερδίσει οι Ντρις Μέρτενς και Κεϊσούκε Χόντα. Στην πρώτη εθνική κατηγορία της Ολλανδίας ο νέος παίκτης του ΟΦΗ ήταν επίσης σημαντικός, αφού αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια, ενώ σκόραρε μάλιστα και 3 γκολ. Συμπαίκτης του τη περσινή σεζόν στην Φορτούνα Σιτάρντ ήταν και ο Λάζαρος Λάμπρου, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Η καριέρα του Σεμέντο ξεκίνησε με τους καλύτερους όρους στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου ανέβαινε σκαλοπάτι σκαλοπάτι, φτάνοντας μέχρι και την Κ19. Τα πράγματα δεν πήγαν, όμως, όπως θα περίμενε και συνέχισε στην Αγγλία και τις μικρές ομάδες της Ρέντινγκ. Το ταξίδι του Σεμέντο συνεχίστηκε στην Κύπρο και την ΑΕ Ζακακίου σημειώνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Κάπως έτσι, κέρδισε την μεταγραφή του στον Απόλλωνα Λεμεσού, όμως εκεί δεν αγωνίστηκε ούτε ένα λεπτό και παραχωρήθηκε τελικά δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ το 2017, η οποία και τον αγόρασε για 750 χιλιάδες ευρώ μία σεζόν αργότερα, όπως ανέφεραν στην Κύπρο.

Το καλοκαίρι του 2018, η απόδοση του Σεμέντο προσέλκυσε μεγάλους συλλόγους, όπως την Γαλατάσαραϊ και τη Γουέστ Μπρόμ. Οι Τούρκοι ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωση του παίκτη του ΟΦΗ, όμως η Φορτούνα Σιτάρντ φαίνεται να ζητούσε 4 εκατομμύρια ευρώ. Η αγγλική ομάδα, επίσης, έκανε τη δική της κίνηση με προσφορά, η οποία φέρεται να έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια, όμως ο Σεμέντο δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί στην Championship. Έτσι, κανένα ενδιαφέρον από τα παραπάνω δεν μετουσιώθηκε σε πραγματική μεταγραφή. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι το όνομα του Σεμέντο εμφανίστηκε σε αφιέρωμα του περιοδικού «Four Four Two» για τους επτά ποδοσφαιριστές που πρέπει να κοιτάξουν ομάδες της Premier League. Ο 23χρονος Πορτογάλος βρέθηκε στη λίστα μαζί με τον Φαν Ντε Μπεκ του Άγιαξ και τον Σαντιάγκο Αρίας της Αϊντχόφεν.

Ο Σεμέντο είναι ένα παίκτης που καλείται να βοηθήσει ουστιαστικά τον ΟΦΗ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που βασίζεται στην ταχύτητα, ενώ τα είδωλα του είναι ο Νάνι και ο Κουαρέσμα. Στα «χαρτιά» η περίπτωσή του μοιάζει εξαιρετική, αφού μιλάμε για έναν παίκτη στην μικρή ηλικία των 23, με ποδοσφαιρική παιδεία από Πορτογαλία και Αγγλία και μερικές σημαντικές σεζόν στα πόδια του. Παράλληλα, το transfermarkt τον κοστολογεί με 1,25 εκατομμύρια ευρώ. Μένει να αποδειχθούν οι ικανότητες του και μέσα στα ελληνικά γήπεδα.

Σεμέντο, το μεγάλο «στοίχημα» του ΟΦΗ